به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، سیدمجید میراحمدی در جمع خبرنگاران در حاشیه یکصد و نهمین جلسه ستاد مرکزیاربعین که با حضور اعضاء این ستاد و استانداران و مسئولین دخیل در مراسم اربعین حسینی امروز دوشنبه (۲۱فروردین) برگزار شد، گفت: امروز جلسه ستاد مرکزی اربعین با حضور استانداران ایلام، کرمانشاه، خوزستان، کردستان و آذربایجان غربی برگزار شد و یک بار دیگر مسائل اساسی و اولویت دار مراسم اربعین سال ۱۴۰۲ مورد بحث و بررسی قرار گرفت. با اشکالات و نواقصی در اربعین سال گذشته از جمله ازدحام جمعیت در پایانه های مرزی، مشکل حمل و نقل، بهداشتی، درمانی، تعذیه، اسکان و حمل و نقل در داخل عراق مواجهه بودیم. همچنین مساله زائرین پاکستانی و اتباع خارجی، مشکل صدور گذرنانه ها و طولانیشدن زمان درخواست نیز وجود داشت که باید در اربعین ۱۴۰۲ همه این موارد با تلاش تمامی مدیران و دست اندرکاران مختلف اربعین و کمیته ها برطرف شود. این موارد مورد بررسی قرار گرفت و زمان بندی برای آنها مشخص شد.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور اظهار کرد: در جلسه امروز ستاد، گزارشی از توافقات خوبی که با وزارت کشور عراق برای تسهیل امور اربعین در سال جدید انجام شده، ارایه شد؛ از جمله پذیرش برای ارائه گذرنامه های ویژه به زائرین ایرانی که هم هزینه آن برای زائرین کمتر خواهد بود و هم اینکه به سرعت میتوان این گذرنامه ها را تهیه کرد که دیگر آن ازدحام و معطلی سال گذشته رانخواهیم داشت.
وی ادامه داد: امسال به دنبال این هستیم که از قبل تاریخ رفت و برگشت هر زائر و همچنین مرزی که قصد عبور از آن را دارد را مشخص کنیم زائر با مشکل مواجه نشود. دولت عراق خواستار این است که میزان ورود زائر به کشور عراق در ایام اربعین مشخص باشد تا بتواند برنامه ریزی مشخصی در خصوص حمل و نقل و سایر موارد را داشته باشد و این امر در هنگام عبور از مرز نظام بهتری پیداکند؛ چرا که ما به دنبال این هستیم که در فصل گرما حداقل توقف را در مرزها داشته باشیم و لازمه این امر برنامه ریزی دقیق و همکاریزائران عزیز است.
رئیس ستاد اربعین تصریح کرد: از نظر ما عملیات اجرایی زیارت اربعین از ابتدای امسال آغاز شده و همه استانداران، مدیران و دست اندرکاران اقدامات عملیاتی خود را آغاز کرده و در تلاش هستند تا اربعین باشکوه تر، منظم تر و سهل تری داشته باشیم.
وی در توضبحاتی در مورد سامانه منتاک (مدیریت و نظارت بر توسعه استان های کشور) که در جلسه امروز از آن رونمایی شد، گفت: مابرای اینکه بتوانیم عملیات عظیم اربعین را به خوبی مدیریت کنیم سامانه ای طراحی کرده ایم که در این سامانه تمامی برنامه های اساسی و پروژه های زیربنایی و اولویتدار ثبت شده و به طور روزانه توسط وزیر کشور، ستاد مرکزی اربعین و کمیته ها با استانداران نحوه پیشرفت و تامین منابع کنترل می شود تا از هیچ برنامه اساسی غفلت نکرده و بر روی این برنامه ها تمرکز کنیم؛ چراکه تحقق این برنامه ها باعث راحتی بیشتر زائران خواهد بود.
رییس ستاد اربعین افزود: یکی از برنامه هایی که در حال بررسی آن هستیم این است که زائر مشخص می کند که چه تاریخی و از چه مرزی قصد ورود و خروج از عراق را دارد. به طور طبیعی ظرفیت های مرزهای ما مشخص است و چنانچه در تاریخی با ازدحام جمعیت مواجه شویم از این طریق می توانیم به زائران اطلاع رسانی کنیم که همه این مسائل برای سهولت رفت و آمد زائران است.
وی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص خروج ستاد اربعین از زیرمجموعه وزارت کشور خاطر نشان کرد: پیشنهادی در شورای عالی حج با حضور رئیس جمهور مطرح شد که رئیس جمهور بر انجام عملیات عظیم اربعین حسینی و ستاد مرکزی اربعین در وزارت کشور تاکید کردند و تغییری در این وضعیت ایجاد نخواهد شد.
نظر شما