معماری شگفت انگیز بزرگ‌ترین مساجد، جاذبه ای برای گردشگران جهان

مسجد ملک فیصل، مسجد جبار، مسجد حسن دوم، مسجد کریستال، مسجد حسینی و مسجد قل شریف از جمله مساجدی هستند که سالیانه گردشگران بسیاری را به خود جذب می کنند.

خبرگزاری شبستان، گروه جهان اسلام: از جمله جاذبه‌های گردشگری و باستان‌شناسی که گردشگران از سراسر جهان از آن دیدن مساجد با معماری‌های زیبا و شگفت‌انگیز هستند.


مسجد ملک فیصل در پاکستان، مسجد نصیرالملک ایران، مسجد استقلال اندونزی، مسجد الجباردر اندونزی، مسجد استقلال در جاکارتا، مسجد کاتارا قطر، مسجد قل شریف در روسیه، مسجد شهر آموزش قطر، مسجد جامع حسینی اردن، مسجد کریستال مالزی، مسجدی روی آب در جده، مسجد شیخ زاید ابوظبی و مسجد آبی ترکیه نیز از جمله این موارد هستند که مورد توجه گردشگران قرار دارند.

در زیر تعدادی از این مساجد مشهور را معرفی می‌کنیم:

Al Fozan


مسجد جبار در اندونزی

این مسجد کریستالی شهر باندونگ اندونزی را زینت می‌دهد و دور آن توسط دریاچه‌ای آبی محصور شده و با گنبدی کریستالی تزئین شده است.

این مسجد در ۳۰ دسامبر ۲۰۲۲ افتتاح شده است و مسجدی شناور است که در منطقه «قیدی باکی» واقع شده است. مساحت ۲۵. ۹۹ هکتار است و حدود ۳۳ هزار نمازگزار را در خود جای می‌دهد. این مسجد دارای ۲۷ در است که نماد ۲۷ استان و شهر در جاوه غربی است و مجهز به چهار مناره است که ارتفاع آن به ۹۹ متر می‌رسد.

علاوه بر این، در منطقه زیر مسجد، یک موزه دیجیتال حاوی تاریخ اسلام در مجمع الجزایر اندونزی وجود دارد.

مسجد الحسينى - الاردن المسافرون العرب


مسجد حسینی اردن

شاهکاری فوق‌العاده که مرکز شهر‌امان را زینت می‌دهد. مسجد تاریخی الحسینی در قلب پایتخت اردن شهر‌امان بر روی خرابه‌های مسجد قدیمی اموی ساخته شده است که آثار آن از بین رفته است.

این مسجد دارای معماری برجسته‌ای است و ستون‌های سنگی دارد و یکی از قدیمی‌ترین مساجد در‌امان است.

این مسجد دارای دار القرآن الکریم، نمازخانه بانوان و کتابخانه اسلامی است و به دلیل ارزش تاریخی، مذهبی و سیاسی آن گردشگران بسیاری را سالانه به خود جذب می‌کند.

مسجد کریستالی، مالزی کجاست | عکس + آدرس و هر آنچه پیش از رفتن باید بدانید -  کجارو


مسجد کریستال مالزی

مسجد کریستال در شهر کوالا تیرینگانو در شمال شرقی مالزی واقع شده است که یک سازه عظیم پوشیده از شیشه کریستال خالص است.

طراحی مسجد ترکیبی از سبک مراکشی و اروپایی در سبک معاصر است. این مسجد بر روی دریاچه‌ای مصنوعی پوتراجایا است قرار دارد و گنجایش بیش از ۱۵ هزار نمازگزار را دارد.

این مسجد، اولین مسجدی است که دارای ابزار‌های فناوری اطلاعات است و شبکه وای فای را برای بازدیدکنندگان خود برای مرور قرآن‌های الکترونیکی، کتاب‌های الکترونیکی و اطلاعاتی که مدیریت مسجد در اختیار نمازگزاران قرار می‌دهد، فراهم کرده است.

در وسط نمازخانه اصلی، یک لوستر بزرگ از کریستال قرار دارد و در‌های آن با خط زیبای عربی حکاکی شده است.

مسجد قل شریف,مسجد کول شریف,بزرگ ترين مسجد روسیه


مسجد قل شریف در روسیه

این مسجد در اوایل قرن شانزدهم ساخته شده است و به نام عالم دینی قل شریف که همراه با شاگردانش در هنگام دفاع از شهر کازان درگذشت، نامگذاری شده است.

این مسجد یکی از بزرگ‌ترین مساجد روسیه است و در شهر کازان واقع شده است. این مسجد در منطقه تاتارستان امروزه نماد و نقطه عطفی فرهنگی برای شهر است. این مسجد گنجایش حدود ۵ هزار نمازگزار و حیاط بیرونی حدود ۱۰ هزار نمازگزار را در خود جای داده است که در زمینی به مساحت ۱۹ هزار متر مربع ساخته شده است و گنبد آن ۳۹ متر از سطح زمین بلند شده و ارتفاع هر چهار مناره آن ۵۷ متر است.

علاوه بر ساختمان اصلی که به نماز اختصاص دارد، ساختمان‌های متعددی نیز وجود دارد که شامل کتابخانه، خانه نشر کتب اسلامی، موزه، دفتر و اقامتگاه امام جماعت است.

مسجد سلطان احمد ؛ معجزه ای به رنگ آبی در قلب استانبول - سفرزون


مسجد آبی در ترکیه

مسجد سلطان احمد مشهور به مسجد «آبی» در استانبول، یکی از معروف‌ترین مکان‌های گردشگری در این شهر است. این مسجد دارای معماری قابل توجهی است که آن را از سایر مساجد متمایز می‌کند و دارای کتیبه‌های هنری فراوان و تزئینات اسلامی نفیس است.

این مسجد از سه طرف با دیوار بسیار بلندی احاطه شده و دارای پنج دروازه است. دو تای آن‌ها به نمازخانه و سه تای دیگر به مسجد منتهی می‌شوند. به نظر می‌رسد این در‌ها تحت تأثیر هنر فرانسه باشد. در داخل مسجد صحن بزرگی وجود دارد که در وسط آن محل وضو گرفتن بر روی شش ستون که به شکل شش ضلعی است، قرار دارد و نمازخانه از داخل به شکل مستطیل است. بر روی آن گنبد بزرگی که چهار نیم گنبد آن را احاطه کرده‌اند و در بالای هر گوشه مسجد گنبد کوچکی قرار دارد. بیرون مسجد پنج گنبد بزرگ و هشت گنبد کوچک و شش مناره دارد.

مسجد حسن ثانی مراکش و مناره هایی به بلندای آسمان - ایوار


مسجد حسن دوم در مراکش

این مسجد در ساحل شهر کازابلانکا قرار دارد. این مسجد بزرگ‌ترین مسجد مراکش و هفتمین مسجد در جهان است. این مسجد شامل نمازخانه‌ای به مساحت ۲۰ هزار متر مربع است که گنجایش حدود ۲۵ هزار نمازگزار را دارد و دو بالکن به مساحت ۳ هزار و ۵۵۰ متر مربع نیز برای بانوان در نظر گرفته شده است.

در ضلع شرقی این مسجد، مدرسه علوم قرآن و کتابخانه عمومی و همچنین موزه‌ای که شامل مهم‌ترین تأسیسات صنایع سنتی است، قرار دارد.

مسجد شاه فیصل اسلام آباد | جاذبه تاریخی مسجد شاه فیصل اسلام آباد | ایلیا  گشت |


مسجد فیصل در پاکستان

مسجد فیصل یا مسجد شاه فیصل یکی از مکان‌های دیدنی پاکستان و چهارمین مسجد بزرگ جهان است. ‌ایده تأسیس این مسجد که بازدیدکنندگان از سراسر جهان به آن می‌آیند به زمان بازدید فیصل بن عبدالعزیز در سال ۱۹۶۹ از پاکستان باز می‌گردد و این هدیه پادشاهی عربستان سعودی برای دولت پاکستان بود.

این مسجد به دلیل قرار گرفتن در نزدیکی رشته کوه مارگلا از سایر مساجد متمایز است، بنابراین منظره مشرف به مسجد را بسیار جذاب کرده است. این مسجد دارای گنبد و ستون نیست و همین امر آن را از دیگر مساجد جدا می‌کند. این مسجد به شکل خیمه بادیه نشین طراحی شده است. مساحت این مسجد پنج هزار متر مربع است و گنجایش حدود ۳۰۰ هزار نمازگزار را دارد و تالار اصلی آن با سنگ مرمر سفید پوشیده شده و با موزاییک تزئین شده و دارای نقاشی‌های خط عربی است و ارتفاع یک مناره ۹۰ متر است.

مسجد شیخ زاید ابوظبی


مسجد جامع شیخ زاید در ابوظبی

این یکی از مشهورترین مساجد عظیم در جهان است و دارای طراحی مهندسی مبتکرانه و شگفت‌انگیزی است که آن را از سایر مساجد متمایز می‌کند که آن را به یک جاذبه گردشگری برای بازدیدکنندگان از سراسر جهان تبدیل کرده است.

این مسجد دارای ۲۴ ستون است که با سنگ مرمر سفید تزئین شده با کنده کاری‌های گل رز تزئین شده است. گنبد اصلی این مسجد به عنوان بزرگ‌ترین گنبد جهان شناخته می‌شود. این گنبد، ۸۳ متر ارتفاع و هزار تن وزن دارد و از داخل با گچ الیافی پوشانده شده است و همچنین با آیات خطی قرآن تزیین شده است. تعداد گنبد‌های این مسجد ۸۲ گنبد در ابعاد مختلف است که همگی از بیرون با سنگ مرمر سفید پوشیده شده است.

کد خبر 1259837

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha