جهاد تبیین حضرت خدیجه(س)/ کدام ویژگی های حضرت خدیجه برای زن امروز الگو است؟

خانم طیبی معرفی نبی اکرم(ص) به جامعه توسط حضرت خدیجه(س) را جهاد تبیین عنوان کرد و گفت: حضرت خدیجه(س) تمام تلاش خود را برای معرفی پیامبر اسلام به جامعه انجام داده و حمایت مادی و معنوی را از ایشان را داشتند.

ناهید طیبی، استاد و پژوهشگر جامعه الزهرا(س) در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، به تبیین شخصیت حضرت خدیجه(س) پرداخت و با بیان این که در تاریخ عنوان اوایل نگاری داریم، بیان داشت: حضرت خدیجه(س) جزو اوایل بودند، یعنی بسیاری از رفتارهای که ایشان داشتند برای نخستین بار در میان اهالی مکه دیده می شد.


وی افزود: براساس روایات، حضرت خدیجه(س) اولین زن مسلمان، اولین زن مؤمن، اولین بانوی مصدق و اولین زنی که به وسیله ایشان شفاء صورت می گیرد، هستند. نبی اکرم(ص) در روایت می فرمایند: «نخستین شفی من هستم، سپس افرادی که به من نزدیک هستند.» حضرت خدیجه(س) جزو اقربین پیامبر(ص) بودند.


مدیر دانشنامه زن مسلمان پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعه الزهرا(س)، سبقت در ایمان آوردن و تصدیق کردن نبی اکرم(ص) را از ویژگی های اختصاصی حضرت خدیجه(س) دانست و تصریح کرد: در روایت آمده: «میان بهشت و جهنم دیواری وجود دارد که اهل کساء و حضرت خدیجه(س) بر روی این دیوار ایستاده و دوستداران خود را صدا می زنند.» براساس این روایت حضرت خدیجه(س) در کنار اهل کساء قرار می گیرند.


وی ادامه داد: بارها از امام حسن مجتبی(ع) نقل شده که ایشان به این که جده شان حضرت خدیجه(س) هستند، افتخار می کنند. امام حسین(ع) می فرمایند: «جده ما خدیجه، همسر پیامبر(ص) است» این که اهل بیت(ع) به حضرت خدیجه(س) افتخار می کنند، نشانگر جایگاه ویژه ایشان است.


خانم طیبی، کریمه بودن را از ویژگی های حضرت خدیجه(س) عنوان کرد و سخاوت، عفت، پاکدامنی، گذشت از مال، عدم تجمل گرایی و صبر در برابر سختی ها و ناملایمات را از دیگر ویژگی های بارز آن حضرت برشمرد.


وی اضافه کرد: حضرت خدیجه(س) از مصادیق بارز آیه «إِنَّ الَّذينَ قالوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ استَقاموا» بودند. شاید به همین دلیل در روایت آمده: «بهشت مشتاق چهار زن است؛ خدیجه، فاطمه زهرا، آسیه و مریم.»


استاد و پژوهشگر جامعه الزهرا(س)، با اشاره به روایات، خیرالنساء، سادات النساء و نساء الجنه بودن را از دیگر ویژگی های حضرت خدیجه(س) عنوان کرد.


وی با بیان این که بهترین منابع برای شناخت سیره حضرت خدیجه(س) صفحه 201 جلد نخست کتاب سیره ابن هشام و صفحه 521 جلد نخست تاریخ طبری است، اظهار داشت: در بخشی از این دو کتاب ملاک های حضرت خدیجه(س) برای ازدواج با پیامبر(ص) بیان شده که شامل خویشاوندی، شرافتمندی، امانتداری، حسن خلق و راستگویی می شود. این موضوع می تواند الگوی بسیار مناسبی برای نسل امروز در زمینه انتخاب همسر باشد.


مدیر دانشنامه زن مسلمان پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعه الزهرا(س) یادآور شد: در جلد نخست کتاب اطبقات الکبری ابن سعد نیز به نقل از پیامبر(ص) آمده: «به خدا سوگند، حق تعالی کسی بهتر از او(خدیجه کبری) را برای من قرار نداد. وقتی مردم مرا باور نداشتند، به من ایمان آورد. وقتی مردم من را تکذیب می کردند، مرا تصدیق کرد.»


وی، حضرت خدیجه(س) را یار و یاور و پشتیبان واقعی نبی اکرم(ص) دانست و گفت: در جریان شعب ابی طالب(ع) شاهد اوج گذشت و ایثار حضرت خدیجه(س) بودیم. ایشان تمام اموال خود را برای حفظ اسلام هزینه می کنند.


خانم طیبی تأکید کرد: اگر تمام ویژگی های حضرت خدیجه(س) را در کنار هم قرار دهیم، می توانیم به جایگاه و فضیلت ایشان پی ببریم. در روایت حضرت خدیجه(س) به عنوان بانوی با فضلیت و بزرگوار معرفی شده اند.


مدیر دانشنامه زن مسلمان پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعه الزهرا(س)، معرفی نبی اکرم(ص) به جامعه توسط حضرت خدیجه(س) را جهاد تبیین عنوان کرد و گفت: حضرت خدیجه(س) تمام تلاش خود را برای معرفی پیامبر اسلام به جامعه انجام داده و حمایت مادی و معنوی را از ایشان را داشتند، ایشان حقایق را به مردم بیان می کردند. تمام این مسائل می تواند به عنوان الگو برای جامعه امروز معرفی شود.

کد خبر 1259735

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha