خبرگزاری شبستان- کرمان
به سیل جمعیت که نگاه می کنی، حکایت از امید و رجاء دارد؛ اصلاً اگر امید نباشد مگر پایی برای رفتن هست؟! این همه آدم در این وقت از شب حتماً به امیدی و به طلب نگاهی از جانب او آمده اند.
بند بند جوشن کبیر که خوانده می شود، همه وجودت سرشار می شود؛ سرشار از امید می شوی؛ امید به رحمت و بخشش الهی، دلت هم قرص و محکم میشود به وجود کسی که همه زندگی و خواسته ها و نیازهای تو را می داند و در عین حال گفته است که رحمتش بر غضبش سبقت گرفته است.
اگر همین یک بند از دعای جوشن را هم دل بدهی تو را برای همیشه امیدوار می کند؛ دیگر چه غصه ای می ماند وقتی در دل شب با خدای خودت گفته ای:
یا مَنْ یَعْلَمُ مُرَادَ الْمُرِیدِینَ
ای آن که خواهش خواهشمندان را می داند
یَا مَنْ یَعْلَمُ ضَمِیرَ الصَّامِتِینَ
ای آن که از نهاد خاموشان آگاه است
یَا مَنْ یَسْمَعُ أَنِینَ الْوَاهِنِینَ
ای آن که ناله ی درماندگان را می شنود
یَا مَنْ یَرَی بُکَاءَ الْخَائِفِینَ
ای آن که گریه هراسیدگان را می بیند
یَا مَنْ یَمْلِکُ حَوَائِجَ السَّائِلِینَ
ای آن که نیازهای نیازمندان به دست اوست
یَا مَنْ یَقْبَلُ عُذْرَ التَّائِبِینَ
ای آن که بهانه توبه کاران را می پذیرد
یَا مَنْ لا یُصْلِحُ عَمَلَ الْمُفْسِدِینَ
ای آن که عمل تبهکاران را صلاح نبخشد
یَا مَنْ لا یُضِیعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِینَ
ای آن که پاداش نیکوکاران را تباه نکند
یَا مَنْ لا یَبْعُدُ عَنْ قُلُوبِ الْعَارِفِینَ
ای آن که از دل عارفان دور نباشد
یَا أَجْوَدَ الْأَجْوَدِینَ
ای بخشنده ترین بخشندگان
در دومین شب از لیالی قدر؛ خیل عظیمی از مردم در جای جای استان پهناور کرمان با حضور در اماکن متبرکه به شب زنده داری و راز و نیاز با خداوند پرداختند.
اقشار مختلف مردم از زن و مرد، کودک و نوجوان و جوان و بزرگسال با شرکت در احیای شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان حضور یافتند؛ شب زنده داران لیالی قدر ضمن دعا و استغاثه به درگاه الهی، در سوگ مولی الموحدین امام علی السلام نیز عزاداری کردند.
تصاویر منتشر شده از گلزار شهدای کرمان و از جوار مرقد سردار دلها، مصلی کرمان، امامزاده محمد، مساجد و... در شبکه های اجتماعی حاکی از حضور جمعیت قابل توجه مردم در مراسم شب قدر است.
یکی از مکان هایی که سالها در کرمان مراجعه عموم مردم است؛ بقعه عباسعلی واقع در بولوار فردوسی است که حاجتمندان زیادی به آن رجوع می کنند و در شب های قدر نیز میزبان جمعیت زیادی است.
مراسم شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان در حالی در این بقعه برگزار شد که جمعیت تا پیاده راه و خیابان مقابل این بقعه برای احیای شب قدر مستقر بود.
حضور جوانان در مراسم شب قدر مشهود و نشانهی تعلق خاطر این قشر از جامعه به مسائل معنوی است؛ برخی ها هم به صورت خانوادگی در مراسم شب قدر شرکت کردند.
حجت الاسلام محمد زواری، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان کرمان در مراسم احیای شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان در تکیه عباسعلی گفت: شب قدر؛ شب توبه و بازگشت به سوی خدا است و طبق قرآن کریم، خداوند توبه کنندگان را هم دوست دارد.
وی با بیان اینکه در اسلام کوچه بن بست نداریم لذا جای ناامیدی نیست؛ افزود: شب قدر؛ دست خداوند روی سر همه بندگان و رحمت او به سوی بندگان سرازیر است.
حجت الاسلام زواری شرط توبه و بازگشت از گناه را، برنگشتن به اعمال گذشته و پیمان بستن با خداوند برای جبران دانست و گفت: در این شب اعمال انسان مقبول درگاه الهی است.
وی در پایان سخنانش با بیان اینکه شب زنده دار حقیقی این شب ها، امام زمان عجل الله تعالی است؛ در استغاثه به آن حضرت اظهار کرد: آقاجان! قرآن به پیامبر فرمود "فاماالیتیم فلاتقهر" و از طرفی پیامبر فرمودند"أَنَا وَ عَلِيٌّ أَبَوَا هَذِهِ اَلْأُمَّةِ" امشب شب شهادت مولا علی و شب یتیمی ما است؛ از شما می خواهیم یتیم را طرد نکنید و امشب از صدقه سر بندگان خوب به ما یتیمان هم نگاه کنید.
حجت الاسلام محمد ربانی، امام جماعت بقعه عباسعلی هم ضمن تشکر از حضور مثال زدنی مردم در مراسم شب های قدر؛ در سخنانی اظهار کرد: یکی از موارد بدعاقبتی، کوچک شمردن گناه است لذا از همگان به ویژه جوانان می خواهم که هیچ گناهی را کوچک نشمارند.
این مراسم با قرائت دعای جوشن کبیر و مناجات حضرت علی علیه السلام در مسجد کوفه، انجام نماز قضا، سخنرانی و قرآن به سر، مرثیه سرایی برای امام علی علیه السلام و استغاثه به امام عصر عجل الله تعالی همراه بود.
گفتنی است؛ بقعه عباسعلی محل دفن سید عباس از سادات طباطبایی تبریز و شخصی روحانی و یکی از همراهان عباس میرزا در سفر به کرمان است.
عباس میرزا فردی متدین بود و به انجام امور مذهبی اهمیت بسیاری میداد. به همین منظور همیشه در سفرهای خود فردی روحانی را به همراه میبرد تا در شبهای جمعه مراسم ذکر مصیبت حضرت اباعبدالله را برگزار کند.
عباس میرزا در زمان فتحعلی شاه قاجار برای امر مهمی به کرمان سفر کرد و در محلهای به نام چوپان محله اقامت میکند. در این سفر سید عباس بر اثر سکته از دنیا میرود و به دلیل ارادتی که عباس میرزا به وی داشت او را در چوپان محله به خاک میسپارند و دستور ساخت بنایی را میدهد. بنایی که برای سید عباس ساخته میشود را امروزه با نام تکیه عباسعلی میشناسند که باور عامه آن است وی مستجاب الدعوه است.
نظر شما