به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، آیتالله رسول فلاحتی- نماینده ولی فقیه در استان گیلان و امام جمعه رشت- شامگاه جمعه( ۱۸ فروردین) در جلسه تفسیر آیه ۳۵ سوره احزاب اظهار داشت: خداوند متعال در دو جای قرآن به پیامبر اسلام (ص) دستور می دهد که دستوراتی بسیار سخت و کمر شکن هستند.
نماینده ولی فقیه در استان گیلان تصریح کرد: در سوره شورا خداوند متعال به پیامبرش فرمود:برای رسیدن به آن بهشتی که وعده دادیم باید در دنیا استقامت داشته باشی و در برابر خواستهای نفس خود بایستی و مقاومت کنی و تابع خواستههای نفسانی دیگران هم نباشی بلکه باید به آنها بگویی من تابع کتاب خدا هستم.
آیتالله فلاحتی اذعان کرد: در آیه ۱۱۲ سوره هود قدری این دستور خداوند به پیامبر اسلام (ص) شدیدتر میشود و میفرماید تو باید در راه دین مقاومت کنی و آنهایی که پیرو تو هستند و از شرک و بت پرستی توبه کردند نیز باید مقاومت کنند.
امام جمعه رشت اذعان داشت: مرحوم علامه طباطبایی در جلد ۱۱ المیزان صفحه ۶۶ از مجمعالبیان طبرسی و از ابن عباس نقل می کند بر پیامبر هیچ آیهای در قرآن نازل نشد که شدیدتر و سختتر از آیه ۱۱۲ سوره هود باشد زیرا انسان می تواند خودش را در صراط مستقیم نگه دارد اما اینکه همه مردم را در مسیر حفظ کند بسیار سخت است.
وی ابراز داشت: اینکه امام راحل فرمود من می توانم ادعا کنم که مردم زمان ما از مردم زمان پیامبر(ص) در مدینه و حجاز و از مردم زمان امیرالمومنین علی( علیه السلام) در کوفه بالاترند، ادعا نیست و مردم ما واقعا در صراط مستقیم خوب ماندند و برای همین است که رهبر معظم انقلاب تاب آوری مردم را یکی از بزرگترین برکات انقلاب اسلامی عنوان میکنند.
نماینده ولی فقیه در استان گیلان یادآور شد: امیرالمومنین علی(علیه السلام) در نهجالبلاغه در آغاز خطبه ۱۷۶ میفرماید مسأله استقامت را مطرح میکند که تا انسان استقامت در مسیر بندگی خدا نداشته باشد راه به جایی نمیبرد.
آیتالله فلاحتی عمل صالح، پرهیزکاری و آینده نگری را از قول امیر مومنان حضرت علی (علیه السلام) دو مسأله مهمی که مردم باید در راه دین خدا به آن توجه ویژه داشته باشند ذکر کرد و گفت: ایمان باید همراه با استقامت باشد زیرا کسی که از خدا بهشت را طلب می کند باید سختیهای دنیا را تحمل کند.
امام جمعه رشت افزود: عدهای در عمل به احکام دین مشکل دارند و مشکل آنها بیرونی نیست در حالیکه پیامبر خدا (ص) و بندگان خالصی نظیر امیرالمومنین علی (علیه السلام) هرگز از عمل به احکام دین شکوه نداشتند و نگرانی آنها از مردم و میزان استقامت آنها بود.
وی ایستادگی را دومین وسیله و شناخت ائمه حق و پیروی از آنها را سومین وسیله دستیابی به بهشت برین خداوند دانست و خاطرنشان کرد: اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) از دست افرادی مانند معاویه، امویان و عباسیان در این دنیا زجر کشیدند زیرا ضربهای که اینان در طول تاریخ بر دین خدا و پیکره امت اسلامی وارد کردند هیچ بشری وارد نکرد.
نظر شما