«طیبه سترگ» با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در بخش نهادها و موسسات دولتی سی امین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه کشف حجاب حرام شرعی و حرام سیاسی است، گفت: حوزه های علمیه برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه رسالت مهمی بر دوش دارند.
استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: آنچه که از منویات رهبر فرزانه انقلاب برداشت می شود، این است که در مقوله حرام بودن کشف حجاب هم بر جنبه شرعی و هم بر جنبه سیاسی آن تاکید دارند و این نکته دقیق و ظریفی است، این در حالی است که ما همواره به بخش شرعی حجاب توجه کرده ایم.
وی با بیان اینکه در آموزه های دینی مجموعه ای از احکام و اصول وجود دارد که موظف به انجام آنها هستیم، خاطرنشان کرد: تمام احکام و آموزه های دین بر اساس مصالح بشر است و باید آنها را انجام دهیم؛ بنابراین عدم انجام احکام و آموزه های دینی حرام و از نظر شرعی ممنوع است.
سترگ تاکید کرد: رهبر فرزانه و حکیم انقلاب زمانی که فرمودند کشف حجاب حرام سیاسی است در واقع به نقش مهم حجاب در عرصه سیاست تاکید کرده اند از این نظر که حجاب نماد است و با این عبارت توجه همه را به موضوع مهم حجاب جلب کردند.
استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: حوزویان باید بتوانند علاوه بر اینکه نقش بصیرت بخشی دارند، بیایند از نظر فکری به مخاطبان کمک کنند تا تفقه در دین داشته باشند. تفقه در دین به معنای پژوهش در آموزه های دینی است تا بتوانند از نظر علمی آموزه های دینی را پذیرفته و اقناع شوند.
این پژوهشگر تصریح کرد: گرچه برخی آموزه ها تعبدی هستند و باید نسبت به آنها مطیع باشیم اما برخی آموزه های دین به راحتی و با بصیرت بخشی از لحاظ فطری قابل تفهیم هستند و خواهران طلبه با نقشی که در حوزه های علمیه دارند، باید بتوانند بصیرت بخشی داشته باشند و جلساتی با موضوعات سبک زندگی اسلامی برگزار کنند.
وی ادامه داد: خواهران طلبه در آموزش و پرورش نقش ویژه و پرشوری دارند و در قالب طرح مشترک حوزه های علمی و وزارت آموزش و پرورش به موضوع بصیرت افزایی و سبک زندگی اسلامی پرداخته اند که باید از آنها حمایت مادی و معنوی انجام شود.
سترگ با بیان اینکه خانه خدا در دین اسلام نماد است، نماد آن است که خدای یکتا را می پرستیم، در مناسک حج که همه گرد خانه کعبه می گردند در واقع خداوند را این گونه عبادت می کنند، بنابراین خانه خدا نماد وحدت است. در مورد حجاب نیز باید ایمان و باور داشته باشیم که حجاب یکی از نمادهای زن مسلمان است.
استاد حوزه و دانشگاه تاکید کرد: از این منظر که فرامین خدا را اجرایی کنیم، رعایت حجاب اهمیت دارد اما بحث مهم بخش نمادین حجاب است. در عرصه سیاست و بین الملل وقتی یک بانوی محجبه ایرانی را با حجاب اش رویت می کنند، این حجاب یک نماد است چرا که حجاب وقار می آورد و عفت به همراه دارد؛ بنابراین چادر باید به عنوان نماد حجاب زن مسلمان مورد توجه قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: بانوانی که می خواهند در عرصه اجتماع فعال بوده و فعالیت اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی داشته باشند باید به این امر مهم توجه داشته باشند که بخش انسانیت آنها به نمایش گذاشته شود و نه زنانگی و جنسیت آنها، این در حالی است که متاسفانه مشاهده می شود برخی از بانوان نسبت به این مسئله غافل و بی توجه هستند و می خواهند به تبرجی که در آیات قرآن مورد نکوهش قرار گرفته، بپردازند و جلوه گری داشته باشند که مسلما این رویکرد نه به صلاح فعالیت های اجتماعی و نه به صلاح خانواده است.
استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: عدم توجه به مسئله عفاف و حجاب در جامعه به تزلزل بنیاد خانواده ها منتهی خواهد شد و فعالیت های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بانوان را تحت الشعاع قرار می دهد.
وی با اشاره به برنامه های حوزه های علمیه خواهران در حوزه عفاف و حجاب گفت: امیدواریم مبلغان توانمند بتوانند در عرصه عفاف و حجاب و فرهنگ سازی در این زمینه اقدامات موثر و سازنده ای انجام دهند و به اقناع فکری مخاطبان بیشتر توجه کنند؛ در این راستا نیز طرح مشترکی بین آموزش و پرورش و حوزه های علمیه خواهران در حال اجرا است.
نظر شما