به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خبرگزاری رسمی عربستان، وزیران خارجه ایران و عربستان برای انجام دیدار قریب الوقوع توافق کردند. این دیدار در راستای انجام مقدمات بازگشایی سفارتخانهها و کنسولگریهای دو کشور است.
این در حالی است که وزارت خارجه کشورمان نیز خبر داده است که فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان سعودی در یک گفتگوی تلفنی، ماه مبارک رمضان را به امیرعبداللهیان وزیر خارجه کشورمان تبریک گفت و در این تماس تلفنی با اشاره به دستاوردهای مثبت نشست پکن بر دیدار آتی وزرای خارجه و بازگشایی سفارتخانههای دو کشور تاکید کرد.
امیرعبداللهیان نیز در این گفتگو ضمن تبریک متقابل ماه مبارک رمضان و استقبال از بازگشت مناسبات ریاض و تهران به حالت طبیعی بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران جهت توسعه و تحکیم مناسبات با عربستان تاکید کرد.
گفتنی است: در پی سفر بهمنماه آیت الله سید ابراهیم رئیسی به پکن و گفتگوهای انجام شده میان رییس جمهور چین با رییس جمهور کشورمان، دریابان شمخانی از روز دوشنبه ۱۵ اسفندماه در شهر پکن با هدف پیگیری توافقات سفر رییس جمهور، مذاکرات فشردهای را به منظور حلوفصل نهایی موضوعات فیمابین تهران-ریاض با همتای سعودی خود آغاز کرد. در پایان این مذاکرات، روز ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۱ برابر با ۱۰ مارس ۲۰۲۳ میلادی، بیانیه سهجانبهای در پکن با امضای «علی شمخانی» نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی، «مساعد بنمحمد العیبان» وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و «وانگ ئی» عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و رییس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب و عضو شورای دولتی جمهوری خلق چین صادر شد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: در نتیجه گفتوگوهای انجام شده، جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی توافق کردند، ظرف حداکثر دو ماه، روابط دیپلماتیک خود را از سر گرفته و سفارتخانهها و نمایندگیها را بازگشایی کنند.
وزرای امور خارجه دو کشور نیز جهت اجرای این تصمیم و انجام تمهیدات لازم برای تبادل سفرا با یکدیگر ملاقات مینمایند.
دو کشور با تاکید بر احترام به حاکمیت و عدم دخالت در امور داخلی یکدیگر در زمینه اجرای موافقتنامه همکاریهای امنیتی امضا شده در تاریخ ۱۳۸۰.۱.۲۸خورشیدی برابر با ۲۰۰۱.۴.۱۷ میلادی و نیز موافقتنامه عمومی همکاریهای اقتصادی، بازرگانی، سرمایهگذاری، فنی، علمی، فرهنگی، ورزشی و جوانان، امضا شده در تاریخ ۱۳۷۷.۳.۶ خورشیدی برابر با ۱۹۹۸.۵.۲۷ میلادی توافق کردند.
توافق ایران و عربستان با واکنش و استقبال گسترده کشورهای زیادی در سراسر جهان به ویژه در میان اعراب روبرو شد و برخی آن را یک دستاورد دیپلماتیک و تاریخی توصیف کردند.
نظر شما