به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان-مائده فلاحتکارضیابری؛
شعبان که به انتها می رسد، صدای رمضان است که گوش دل را نوازش میدهد، با صوت زیبای ربنایش، با زمزمههای یا رب یا رب، با صوت دلنشین قرآن و بانگ دلنواز اذان و بوی خوش بندگی است که فضا را عطرآگین میکند.
هر سال در آستانه ماه مبارک رمضان و دهه آخر شعبان که «دهه تکریم و غبارروبی مساجد» نام دارد، طرح غبارروبی و عطرافشانی مساجد با مشارکت مردم در همه محلهها و مساجد در سراسر کشور برگزار میشود. صومعهسرا هم از این قاعده مستثنی نبود به گونهای که در هر کوچه و خیابان شاهد بودیم که عدهای از جوانان به همراه بزرگترهای مسجد محل اقدام به غبارروبی و عطر افشانی مساجد شهر کردند.
مسجد جامع اباتر هم یکی از مساجد فعال شهرستان است که در دهه آخر ماه شعبان اقدام به غبارروبی و آماده کردن خانه خدا برای ماه مبارک رمضان کرد، خداوند متعال در آیاتی از سوره بقره میفرمایند: «ما از ابراهیم و اسماعیل پیمان گرفتیم که خانه خدا را برای حضور مردم و کسانی که می خواهند در مساجد به اعتکاف و عبادت بپردازند، پاکسازی کنند»، این سنت الهی است که در آستانه ماه مبارک رمضان مردم به آن جامه عمل می پوشانند و با همدلی تفسیرناپذیر به توصیههای قرآن کریم و ائمه اطهار(ع) عمل کرده و مساجد را پاکیزه می کنند.
هادی رفعتی -مدیر کانون فرهنگی هنری امام مهدی(عج) مسجد جامع اباتر- در این راستا اظهار کرد: با فرارسیدن ماه مبارک رمضان مردم خود را آماده ورود به ماه میهمانی خداوند میکنند تا با تزکیه نفس، بهترین توشه را از این ماه آسمانی به دست آورند و در پیشگاه خداوند باری تعالی سرافراز باشند که به فرموده پیامبر خدا «رمضان ماهى است که ابتدایش رحمت است و میانهاش مغفرت و پایانش آزادى از آتش جهنم».
وی با بیان اینکه غبارروبی از مساجد در آستانه ماه میهمانی خدا نمادی از پیوند شعائر اسلامی و وحدت بین مردم است افزود: غبارروبی و تمیزی مسجد شادمانی مردم را فراهم میکند و باعث میشود افراد با ذوق بیشتری در مساجد به عبادت بپردازند.
مدیر کانون فرهنگی هنری امام مهدی(عج) مسجد جامع اباتر گفت: از آنجایی که در آستانه ماه مبارک رمضان همه روزه داران و نمازگزاران به مساجد توجه خاصی دارند و نمازهای جماعت در آن ها با شکوه خاصی برگزار می شود و همچنین لیالی قدر را در این ماه در پیش داریم، تلاش میشود مسجد معطر و تنظیف شود.
رفعتی معتقد است یکی از راه های جذب جوانان به مسجد همین تنظیف و تطهیر مسجد، معطر کردن آن، استفاده از اذان گوی خوش صدا و امام جماعت با قرائت زیبا و همچنین برگزاری مسابقات قرآنی و فرهنگی است و مردم ما که افرادی متدین هستند باید توجه خاصی به مسجد کنند تا این مکان به عنوان پایگاه و مراکز علمی اخلاقی اجتماعی و سیاسی در جامعه تبدیل شود.
وی مساجد را به عنوان مهم ترین پایگاه دینی و مذهبی ذکر کرد که باید همواره زمینه را برای حضور اقشار مختلف مردم فراهم کند و در این میان پاکیزه بودن این مکان می تواند نقش تعیین کنندهای در جذب نمازگزاران داشته باشد.
مدیر کانون فرهنگی هنری امام مهدی(عج) مسجد جامع اباتر خاطرنشان کرد: از سوی دیگر باید گفت در خصوص بهداشت و تمیز کردن مساجد به ویژه در آستانه ماه مبارک رمضان روایتهای فراوانی بیان شده است و رعايت نظافت و بهداشت ظاهري بايد انسان را به رعايت بهداشت و نظافت باطني و قلبي سوق دهد.
رفعتی با بیان اینکه این مسجد به منظور استقبال از ماه مبارک رمضان غبارروبی شد اظهار کرد: این کار با هماهنگی امام جماعت، هیئت امنا و جمعی از نمازگزاران به منظور ایجاد آمادگی بیشتر برای ورود به ماه پرفیض و برکت رمضان در مسجد این شهر انجام شد.
وی افزود: انقلاب اسلامی ایران از برکت مسجد به پیروزی رسید و تا هنگامی که این پایگاه بین مسلمانان وجود داشته باشد روز به روز بر عزت اسلام و مسلمانان افزوده می شود.
مدیر کانون فرهنگی هنری امام مهدی(عج) مسجد جامع اباتر گفت: مساجد از پایگاه های بسیار مهم مقابله با جنگ نرم دشمنان بوده و کانون های فرهنگی و هنری وابسته به آنها نقش بسیار مهمی در توسعه و ترویج فرهنگ اسلامی دارند.
امیرعلی- یکی از نوجوانان حاضر در مسجد- اظهار کرد: حضور در این اقدام خداپسندانه برای شریک شدن در سهم معنوی آن و تنها انگیزه ما برای انجام امور مسجد فقط بدست آوردن رضای خداوند متعال است.
وی افزود: اگرچه توان انجام کارهای سنگین به مثل تکاندن یا شستن فرش های مسجد را ندارم اما قرآنها را تک به تک پاک میکنم و در قفسه کتابها جای میدهم.
یکی دیگر از نمازگزارانگفت: برای ورود به ماه رمضان آماده می شویم و همانگونه که خانه خدا را تمیز می کنیم باید دل های خود را از پلیدی ها و بدی ها با انجام کارهای خیر مانند رسیدگی به امور یتیمان صله رحم و عیادت از بیماران آماده کنیم و تا دل هایمان نورانی شود.
وی تصریح کرد: اول باید خانه دل را از بدی ها پاک کنیم تا به خدا نزدیک و معنوی تر شویم و بعد بیاییم در مسجد نماز بخوانیم و عبادت کنیم.
لازم به ذکر است؛ غباروبی مساجد از دل بر می آید و لاجرم بردل می نشیند چرا که خدمت در خانه خدای متعال و برای خدای متعال رنگ و بویی دیگر دارد و با هیچ شوری قابل وصف نیست.
رمضان برای عشق، برای عاشقی، برای رنگ خدا گرفتن، شروعی مجدد است و برای آغازی دوباره چه ماهی بهتر از ماه میهمانی خداوند متعال و ماه نزول قرآن در شب های نقره فام قدر ... آنجا که دل ها در گرو یار هستند و یارها در گرو عنایت حق تعالی.
نظر شما