به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، محمد مهدوی فرد رومشکانی متولد اول فروردین ۱۳۴۳، ایثارگر و فرهنگی بازنشسته ای است که در طول خدمت خود، بارها و بارها به عنوان معلم نمونه استانی، منطقه ای و آموزشگاهی معرفی شده است.
وی طی هشت مرحله به طور داوطلبانه به جبهه های حق علیه باطل اعزام شده است و به عنوان تخریب چی در جبهه های جنگ، خدمت شایانی انجام داده است و بارها وارد خاک دشمن شده است.
مهدوی فرد نویسنده کتاب و مقالات علمی و صاحب نظر در امر تعلیم و تربیت است و بالغ بر ۱۱۴ بار از این معلم پیشکسوت به عنوان معلم برتر در سطح کشوری، استانی، منطقه ای و شهرستانی تجلیل شده است و ایده های وی در زمینه تعلیم و تربیت مورد تحسین و تشویق مسئولان آموزش و پرورش قرار گرفته است.
کتابهای باورهای بی اساس، امید به زندگی، قصه مدرسه ما را تالیف نموده و کتاب کیمیای نایابی به نام مادر از این نویسینده لرستانی به چاپ رسیده است.
منبع مورد استفاده وی، معلومات ذهنی او می باشد، این نویسنده لرستانی در تلاش است که با زبان قصه ارزش های دینی و اسلامی را برای نسل جوان ونوجوان بازگو کرده و قدمی در عرصه تعلیم و تربیت کودکان، نوجوانان و جوانان بردارد.
این نویسنده لرستانی اهل شهرستان رومشکان است و هم اکنون به عنوان فعال کانون های فرهنگی هنری مساجد و مربی علوم دینی و تربیتی فعالیت می کند.
محمد مهدوی فرد در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، اظهار داشت: تلاش در عرصه دینی و تعلیم و تربیت را سرلوحه کار خود قرار داده ام.
این نویسنده لرستانی با اشاره به اهمیت ترویج و نهادینه سازی ارزش ها، افزود: باید از ظرفیت های فرهنگی چون کتاب برای مقابله با توطئه های دشمنان و ترویج و نهادینه سازی ارزش ها بهره گرفت.
وی با تاکید بر ضرورت حمایت مسئولان از نویسیندگان و کتاب و کتابخوانی، ادامه داد: در صورت حمایت مسئولان می توانم در عرصه های فرهنگی، دینی با رویکرد ترویج ارزش ها ها آثار فاخری را تولید و منتشر کنم.
مهدوی فرد با اشاره به سیره نبوی در برخورد با کودکان و نوجوانان، افزود: پیامبر اسلام حضرت محمد ( ص ) بزرگترین دوست کودکان بود خیلی وقت ها یاران پیامبر که غیبت او در مسجد احساس می کردند و سراغ او که می گرفتند می دیدند که پیامبر بزرگترین شخصیت انسانی و اشرف پیامبران هم بازی کودکان شده و دارد با آنها بازی می کند و در مورد کودکان سفارشات زیادی نموده است.
این نویسنده لرستانی با اشاره به اهمیت ترویج و نهادینه سازی ارزش ها، ادامه داد: باید ارزش های دینی و آموزه های دفاع مقدس را به صورت هوشمندانه، هدفمند و خلاقانه در قالب رویدادهای وزین و گزین فرهنگی و متناسب با ادبیات ذهنی کودکان و نوجوانان را تولید و به این نسل منتقل کرد.
وی گفت: دفاع مقدس بر اساس جوهر فرهنگ عاشورایی تکرار تاریخی بود که انسانها در آن از دنیای مادی و خانواده، خود برای آرمان انسانیت و زیر بار ظلم و جور نرفتن و مبارزه با باطل برای رسیدن به حق با بصیرت واقعی و اعتقاد و یقین باطنی گذشتند.
مهدوی فرد با اشاره به توطئه های فرهنگی دشمنان، ادامه داد: باید با استفاده از ابزارهای فرهنگی و هنری مناسب، فرهنگ ها و منشاءهای که جلوی راهبرد نفوذ فکری دشمنان را می گیرد در جامعه ترویج داد.
این نویسنده لرستانی خاطر نشان کرد: فرهنگ ولایت مداری، فرهنگ حسینی، فرهنگ خودباوری، نگرش علمی جوهری و سیرتی به موضوعات مختلف جامعه و فرهنگ عاشورایی برای مدیریت مشکلات و چالش های درونی و بیرونی و فرهنگ جهادی از جمله راهکارها و سرفصل های ضروری برای نهادینه شدن بصیرت و معرفت دشمن شناسی در ذهن و اندیشه کودکان ونوجوانان است.
وی همچنین در مسجد و کانون فرهنگی هنری مسجد مشغول به فعالیت است و دوره های آموزشی را ویژه گروه های سنی مختلف بویژه کودکان ونوجوانان برگزار می کند.
یکی از خاطره ات این نویسنده لرستانی در دوران دفاع مقدس و جزیره مینو
در مردادماه 61 جمع کثیری از رزمندگان منطقه رومشکان که اکثرا دانش اموز دبیرستانی بودن و من هم یکی از آن جمع بودم به جبهه های حق علیه باطل اعزام شدیم.
همه صفات خوب مانند عشق و صفا و صداقت اخلاصی برادری در بین بچه ها حاکم بود، شهادت و فداکاری از خودگذشتگی در جبهه ها عملا متجلی گشته بود، و تقوای الهی خودسازی در بین بچه ها هویدا بود اما خوب بعضی از بچه ها کارهای از روی مقتضیات جوانی انجام می دادند.
ما را پس از اعزام به پادگان شهید رجایی اهواز در نهایت به جزیره مینو بردند،جزیره مینو بین خرمشهر و آبادان واقع شده است و در کنار اروند رود قرار دارد، نخلستانی انبوه با درختان خرمای فراوان که در هر چند متر یک درخت وجود داشت اتفاقا خرماها هم رسیده بودند.
افرادی در جزیره مینو ساکن بودند، با حمله دشمن بعثی فقط توانسته بودند خود و خانواده را نجات دهند و حتی فرصت برداشت وسایل خانه خود را نداشتند، در آن زمان از خانه های آنها بعنوان سنگر استفاده می شد، تمام امکانات و اثاثیه زندگی در آنها وجود داشت، در بین جزیره یک کانال های به عرض 10 متر و عمق شش هفت متر جهت آبیاری کنده بودند و این کانالها وصل به اروند رود بود و از آنجا آب برای آبیاری نخلستانها و سایر امور زندگی استفاده می کردند.
یک روز بعدازظهر که هوا گرم بود حدود 20 نفری در ان کانال ها شروع به شنا نمودیم، من که شنا بلد نبودم درب فیبر جا یخی گیر آورده بودم روی آن شنا می کردم، اتفاقا خیلی هم خوب بود یکی از رزمندگان خرمشهری گفت این چیست، گفتم شنا بلد نیستم، با اشاره به درب فیبر گفت آن را پرت کن و لک بیا تا شنا یادت بدم ، به او اعتماد نمودم بعنوان مربی و من هم بعنوان شاگرد شروع به شنا نمودیم.
یک وقت با هم رفتیم زیر آب من از روی ناچاری و ناخواسته دستم را به گردنش انداختم در حال غرق شدن بودیم و احساس کردم کار تمام است اما بدانیم تا خدا نخواهد هیچ کاری صورت نمی پذیرد، بچه های همشهری متوجه ما میشوند و ما را از غرق شدن نجات دادند.
باورهای بی اساس، کتاب های امید به زندگی، فرار از جبهه، قصه مدرسه ما، کیمیای نایابی به نام مادر و از این نویسنده لرستانی تاکنون به چاپ رسیده است و این نویسنده توانمند و چیره دست لرستانی که با محدودیت مالی برای چاپ کتاب مواجه است، از فرصت فضای مجازی برای ارائه کتاب های خود استفاده می کند و معتقد است، باید برای جوانان و نوجوانان که به لطف کرونا ویروس به فضای مجازی راه یافته اند، تولید محتوای صحیح صورت گیرد و انتشار کتاب های الکترونیک هدفمند در این عرصه می تواند گامی مهم در راستای تربیت صحیح کودکان، نوجوانان و جوانان این مملکت باشد.
نظر شما