دلیل ضعف در حکمرانی و زندگی فردی کم‌توجهی به آموزه‌های قرآنی و دینی است

رئیس قوه قضاییه گفت: اگر امروز در حکمرانی و زندگی فردی خود، ضعف‌هایی داریم و شاهد برخی ناهنجاری‌ها هستیم، دلیل این امر کم‌توجهی به آموزه‌های قرآنی و دینی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، شامگاه دوشنبه همزمان با دوازدهمین روز از ماه رمضان، محفل انس با قرآن کریم با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای و جمعی از قاریان ممتاز کشور برگزار شد.

 

رئیس قوه قضاییه طی سخنانی در جریان این محفل نورانی، ضمن بیان نکاتی در باب عظمت و فضیلت ماه مبارک رمضان ماه نزول قرآن، به جایگاه رفیع حافظان و قاریان قرآن در طول تاریخ اشاره کرد و بیان داشت: خداوند به ما توفیق دهد که شنونده، تدبّرکننده و عامل به دستورات و توصیه‌های قرآنی باشیم.

 

محسنی اژه‌ای تصریح کرد: اگر امروز در حکمرانی و زندگی فردی خود، ضعف‌هایی داریم و شاهد برخی ناهنجاری‌ها هستیم، دلیل این امر کم‌توجهی به آموزه‌های قرآنی و دینی است؛ هر چه در مدیریت‌های خود و در زندگی فردی و اجتماعی خود ضعف داریم از آنجا ناشی می‌شود که قرآن را به طور کامل سرمشق قرار نداده‌ایم.

 

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: اگر طالب سعادت توأمان دنیا و آخرت هستیم و می‌خواهیم ملتی قوی باشیم و بر آسیب‌های اجتماعی غلبه کنیم و در برابر شیطان‌صفتان استقامت و هوشیاری و تدبیر داشته باشیم و تحت‌تاثیر القائات آن‌ها قرار نگیریم و در جنگ ترکیبی دشمن شکست نخوریم، باید عامل به دستورات قرآنی و توصیه‌های امامین انقلاب باشیم.

 

محسنی اژه‌ای ضمن اشاره به توفیقات و پیشرفت‌های شگرفی که بعد از انقلاب اسلامی در حوزه ایجاد جامعه قرآنی و بسط فرهنگ قرآنی، حاصل شده، اظهار داشت: علی‌رغم اقدامات صورت گرفته و پیشرفت‌های حاصله در زمینه بسط فرهنگ و تربیت قرآنی در کشور، در این حوزه نیازمند کار و تلاش بیشتر هستیم؛ امروز وقتی پرونده‌های قضایی به ویژه پرونده‌های کیفری را کالبدشکافی می‌کنیم به این نتیجه می‌رسیم که ریشه بسیاری از این پرونده‌ها و جرائم به مسائل فرهنگی بازمی‌گردد.

 

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: وقتی فرهنگ و تربیت قرآنی در جامعه فراگیر شود، آنگاه اثرات این امر در نوع سلوک افراد اجتماع، رفتارشان با یکدیگر و تقابل‌شان با شیطان‌صفتان، عیان و آشکار می‌گردد و نور قرآن و مسیر هدایت الهی بر همه زاوایای زندگی ما تابنده می‌شوند.

 

رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به تحولی که انس با قرآن در فکر و زیست و جسم و روح انسان‌ها، حتی افراد خطاکار و مجرم ایجاد می‌کند، به قرائت وصیتنامه یک زندانی محکوم به اعدام پرداخت؛ این فرد مرتکب جرم سرقت مسلحانه شده بود و از تحصیلات و تربیت اجتماعی بالا برخوردار نبود، اما در زندان توفیق انس با قرآن را پیدا کرده و متحول شده بود.

 

در وصیتنامه این فرد محکوم که توسط رئیس قوه قضاییه در محفل نورانی انس با قرآن کریم قرائت شد، آمده بود: «به نام خداوند بخشنده و هدایتگر؛ سلام پدر، مادر، برادر و خواهران گرامی؛ ان‌شاء‌الله که خوب باشید؛ یک درخواست از شما دارم که هیچ برای من ناراحت نباشید؛ من را حلال کنید، خیلی شما را اذیت کردم؛ فقط درخواستم آن است که دفتر قرآنم را بخوانید و بدان عمل کنید؛ حداقل روزی یک صفحه قرآن با معنا بخوانید؛ با قرآن دوست شوید، انگار من پیش شما هستم؛ من در زمانی که بیرون از زندان بودم، حیوان بودم؛ کسی که لقمه حرام بخورد، خداوند چشم و گوش و همه‌چیز را از او می‌گیرد و عقل ندارد، پس با حیوان فرقی ندارد؛ اما به لطف خداوند من این چند وقت که در زندان بودم با قرآن و نماز انس گرفتم و حتماً خدا من را می‌بخشد؛ شما را به خدا قسم می‌دهم که مواظب همدیگر باشید و کاری را که گفتم انجام دهید؛ روزی یک صفحه قرآن با معنا بخوانید و نماز هم بخوانید، از نماز غافل نشوید».

 

پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، حجت‌الاسلام خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه ماه رمضان و شب‌های قدر بهترین فرصت برای رسیدن به مقام «محبوب الهی» است، اظهار کرد: خداوند متعال به همه انسان‌ها فطرتاً مقام مُحب الهی را اعطا کرده است و چنانچه ما بخواهیم به درجه محبوب الهی دست پیدا کنیم باید ضمن تبعیت از پیامبر اکرم (ص) پیوندی ناگسستنی با ایشان برقرار کنیم و بهره‌گیری از قرآن کریم به عنوان معجزه پیامبر، کمک شایانی به ما در رسیدن به مقام محبوب الهی خواهد کرد.

 

همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی طی سخنانی در این مراسم، قرآن کریم را کتاب حیات طیبه، جامعه‌پرور و تمدن‌ساز عنوان کرد و گفت: باید برای اُنس بیشتر جامعه با قرآن، از تمام ظرفیت‌های ممکن استفاده شود.

 

در این محفل انس با قرآن که با حضور جمعی از مسئولان فرهنگی و قاریان ممتاز و بین‌المللی برگزار شد، علاوه بر تفسیر آیاتی از سوره مبارکه محمد (ص) توسط حجت‌الاسلام والمسلمین محمد حاج ابوالقاسم دولابی، قاریان «محمدرضا پورزرگری»، «حمیدرضا احمدی وفا»، «محمدحسین اقبالی» و «مهدی غلام‌نژاد» آیاتی چند از کلام‌الله مجید را قرائت کردند و حاج احمد ابوالقاسمی از قاریان بین‌المللی کشور نیز به ذکر خاطره‌گویی پرداخت.

 

در پایان این محفل نورانی قرآن، نماز جماعت مغرب و عشا به امامت حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اقامه شد و حاضران روزه‌ی خود را همراه با رئیس قوه قضاییه افطار کردند.

کد خبر 1260035

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha