خبرگزاری شبستان جنوب کرمان - مهدیه شعبانی؛
در جنوب کرمان نزدیکای عید که می شود ذوق و شوق کودکان و نوجوانان شاید بیشتر از همه باشد، آنها به همراه خانواده به بازار می روند و لباس نو می خرند و چشم انتظار تا نوروز از راه برسد و لباس عیدی به تن کرده و همراه بزرگترهای شان به دید و بازدید و مسافرت بروند.
اما تعدادی دانش آموز دهه هشتادی به جای خرید لباس عیدی، بودن در کنار خانواده و با چشم پوشی از تفریح و گردش نوروزی ترجیح دادند برای خوشحالی دل کودکان و نوجوانان مناطق محروم شهرستان خود به اردوی جهادی بروند و سال جدید را در کنار آنها نو کنند.
حالا یک هفته ای می شود که این دهه هشتادی ها در روستاهای چاه شولیان و آب حیات مشغول خدمت جهادی هستند و با آمدن شروع ماه مهمانی خدا با زبان روزه به آبادانی روستاها کمک می کنند.
شهرستان رودبار جنوب در فاصله ۳۱۰ کیلومتری از مرکز استان کرمان در جنوب این استان قرار دارد، روستای آب حیات از توابع بخش مرکزی رودبار جنوب در فاصله ۱۵ کیلومتری مرکز این شهرستان قرار دارد و نوروز امسال هدف فعالیت گروه جهادی شهدای امنیت است.
علی اکبر جرجندی از نیروهای جهادی و معاون پرورشی اداره آموزش و پرورش شهرستان رودبار جنوب است که پیش از این عضو مجمع جهادگران این شهرستان بوده و چندی است که به عضویت مجمع جهادگران استان کرمان در آمده است و در ایام نوروز پا به پای دهه هشتادی ها فعالیت جهادی دارد.
حضور ۳۰ جهادگر دهه هشتادی در اردوی جهادی مناطق محروم رودبار جنوب
«در نوروز امسال ۲۰ گروه جهادی بومی منطقه پای کار آمده اند تا با ارائه خدمات جهادی به آبادانی روستاها کمک کرده و به اهالی آن نیز خدمت رسانی کنند، گروه جهادی شهدای امنیت یکی از ۲۰ گروه فعال جهادی رودبار جنوب است که از ۲۶ اسفندماه ۱۴۰۱ در روستاهای چاه شولیان و آب حیات حضور یافته و تا ۶ فروردین ماه خدمت رسانی می کند، این گروه جهادی شامل ۵۰ نفر از دانش آموزان، طلاب و فرهنگیان است که در عرصه های عمرانی، فرهنگی و قرآنی فعالیت دارد و ۳۰ نفر از جهادگران گروه جهادی شهدای امنیت دانش آموز دهه هشتادی هستند که از ۱۰ مدرسه رودبار جنوب برای شرکت در این اردوی جهادی قبل از سال نو نامنویسی کرده اند و بیش از ۱۵ نفر از این جهادگران دهه هشتادی حضور در این اردوی جهادی تجربه اولشان است.
پسران جهادگر دهه هشتادی در کار ساخت و ساز سرویس بهداشتی و تکمیل بنای مسجد سیدالشهدای روستای آب حیات با ما همکاری دارند و دختران جهادگر دهه هشتادی نیز کلاس های آموزش قرآن کریم، احکام و سبک زندگی اسلامی برگزار می کنند، یکی دیگر از برنامه های این گروه جهادی در روستای آب حیات برگزاری محفل انس با قرآن کریم است.
مهدی علیمردانی نوجوان جهادگر دهه هشتادی و از ساکنین روستای آب حیات است و گر چه هنوز در سن نوجوانی به سر می برد اما همچون مردان برای ساخت مسجد روستا تلاش و همت می کند.
همدلی، همراهی و خلوص نیت جهادگران مرا مجذوب کرد
«تا ۲ سال قبل با کار جهادی و گروه های جهادی آشنا نبودم تا این که یک گروه جهادی برای احداث بنای مسجد سیدالشهدا به روستای ما آمد، یک روز تصمیم گرفتم بروم و از نزدیک ببینم جهادگران چه کاری انجام می دهند. همدلی، همراهی و خلوص نیت آنها مرا مجذوب کرد و تصمیم گرفتم عضوی از گروه جهادی شوم. برایم جالب بود که آنها بدون دریافت دستمزد تنها برای رضای خدا آمده بودند و به جای حقوق مادی به دنبال کسب ثواب معنوی بودند».
مهدی خانه گیر نوجوان ۱۷ ساله جهادگر و عضو دیگری از گروه جهادی شهدای امنیت است که از روستای شهرک سلمانی رودبار جنوب برای خدمت به محرومین منطقه خود به این اردو آمده است.
در اردوهای جهادی با رفقای متدین و با اخلاص آشنا شدم
«یک هفته ای می شود که به اتفاق دیگر جهادگران گروه جهادی شهدای امنیت به این اردو آمده ام و در این مدت در ساخت سرویس بهداشتی، سرامیک کف و حیاط مسجد مشارکت دارم و همچنین برنامه های فرهنگی برای کودکان و نوجوانان روستای آب حیات اجرا می کنم.
تاکنون در اردوهای جهادی زیادی شرکت کرده ام و سال گذشته در قالب اردوی جهادی به روستای آب حیات آمدم و با دیگر جهادگران ساخت بنای مسجد سید الشهداء را آغاز کردیم و امسال نیز برای تکمیل بنای مسجد به این روستای آمده ام.
کار برای خدا خستگی ندارد و من در اردوهای جهادی با رفقای خوبی که همگی متدین و با اخلاص هستند آشنا شدم و اکنون ارتباط صمیمی با آنها دارم. به هم سنی های خودم توصیه می کنم در اردوهای جهادی شرکت کنند تا از برکات معنوی آن بهره مند شوند.
این که می توانم در اردوی جهادی کاری برای رضای خدا و کمک به مردم انجام دهم حس و حال خوشی به من می دهد آنچنان که تصمیم گرفتم ایام نوروز به جای دید و بازدید و گردش و تفریح به اردوی جهادی بیایم».
مهدی کوهستانی یکی دیگر از جهادگران و دبیر آموزش و پرورش است و از شهرستان جیرفت به گروه جهادی شهدای امنیت رودبار جنوب پیوسته است.
اردوهای جهادی کلاس درسی از اخلاص هستند
«دبیر هستم و همواره به دانش آموزانم توصیه می کنم که حتما به اردوی راهیان نور بروند و اکنون که به این اردو آمده ام تصمیم دارم پس از بازگشایی مدرسه به دانش آموزانم بگویم یک بار حضور در اردوهای جهادی را تجربه کنند.
اردوهای جهادی کلاس درسی از اخلاص هستند و در اینجا جهادگران از طریق مبارزه با نفس، خودسازی می کنند و به خودباوری می رسند».
مبینا فلاحی نژاد نوجوان دهه هشتادی و از اهالی روستای مندوست کشته است که با دو تا از دوستان خود تصمیم می گیرد به عنوان جهادگر، ایام نوروز امسال را در کنار کودکان و نوجوانان مناطق محروم سپری کند.
آرزو دارم بچه های روستاهای محروم در درس و تحصیل موفق شوند
«در این اردو تقسیم کار شده ما دختران که ۱۵ نفر هستیم و نمی توانیم در ساخت و ساز کمک کنیم به فعالیت های قرآنی و فرهنگی مشغول هستیم و البته در کنار ما طلاب خواهر نیز مشاوره در زمینه های همسرداری، فرزند پروری و مشاوره قبل از ازدواج به اهالی روستاهای چاه شولیان و آب حیات ارائه می دهند.
ما صبح ها به روستای چاه شولیان می رویم و عصرها در روستای آب حیات فعالیت داریم و برای دانش آموزان پایه اول تا ششم ابتدایی کلاس های تقویتی می گذاریم.
در این اردو به دانش آموزان پایه ششم به بالا قرآن کریم یاد می دهم و آیات را با معانی برای آنها تلاوت می کنم و همچنین محفل انس با قرآن کریم برگزار می کنم.
اولین باری است که به اردوی جهادی آمدم و ماجرای آمدنم از این قرار است که مدتی پیچ اینستاگرام جهادگران گروه جهادی شهدای امنیت را دنبال می کردم با فعالیت های آنها آشنا شده و کم کم علاقمند شدم که به آنها بپیوندم. از این که به اردوی جهادی آمده ام بسیار خوشحالم و آرزو دارم بچه های روستاهای محروم در درس و تحصیل موفق شوند، من در این اردوی جهادی درس از خودگذشتگی و اخلاص را آموختم و دوست دارم خدا توفیق دهد تا همیشه بتوانم در اردوهای اینچنینی شرکت کنم و خدا عاقبتم را ختم به شهادت کند.
نظر شما