به خادمی قرآن افتخار می کنم/ فعال کردن مجمع فعالان قرآنی مازندران گامی برای تحقق تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن

خانجانی از فعالان قرآنی مازندران با بیان اینکه به خادمی قرآن افتخار می کنم؛ تشکیل مجمع فعالان قرآنی مازندران را حلقه مفقوده حوزه قرآنی دانست که با فعال کردن این مجمع در مازندران، به تحقق منویات رهبری در راستای تربیت ۱۰ میلیون حافط قرآن کمک کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان مازندران؛ یازدهم مرداد سال 90 بود که رهبری در دیدار با جامعه قرآنی كشور فرمودند: «یكي از چیزهائي كه می تواند تدبر در قرآن را به ما ارزاني بدارد، حفظ قرآن است. ما حافظ قرآن كم داریم و من قبلاً گفتم كه در كشور ما حداقل باید یك میلیون نفر حافظ قرآن باشند - حالا یك میلیون كه عدد كمي است نسبت به این جمعیتي كه ما داریم - اما حالا چون دوستان الحمدللَّه یك مقدماتي فراهم كرده‌اند، كارهائي را مشغول شده‌اند و دارند برنامه‌هائي را فراهم می كنند براي اینكه ان‌شاءاللَّه حفظ راه بیفتد، ما هم امیدمان بیشتر شده و به جاي یك میلیون، می گوئیم ان‌شاءاللَّه ما باید 10 میلیون نفر حافظ قرآن داشته باشیم» و اگر ه بعد از گذشت 10 سال این امر محقق نشده اما از آن زمان تاکنون تلاش برای تربیت نیروهای قرآنی ادامه دارد.

قرار گرفتن در ماه مبارک رمضان ماه نزول قرآن و فعال تر شدن فعالیت های قرآنی ما را بر آن داشت تا گفتگویی را با قاریان و حافظان قرآن در استان مازندران داشته و دغدغه های فعالان قرآنی را از زبان و بیان خودشان بشنویم که در ذیل گفتگویی را با مجتبی خانجانی از قاریان برتر استانی و کشوری از شهرستان بهشهر می خوانیم.

مجتبی خانجانی از قاریان برتر شهرستان بهشهر در استان مازندران است که از سال 88 به صورت حرفه ای تلاوت قرآن را زیر نظر اساتیدی همچون استاد عمرانی، استاد احمد ابوالقاسمی و استاد پناهی آغاز کرد و همزمان در مسابقات متعدد شرکت و رتبه های برتر استانی و کشوری را از آن خود کرد.

در دوران خدمت سربازی با حضور در مسابقات قرآنی دارای رتبه های برتر استان و کشوری است و همچنین در دوره دانشجویی هم رتبه دوم استان را از آن خود کرد.

در کنار تلاوت قرآن، تدریس را هم در دستور کار قرار داده و در مهد قرآن بهشهر و شمیم وحی رستمکلا و مرکز قرآنی خلیل شهر به تدریس قرآن برای جویندگان این کتاب آسمانی مشغول بوده و با توجه به علاقه شدید به قرآن و تلاوت این کتاب آسمانی، در حال حاضر 10 جزء از قرآن را هم حفظ هستم.

 

فعالیت های قرآنی در سطح جامعه را در شرایط کنونی چگونه می بینید؟

متاسفانه با شیوع کرونا و در ادامه آن، بسیاری از فعالیت های قرآنی در سطح شهرستان همچون بسیاری از شهرها و استان های کشور تحت تاثیر کرونا قرار گرفته و کمرنگ شد و اکنون قاریان واقعا در گمنامی به سر می برند و شناخته شده نیستند و باید فضای جامعه را آماده کنیم و قرآن را الگو در جامعه قرار دهیم تا از نابسامانی ها و معضلات در امان باشیم و رنگ و بوی قرآنی را در جامعه احیا کنیم.

چقدر رنگ و بوی قرآنی در جامعه اسلامی ما حس می شود و برای زنده نگه داشتن قرآن در جامعه چه اقئاماتی باید انجام شود؟

جامعه اکنون رنگ و بوی قرآنی ندارد و با کرونا انگار بسیاری از برنامه های دینی و قرآنی کمرنگ شد و باید در این بخش فعال تر از گذتشه ورود کرد؛ همه ما در قبال قرآن وظیفه داریم و باید بسترسازی کرده و همه مروج قرآن باشیم و قرآن را از مهجوریتی که در آن گرفتار شده و کرونا هم به آن دامن زده است؛ رها کنیم که سعادت و نیکبختی جامعه ما در قرآن و دستورات قرآنی و عمل به این کتاب رهایی بخش انسانیت است.

احیا و فعال شدن فعالیت های قرآنی بر زمین مانده  مهمترین وظیفه ای است که در قبال قرآن این کتاب رهایی بخش برعهده داریم و برای فعال کردن فعالیت های قرآنی باید قرآن در بطن جامعه قرار گرفته و این نه تنها در شعار بلکه در عمل انجام شود و به عنوان نمونه فعالیت موسسات قرآنی در جامعه بیشتر شود.

متاسفانه موسسات قرآنی هم درگیر بروکراسی اداری شده و مجوز موسسات قرآنی نیازمند بروکراسی اداری فراوانی است که نیاز است این قوانین دست و پاگیر برداشته شده و فعالیت های قرآنی به دور از هر گونه قوانین دست و پاگیر و با سهولت انجام شود.

اقدامات مهم برای احیای فعالیت های قرآنی چیست؟

حضور در مسابقات قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی، اوقاف و مسابقات مختلف دیگر گامی برای اثربخشی فعالیت های قرآنی در جامعه است که در طول دوران مختلف در این مسابقات شرکت و رتبه هایی را کسب کردم اما در مجموع وقتی با قاریان و حافظان قرآن صحبت می کنیم متوجه می شویم که بسیاریازبه های قرآنی و قاریان دیده نمی شوند و تنها عده محدودی همواره در راس امور هستند در حالیکه همه فعالان قرآنی باید دیده شوند و فعالیت در عرصه هایمختلف را تجربه کنند و این از مشکلات و گلایه های همیشگی فعالان قرآنی است.

به عنوان فعال قرآنی بفرمایید که مهمترین خلاء قرآنی مازندران در چه بخشی است؟

جای کمبود مجمع قاریان قرآنی استانی در مازندران مشهود است و نیازمند چنین مجمعی در استان هستیم که بتواند همه قاریان و فعالان قرآنی را همچون مجمع مداحان گرد هم آورده و ماهانه با ارائه نظرات و پیشنهادات، نقاط ضعف و قوت فعالان قرانی بیان و تبادل نظر و قرآن را از مهجوریت خارج شود.

تحقق ۱۰ میلیون حافظ قرآن کریم با توجه به منویات مقام معظم رهبری همچنان مغفول مانده و اجرایی نشده در این راستا جامعه قرآنی چه وظیفه ای دارد؟

اگر چه پس از گذشت بیش از 10 سال همچنان منویات رهبری در راستای تحقق 10 میلیون نفر حافظ قرآن محقق نشده است؛ اما تربیت 10 میلیون حافظ قرآن برنامه ای است كه نیازمند زمان است و باید با برنامه ریزی مدون انجام شود که البته باید مسئولان در این راستا با دغدغه بیشتری وارد کار شده و ضمن همه گیر کردن فعالیت قرانی و حمایت از جامعه قرآنی، تسریع در ارائه مجوزهای موسسات قرآنی را در دستور کار قرار دهند تا شاهد رشد و بالندگی در این بخش و تحقق فرمایشات رهبری باشیم.

برای خارج کردن قرآن از مهجوریت چه نظری دارید و چه اقدامی باید انجام شود؟

خودم را خادم قرآن می دانم و به این خدامی قرآن افتخار می کنم و معتقدم که تشکیل مجمع فعالان قرآنی مازندران، حلقه مفقوده این حوزه است که می توان با فعال کردن این مجمع در مازندران و هم اندیشی به تحقق منویات رهبری در راستای تربیت 10 میلیون نفر حافظ قرآن کمک کرد و قرآن را از مهجوریت جدا کرد.

به عنوان سوال پایانی چه باید کنیم که دارای جامعه قرآنی و در مسیر قرآن داشته باشیم؟

در سوره اسرا داریم که خداوند می فرماید: «قرآن است که راه هدایت را نشان می دهد» و براساس همین آیه اگر همه خانواده ها خود به قرآن و آموزه های قرآنی توجه کنند و در مسیر قرآن باشند؛ فرزندانی در مسیر قرآن خواهند داشت و در این راستا در کنار خانواده ها، مسئولان قرآنی هم باید جامعه قرآنی را ایجاد و فعال کنند.

کد خبر 1260466

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha