حضرت خدیجه(س)، بانوی تمدن ساز/ اگر زن امروز می خواهد اجتماعی باشد، باید از حضرت خدیجه(س) الگو بگیرد

خانم حکیم زاده، حضرت خدیجه(س) را دارای شخصیت فرازمانی و فرامکانی دانست و با تأکید بر این که ایشان بانوی تمدن ساز بودند، بیان داشت: حضرت خدیجه(س) به بانوان نشان دادند که می توانند با تصمیمات به موقع زندگی بشریت را تغییر دهند.

فرزانه حکیم زاده، مدیر گروه پژوهشی تاریخ جامعه الزهرا(س) در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، حضرت خدیجه(س) را اولین بانوی اسلام دانست و بیان داشت: ایشان نخستین زن مسلمان هستند، به همین دلیل از مصادیق آیه «وَالسَّابِقُونَ السَّابِقُونَ، أُولَئِكَ الْمُقَرَّبُونَ» به شمار می آیند. حضرت(س) پس از امیرالمؤمنین(ع) دومین مسلمان بودند.


وی ادامه داد: حضرت خدیجه(س) فردی بودند که با حمایت های مادی، معنوی و عاطفی، رسول الله(ص) را در به دوش گرفتن بارسنگین رسالت و همچنین علنی کردن اسلام بسیار یاری کردند. 


استاد و پژوهشگر حوزوی با بیان این که حضرت خدیجه(س) از جایگاه اجتماعی و اقتصادی مهمی برخوردار بودند، تأکید کرد: حضرت خدیجه(س) زمانی از پیامبر(ص) حمایت کردند که کسی حاضر نبود از ایشان حمایت کند. این موضوع نشان می دهد که حضرت خدیجه(س) نسبت به پیامبر اسلام معرفت ویژه ای داشتند.


مدیر گروه پژوهشی تاریخ جامعه الزهرا(س)، خردمندی، خردورزی، عفیف و عاقل بودن، مدیر و مدبر بودن، پرتلاشی و همچنین اتخاذ کننده تصمیمات به موقع را از ویژگی های مهم حضرت خدیجه(س) برشمرد و یادآور شد: حضرت خدیجه(س) تمامی مسائل اقتصادی خود را ثبت و ضبط می کردند که نشانگر مدیر بودنشان هست.


این استاد حوزه، اجتماعی بودن را از دیگر ویژگی های مهم حضرت خدیجه(س) دانست و عنوان کرد: حضرت خدیجه(س) جزو معدود افرادی آن زمان هستند که سواد داشتند. ایشان در اجتماع حضور فعالی داشتند ولی این حضور فعال عفیفانه بوده است. ایشان هیچ گاه درگیر مسائل کوچک نمی شوند که هویتشان به هویت ابزاری تبدیل شود و افراد به ایشان نگاه ابزاری داشته باشند.


خانم حکیم زاده با تأکید بر این که بدون شک حضرت خدیجه(س) الگوی تمام عیار هستند، گفت: اگر زن امروز می خواهد اجتماعی باشد، باید از حضرت خدیجه(س) الگو بگیرد. ایشان نه تنها در اجتماع حضور بسیار فعالی دارند، وقتی در جایگاه مادری و همسری قرار می گیرند، به این جایگاه ها احترام ویژه ای قائل می شوند. ایشان بهترین همسر برای پیامبر(ص) بودند. برای رسول الله(ص) اوج ایثار، محبت، صفا، صمیمت و از خودگذشتگی بودند.


وی اضافه کرد: در عصر جاهلیت حضرت خدیجه(س) به دلیل داشتن جایگاه ویژه اجتماعی و اقتصادی خواستگاران متعددی از میان بزرگان داشتند، ولی حضرت(س) هیچ کدام از آن ها را نمی پذیرند و خودشان به نبی اکرم(ص) پیشنهاد ازدواج می دهند. به پیامبر(ص) عرض می کنند من شما را به خاطر حُسن خلق، امانتداری و برخورداری از شرافت خانوادگی انتخاب کردم.


مدیر گروه پژوهشی تاریخ جامعه الزهرا(س)، حضرت خدیجه(س) را دارای شخصیت فرازمانی و فرامکانی دانست و با تأکید بر این که ایشان بانوی تمدن ساز بودند، بیان داشت: اقدامات و تصمیمات حضرت خدیجه(س) تنها مختص آن زمان و مکان نبود. ایشان به بانوان نشان دادند که می توانند با تصمیمات به موقع زندگی بشریت را تغییر دهند.


وی ادامه داد: حضرت خدیجه(س) جلوتر از زمانه خودشان حرکت کرده و تصمیماتشان بر زندگی تمام بشریت تأثیرگذار بوده است. این ها کارهای تمدنی است. کار تمدنی یک ملت را رو به جلو برده، حفظ و مطرح می کند که ریشه در فرهنگ، تعلیم و تعلم و مهارت ها دارد.


خانم حکیم زاده بیان داشت: حضرت خدیجه(س) با تصمیم به موقع درباره ازدواج، انتخاب همسر و انفاق اموال سبب رشد فزآینده اسلام می شوند. این ها اقدامات تمدن ساز است. کار تمدنی یعنی این که فرد فراتر از خواسته ها و آرزوهای شخصی خودش فکر کند.


وی ادامه داد: نبی اکرم(ص) پایه گذار تمدن اسلامی بودند و حضرت خدیجه(س) در حفظ و گسترش این تمدن نقش بسزایی داشتند.

کد خبر 1259736

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha