به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شمال استان اصفهان؛ همه ی ما نام «سید مرتضی آوینی» را شنیده ایم و شاید بارها مستند روایت فتح را از قاب تلویزیون مشاهده کرده ومقالات و کتاب هایش را خوانده باشیم. سید مرتضی آوینی روزنامه نگار نویسنده کارگردان تدوینگر و مستندساز جبهه و جنگ، پیش از تحول شخصیت درونی و ظاهری اش بعد از انقلاب اسلامی، شخصیتی متفاوت به نام «کامران» دارد.
هم اکنون دو کارگردان جوان کاشانی «سجاد باغ شیخی» و «مجید بلندی» مستندی به نام «کامران» که روایتگر آوینی پیش از انقلاب است را در مرحله پیش تولید دارند که با نگاهی نو روایتگر «کامران آوینی» است.
سجاد باغ شیخی در گفت وگو با خبرنگار شبستان درباره ساخت این مستند گفت: کامران آوینی یا سید مرتضی آوینی گذشته ای را قبل از انقلاب با متود فکری خاصی و ظاهری متفاوتی داشت، اما پس از پیروزی انقلاب، تحول عظیمی در وی رخ داد. این تغییرات درونی از کامران آوینی یک مرتضی آوینی جدید و تحول یافته ساخته و مستند کامران به مرتضی آوینی قبل از تحول می پردازد.
تهیه کننده مستند «کامران» افزود: در حال حاضر فرایند نگارش و تحقیقات این مستند آغاز شده است و در سی و یکمین سالگرد شهادت سید مرتضی آوینی فروردین ماه ۱۴۰۳ رونمایی خواهد شد.
باغ شیخی تصریح کرد: تولید این مستند با روند تحقیقاتی از دوستان، آشنایان و آرشیوهایی از تولیدات مستند روایت فتح و بخشی از مستند به صورت بازسازی با حضور بازیگر انجام می شود.
این هنرمند کاشانی اضافه کرد: فرایند تحقیقات، نگارش این مستند ۶ ماه، فرایند پیش تولید آن ۲ ماه و فرایند تولید و رونمایی آن نیز ۲ ماه به طول خواهد انجامید.
آوینی روز ۲۰ فروردین ۱۳۷۲ در منطقه فکه در حال بررسی لوکیشن فیلم مستند شهری در آسمان، به همراه محمد سعید یزدانپرست با مین برخورد کرد و بر اثر اصابت ترکش مین باقیمانده از جنگ تحمیلی به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
مرتضی آوینی بعد از انقلاب اسلامی، خدمات ارزنده ای را در عرصههای گسترده هنر از خود به یادگار گذاشت به همین دلیل با پیشنهاد شاعران، نویسندگان و هنرمندان حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی به مقام معظم رهبری، سالروز شهادت مرتضی آوینی را به عنوان روز هنر انقلاب اسلامی نام گذاری شده است.
نظر شما