به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان مازندران، حجت الاسلام والمسلمین قائمی- از وعاظ برجسته کشور و استاد حوزه و دانشگاه- در مراسم احیای شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان در مصلی شهرستان بابل ضمن گرامیداشت ایام شهادت امام اول شیعیان حضرت علی(ع) با اشار به روایتی از امام صادق(ع) مبنی براینکه مقدرات در شب نوزدهم تعیین می شود و محکم شدن ها در شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان انجام و امضای نهایی در شب بست و سوم ماه مهمانی خدا صورت می گیرد.»کافی جلد چهارم صفحه ۱۲۴ ، اظهار کرد: مراد از این روایت این که انسان محصول خودش را خودش می چیند حتی اگر دیگری انسان را اذیت می کند حتما ربطی به من دارد، همه چیز در عالم حساب و کتاب خودش را دارد.
وی با بیان اینکه امشب شب ابرام(محکم شدن) است، افزود: وقتی دادگاهی تشکیل می شود علیه کسی در دادگاه پرونده ، اسناد و مدارک ارئه می کنند، شب نوزدهم شب فراهم کردن اسناد و مدارک است و در شب بیست و یکم مدارک پیش قاضی القضات عالم امام زمان(عج) آورده می شود چرا که تمام تقدیرات عالم به دست مبارک آن حضرت رقم می خورد .
حجت الاسلام قائمی با بیان اینکه پرونده هر خانواده و قومی تشکیل و به دست امام زمان(عج) می رسد تا قضاوت کند قاضی القضات عالم، ادامه داد: امشب(شب بیست و یکم ماه رمضان) شب دفاع متهم است و مطابق دفاعیات متهم تقدیرات و قضاوت ارائه می شود گاهی متهم مورد عفو و بخشش قرار می گیرد و این بستگی به اعمال متهم در شب های قدر دارد.
وی با بیان اینکه شب نوزدهم تا بیست و یکم انسان فرصت دفاعیه دارد، افزود: درهای رحمت خدا در شب های قدر باز است و توبه در این شب ها هزار برابر ثواب و اثرگذاری دارد.
حجت الاسلام قائمی باتاکید براینکه روضه سیدالشهدا(ع) اعظم مغفورات است، گفت: فراگیری معارف الهیه . گریه بر حضرت امام حسین(ع) و قرائت جوشن کبیر و قرآن به سر گرفتن نیز موجبات عفو و بخشش را فراهم می آورد.
وی با بیان اینکه خداوند متعال برای بخشش دنبال بهانه می گردد، افزود: قاضی در باطن عالم همانند عالم ظاهر حق دارد توبه واقعی را ببخشد.
حجت الاسلام قائمی با بیان اینکه عملکرد انسان ها سه قسم است( اقامه نماز، روزه داری، نگاه نکردن به نامحرم و...) از جمله عملکردهای انسان است که باید مورد توجه داشته باشد، گفت: انسان باید کاری کند که حق الناس برگردنش نیفتد.
وی به گناهان اجتماعی اشاره کرد و افزود: گناهان و اعمال حسنه اجتماعی از خودم به دیگران اشاعه پیدا می کند.
حجت الاسلام قائمی با بیان اینکه عمل فردی به خود فرد باز می گردد اما عمل اجتماعی به جامعه برمی گردد، گفت: بانوانی که سر لخت بدون حجاب در جامعته ظاهر می شوند جامعه را دچار مشکل می کند و گناه اجتماعی است و قابل قیاس با کسی که در خانه اش گناهی از وی سر زده است.
وی با بیان اینکه هرچه اثرگذاری عمل وسیع تر باشد ثواب یا عقابش وسیع تر است، افزود: برپایی محافل انس باقرآن و قرآن به سر ثواب اجتماعی دارد خوشا به سعادت افرادی که چنین مجالسی را برپا می دارند.
حجت الاسلام قائمی با بیان اینکه امربه معروف و نهی از منکر عمل اجتماعی است، گفت: به فرموده امام علی(ع) تمام اعمال در مقابل امربه معروف و نهی از منکر مثل قطره ای است در مقابل دریا چرا که امربه معروف و نهی از منکر اجتماعی است.
وی با بیان اینکه برپایی مراسم های احیای شب های قدر نوعی امربه معروف و نهی از منکر است، افزود: امام صادق(ع) می فرماید خداوند بندگانی دارد که این بندگان را ملائک می شناسند و اهل زمین نمی شناسند اینها کسانی هستند که پست های حکومتی را فقط برای خدمت به مومنین قبول می کنند و خداوند می داند چگونه به آنها پاداش دهد اما کسی برای تصاحب پست تلاش کند اما نتواند از عهده مسئولیت برآید ملعون می باشد اینها گناهان اجتماعی محسوب می شود.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه هرچه خلاف و رشوه بگیری در ادارات بالا رود به میزان گناهی که به خاطر این خلاف ها در جامعه بالا برود خداوند متعال نیز عذاب برای آن مدیر و کارکنان خلاف کار می نویسد، بیان کرد: ما هم برخی مواقع با کارهایی که می کنیم به گناهان اجتماعی خود را گرفتار می کنیم.
وی با اشاره به فرمایشات پیامبر اسلام(ص) مبنی براینکه اگر مردم جامعه ای به ظالمی در مسئولیتی رأی دهند ا وقتی که ظلم می کند رأی دهنگان در ظلم آن شخص شریک هستند، گفت: باید به اصلح رأی دهیم تا گناه مسئول خطاکار به پای مانوشته نشود.
حجت الاسلام قائمی با بیان اینکه امام محمد باقر(ع) فرمودند: بعد از اینکه در شب قدر پرونده ابرام شد دوباره خدا به ما فرصت توبه می دهد، افزود: «دعا، قضا را گر چه حتمى و قطعى شده باشد بر مى گرداند .»(اصول کافی، جلد چهارم، صفحه ۲۱۶)
وی با بیانم اینکه برای دنیای خود دعا نکنیم بلکه برای عافیت نفس باید دعا کنیم، گفت: در دعا اوضاع تغییر می کند، از رسول خدا(ص) سوال شده که در شب قدر چه از خدا بخواهیم آن حضرت فرمودند: عافیت از خدا بخواهید.
حجت الاسلام قائمی با بیان اینکه هر کس به اندازه توانش در دادن صدقه نباید کوتاهی کند، افزود: رسول خدا(ص) فرمودند: الصَّدَقةُ تَدفَعُ البَلاءَ، و هِی أنجَحُ دَواءٍ، و تَدفَعُ القَضاءَ و قد اُبرِمَ إبراما، و لا یَذهَبُ بالأدواءِ إلاّ الدعاءُ و الصَّدَقةُ... صدقه، بلا را دفع مى کند و مؤثرترین داروست صدقه، قضاى حتمى را دفع مى کند و چیزى جز دعا و صدقه درد و بیماریها را از بین نمی برد.(بحارالانوار ،ج۹۶،ص
۱۳۷)
نظر شما