محسن خدایی در گفتگو با خبرگزاری شبستان از اصفهان گفت: این مراسم توسط خادمیاران آستان قدس رضوی اصفهان و با حضور عموم شرکتکنندگان در چهارمین روز نمایشگاه قرآن و عترت در نمایشگاه بینالمللی اصفهان برگزار شد.
مجری و سرکشیک برنامه صفه خوانی در اصفهان گفت: قدمت اجرا صفه خوانی بیش از 200 سال تخمین زده میشود که این مراسم بیشتر در حرم آقا امام رضا (ع) اجرا میشود.
وی تصریح کرد: این مراسم در کنار زیبایی و محتوای خوبی که دارا است درعینحال گمنام مانده است.
خدایی با بیان اینکه پس از 12 سال تحقیق و تفحص در مشهد 3 سالی میشود که این مراسم در اصفهان برگزار میشود عنوان کرد: تلاش میشود تا این مراسم در سراسر کشور به مناسبتهای مختلف اجرا شود.
مراسم قرآنخوانی (صفه) به این شرح است: هفتقرآن نفیس در سمت راست و هفتقرآن نفیس در سمت چپ قرار میگیرد و خادمان، ۱۴ شمعدان لاله زیبای تکشعله را نیز جلوی هر یک از رحلها میگذارند. قرآنها و رحلهای مراسم صفه با احترام خاصی دستبهدست میشوند.
یکی از خدام، شمعهای داخل لالهها را روشن میکند و قرآنها گشوده میشوند. آنها ۱۴قاری و حافظ قرآن هستند که به «حفاظ» معروفاند. آنها یکی پس از دیگری پشت رحلهای گشوده قرار میگیرند و زائران هم از دور ناظر بر اجرای این مراسم هستند. زمزمههای قرائت قرآن بلند میشود.
قاری «صدق الله العلی العظیم» را میگوید. هر یک از حفاظ یک فقره از مدیحه ۱۴ معصوم(ع) یا ۱۲ امام(ع) را که از منشئات خواجهنصیر الدین طوسی است با صدای بلند، زیبا و آهنگین میخواند. هر یک از حفاظ بهنوبت مدیحه را میخواند و چون نوبت به دیگری میرسد، او هم خطبه و مدیحه امام بعد را میخواند. بهمحض شروع فقره چهاردهم و با بیان نام مبارک امامزمان(عج) بار دیگر همه قیام میکنند. پس از اتمام فقره چهاردهم مدیحه، خطیب حفاظ، خطبه مخصوصی را قرائت میکند.
نظر شما