به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، رضا مختاری بازرس کل استان یزد ظهر امروز در جلسه معارفه هیات بازرسی در اداره کل اوقاف و امور خیریه استان با اشاره به اصل 174 قانون اساسی بیان نمود: سازمان بازرسی به عنوان عالی ترین مرجع نظارتی کشور عهده دار نظارت بر حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین و مقررات می باشد که این مهم با برنامه ریزی و انجام انواع نظارت و بازرسی ها صورت می گیرد.
وی با اشاره به بازرسی های موردی، برنامه ای و فوق العاده به عنوان انواع بازرسی تعریف شده در سازمان بازرسی کل کشور بیان نمودند: موضوع در بازرسی برنامه ای بنا بر ضرورت ها و اولویت های استانی در استانها پایش و به مرکز پیشنهاد می شود تا پس از بررسی و تصویب ریاست سازمان بازرسی کل کشو به تایید نهایی ریاست قوه قضاییه برسد. این شکل از بازرسی از مهم ترین انواع بازرسی از لحاظ اهمیت موضوع و مدت زمان حضور بازرسان در دستگاه اجرایی می باشدکه حضور فعلی همکاران ما در اداره کل اوقاف و امور خیریه استان در این برهه زمانی براساس این مدل بازرسی می باشد.
بازرس کل استان بیان نمود: قطعاً هدف از حضور بازرسان در دستگاه ها اداری افزایش بهره وری عملکرد و نقاط قوت و اصلاح نقاط ضعف آن دستگاه است و در این راستا هیچ تفاوت یا تقابلی بین اجرا و نظارت قائل نیستیم. راهبرد ما این است که در کنار هم به عنوان ید واحده، بتوانیم به یک دیدگاه کارشناسی مشترک در حل مسائل برسیم قطعاً در این صورت است که نظارت و اجرا هر دو موفق خواهند بود.
این مقام قضایی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شیوه های قانونی موجود در قانون تشکیل سازمان بازرسی در خصوص پرسش سوال و ابهام بازسان بازرسی از دستگاه های اجرایی گفت: حتماً از سوال و پرسش استقبال کنید که در راستای حسن جریان امور می باشد و سوال به عنوان چالش نیست و به عنوان یک فرصت است تا مشکلات بیان گردد و تنگناهایی که در آن لحظه دستگاه آن تصمیم را گرفته باید تبیین کند، که این امر باعث هم افزایی و تصمیم گیری درست می شود.
مختاری با بیان اینکه بعد از بررسی اسناد و مدارک و مداقه در آنها توسط بازرسان ماحصل پایش صورت گرفته ارائه گزارش و پیشنهاد جهت بهبود فرآیندها است بیان نمود: در قانون سازمان اجرای پیشنهاد اجباری است و همانند یک حکم قطعی قضایی می باشد که بایستی اجرا گردد و عدم اجرا به هر دلیلی عواقب قانونی دارد. پس در این بخش جهت تحقق پیشنهادها، دستگاه باید مجددانه پیگیری نماید که این پیشنهادها به عنوان یک سرمایه نظارتی نیز کمک کار مجموعه ها است.
بازرس کل استان یزد تاکید کرد: بازرسی ها باید حداقل و نظارت حداکثر باشد و این امر نیازمند یک پیش شرط است و آن هم فعال بودن واحدهای نظارتی درون مجموعه است که در راستای اجرای ماده 12 قانون تشکیل سازمان بازرسی می باشد و حراست و مجموعه های درون نظارتی فعال به عنوان موتور پیشران بال های مدیریت مجموعه می باشند.کما اینکه در بسیاری از موارد که این واحدهای نظارتی درون مجموعه نقش محوری خود را به درستی انجام ندادند آسیب های جدی به دستگاه وارد شده است.
وی گفت: دنبال مچ گیری نیستیم و اولویت براساس پیشگیری و اصلاح و آن هم با محوریت کار کارشناسی است و جلسات کارشناسی باید افزایش یابد، چرا که در این نشست ها نقاط اشتراک قوت و روند سلیقه ای و شخصی نیز کاهش می یابد.
وی در بخش پایانی سخنان خود ضمن بیان و تشریح موضوع و محورهای بازرسی تعریف شده در اداره کل اوقاف استان پرداخت و بیان کرد: وقف دارای اهمیت، آثار و برکات بسیار زیادی است و به تعبیر مقام معظم رهبری مهم ترین مساله وقف اجرای امینانه نیت واقف است که بعضاً مشاهده می کنیم که از این اصل و مساله غفلت می شود و حتماً باید اصلاح گردد.
نظر شما