«فروپاشی بنیان خانواده و تغییر فرهنگ» مهمترین پیامد بی حجابی در جامعه

کارشناس حوزه دین با بیان اینکه «فروپاشی بنیان خانواده و تغییر فرهنگ» مهمترین پیامد بی حجابی در جامعه است، گفت: طرح برخورد با بی حجابی هر ۱۰ روز پایش و نقاط منفی آن برطرف و نقاط مثبت آن پررنگ تر شود و طبق شرایط امر به معروف عمل کنند.

خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی؛زینب روحانی مقدم- در ماه های پایانی سال گذشته متاسفانه فتنه ای روشن شد که حجاب زنان را نشانه گرفته بود و متاسفانه برخی از جوانان و نوجوانان ایرانی فریب تبلیغات های پوشالی رسانه های غربی را خوردند و به بی حجابی و بدحجابی روی آوردند.

 

حجاب در ایران از قدمتی طولانی برخوردار است که به دوران قبل از اسلام بر می گردد و زنان در تمامی طول تاریخ این سرزمین رعایت حجاب و پوشیدن چادر را در دستور کار خود داشته اند و به آن افتخار می کردند چرا که می دانستند نه تنها محدودیت نیست بلکه آزادی و امنیتشان در گرو حجاب است.

 

در دین مبین اسلام نیز بر روی حجاب بسیار تاکید شده است و عاملی برای حفظ و امنیت جامعه و تامین آرامش در خانواده معرفی می کند اما متاسفانه رسانه های غربی و استکبار جهانی این تاج باارزش بندگی را نشانه گرفته اند.

 

بارها در رسانه های غربی شنیده ایم که گفته اند برای شکست دادن جمهوری اسلامی، جنگ نظامی بی فایده است و ابتدا باید چادر و حجاب را از روی سر زنان برداریم و سپس سبب به دنبال تغییر فرهنگ آنان به گونه ای که می خواهیم باشیم.

 

در فتنه و اغتشاشات اخیر تمام نقشه های دشمن رو شد اما متاسفانه برخی از دختران و زنان ایرانی به دام دشمن افتادند و بدحجابی را پیشه کردند. بدحجابی که می تواند افزایش آسیب های اجتماعی، فساد، طلاق و حتی فقر اقتصادی را به دنبال داشته باشد.

 

از چندی پیش شاهد اجرای طرح برخورد پلیس با بدحجابی در کشور هستیم. به دنبال اجرای این طرح به سراغ یکی از کارشناسان مذهبی رفتیم. گفتگوی اختصاصی خبرگزاری شبستان با حجت الاسلام حسین کمیلی مدیر ستاد اقامه نماز خراسان جنوبی و کارشناس حوزه دین را به شرح ذیل می خوانید:

 

۱-نظر دین در مورد اهمیت رعایت حجاب در جامعه را بفرمایید؟ هدف از مطرح کردن حجاب، رعایت احکام الهی و تسلیم در برابر آن و تقرب به درگاه خداوند متعال است.

 

انسان هر کاری انجام می دهد در رعایت احکام دین برای تقرب به درگاه متعال است. در آیه ۱۳ سوره حجرات آمده است که بزگوارترین شما در نزد خداوند باتقواترین شما است. مسلما حجاب یکی از ملزومات رعایت تقوا است و انسان اگر حجاب خود را رعایت نکند یکی از دستورات الهی را زیر پا گذاشته است و نمی تواند رعایت تقوای الهی را داشته باشد.

 

در آیات متعددی خداوند متعال امر به رعایت حجاب و پاکدامنی فرموده است. یکی از حجاب هایی که در جامعه باید رعایت شود حجاب چشم است و در آیه ۳۰سوره نور فرموده که ای رسول خدا به مردان بگو چشم های خود را از نگاه به نامحرم بپوشانند.

 

بانوان یک وظیفه در زمینه رعایت دستورات الهی و حجاب اسلامی را بر عهده دارند تا خود را از نامحرم بپوشانند و مردان هم وظیفه دارند تا نگاه به نامحرم نکنند.

 

حجاب جنبه های متفاوتی در دین مبین اسلام دارد که باید رعایت شود. برای داشتن جامعه سالم، پویا و با نشاط و به دور از آسیب های اجتماعی و دغدغه های خانوادگی باید حجاب توسط زنان و مردان رعایت شود و یکی از تاثیرات منفی بدحجابی در جامعه فروپاشی بنیان خانواده در جامعه است.

 

بر رعایت حجاب باید تاکید شود و همه دستگاه های اجرایی جهت ترویج حجاب و فرهنگ سازی آن قدم بردارند و جامعه به سمتی پیش برود که بوی جامعه اسلامی به استشمام برسد و متاسفانه برخی از پوشش ها بسیار زننده است.

 

سلامت جامعه مهمترین پیامد رعایت جامعه است و اگر قرار است فرزندان و همسران دچار آسیب نشوند باید حجاب در جامعه رعایت شود عدم رعایت آن به ضرر همه است و باید به آیات و روایت مربوط به حجاب توجه داشته باشیم و بدانیم حجاب یکی از مهم ترین مقوله ها در جامعه است.

 

اگر به حجاب حضرت زهرا(س) حضرت زینب(س) و توجه ایشان به حجاب بپردازیم قطعا این بزرگواران را در زمینه حجاب به عنوان الگو انتخاب می کنیم و بالاترین ارزش برای زن از نظر اسلام، حجاب است.

 

۲-نظر جنابعالی در خصوص اجرای طرح برخورد با بی حجابی توسط پلیس چیست؟ این طرح خوب است البته اگر شتاب زده اجرا نشود و شاهد رعایت شرایط امر به معروف و نهی از منکر باشیم. یکی از شرایط مهم امر به معروف و نهی از منکر این است که با حرف و سخن خوب ارائه شود.

 

باید قدردان زحمات پلیس در زمینه حفظ امنیت اجتماعی باشیم. حجاب سبب تامین امنیت اجتماعی و بی حجابی سبب بی امنیتی در جامعه می شود و باید نیروی انتظامی بحث توجه به شرایط امر به معروف و نهی از منکر را در دستور کار خود قرار دهد.

 

زمانی این نوع طرح ها سبب بازدارندگی بی حجابی در جامعه می شود که به ترویج اهمیت حجاب و فلسفه آن در جامعه بپردازیم و اگر آگاهی خوبی به جامعه دهیم قطعا اثرگذار است و نیاز به امر به معروف و نهی از منکر به ویژه در بحث حجاب احساس می شود.

 

۳-این طرح چه اثرات مثبت و منفی می تواند بر جامعه بگذارد؟ اگر این طرح با رعایت شرایط امر به معروف و نهی از منکر اجرا شود قطعا آثار مطلوب و بسیار خوبی خواهد داشت اما اگر طرح به صورت غیرعلمی و شتابزده اجرایی شود قطعا آسیب هایی خواهد داشت. باید توجه کنیم که آثار و پیامدهای مثبت هر طرح از آسیب های آن باید بیشتر باشد و جلوی نقاط منفی آن را بگیریم.

 

پیشنهاد این است که این طرح هر ۱۰ روز پایش شود و نقاط منفی آن برطرف و نقاط مثبت آن پررنگ تر شود و از سلیقه‌ای عمل کردن پرهیز و طبق آن دستورالعملی که فراجا تعیین کرده اقدام شود.

 

۴-بدحجابی و بی حجابی چه پیامدهایی می تواند داشته باشد و آیا این بی حجابی ها از روی لجبازی است و یا بی اطلاعی و نادانی؟ بدحجابی و بی حجابی سبب از بین رفتن فرهنگ یک جامعه می شود و این موضوع در تاریخ قابل مشاهده است و به طور مثال به اندلس می توان اشاره کرد.

 

از این تاریخ باید درس عبرتی بگیریم چرا که برای زمین زدن اسلام به ترویج برهنگی و بی حجابی دست زدند و اقتدار مسلمین را از بین بردند. اسلام در اندلس از درون فرو ریخت. بدترین پیامد بدحجابی و بی حجابی بحث فروپاشی بنیان خانواده است و باعث می شود که اجتماعی دیگر وجود نداشته باشد و ترویج فحشا و منکر از جمله پیامدهای بی حجابی و بدحجابی در جامعه است.

 

باید بر روی ترویج معارف و حجاب توجه بیشتری داشته باشیم تا منکرات رنگ و بوی خود را از دست بدهند. بدانید که یکی از آثار بدحجابی در جامعه از بین رفتن عفت، حیا و وقار و غیرت است. یک عده از روی لجبازی دست به بی حجابی و بدحجابی زده اند و برخی نیز از روی نادانی دست به بی حجابی زده اند چون با برکات و اهمیت آن آشنایی ندارند.

 

اگر کسی از روی لجبازی دست به بی حجابی زده است باید نوع برخورد با آن متفاوت باشد. باید زمینه های لجبازی را از بین ببریم و اما مهم ترین دلیل بی حجابی از نظر بنده بی اطلاعی در خصوص اهمیت حجاب است که به درستی اهمیت حجاب تبیین نشده است.

 

رسانه ها به خصوص صداوسیما در زمینه ترویج اهمیت حجاب در جامعه به خوبی عمل نکرده است و باید از کودکی به بحث اهمیت حجاب بپردازیم.

 

۵-به نظر شما برای اجرای درست طرح برخورد با بی حجابی توسط نیروی انتظامی نباید یک پشتوانه قانونی وجود داشته باشد؟ هر طرحی که در جامعه اجرا می شود حتما باید از یک پشتوانه قانونی برخوردار باشد و این طرح برخورد پلیس با بدحجاب ها نیز باید از موضوع بهره مند شود و یک مصوبه قانونی از مجلس و یا شورای عالی انقلاب فرهنگی داشته باشد تا خدای نکرده فردا کسی این طرح را زیر سوال نبرد که بر چه اصل و اساسی اجرایی می شود. قطعا یکی از ملزومات اجرای طرح برخورد پلیس با بدحجابی قطعا داشتن پشتوانه و حمایت قانونی دستگاه های مختلف است.

 

اگر این پشتوانه وجود ندارد باید در اولین فرصت دستگاه های قانون گذار نسبت به ایجاد پشتوانه های قانونی برای امر به معروف و نهی از منکر به ویژه اجرای طرح برخورد پلیس با بدحجابی در جامعه اقدام کنند تا شاهد فراگیرشدن حجاب باشیم و اگر طرح پشتوانه قانونی نداشته باشد به موفقیت و نتیجه مطلوبی نخواهد رسید.

 

۶-آیا اجرای این طرح باعث نمی شود که لجبازی ها افزایش یابد؟ اگر شیوه این طرح دلسوزانه، عالمانه و پدرانه و از روی محبت و عشق اجرایی شود قطعا پیامدهای خوبی را به دنبال خواهد داشت اما اگر برخورد فیزیکی و چکشی و از روی قدرت در این طرح صورت گیرد قطعا لجبازی را به دنبال می آورد و باید سعی بر این باشد که این طرح از روی دلسوزی و عالمانه اجرایی شود.

 

 

 

کد خبر 1262473

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha