یک روح سیاسی در دو بدن!

بررسی خواسته ها و شخصیت های دو کاندیدای در صدر انتخابات ریاست جمهوری فرانسه نشان می دهد اولاند فاصله زیادی با رفتار سارکوزی ندارد و با وارد شدن به الیزه ظاهری شبیه به سیاست های گذشته این کشور به خود می گیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، روز یکشنبه مرحلۀ نخست انتخابات ریاست جمهوری فرانسه برگزار شد و فرانسوا اولاند، کاندیدای حزب سوسیالیست ها به همراه نیکولا سارکوزی، رییس جمهوری کنونی این کشور به دور دوم این انتخابات راه یافتند.
نجت والود بلکاسم، سخنگوی فرانسوا اولاند در میان هواداران وی در مقابل مقر این حزب در پاریس، راهیابی کاندیدای سوسیالیست ها به مرحله دوم را با 28.6 دهم درصد از آرا یک نتیجه بسیار خوب می داند و می گوید: "اگر انتخاب فرانسوا میتران در سال 88 را کنار بگذاریم این نتیجه بهترین نتیجه بدست آمده توسط چپ ها طی سال های اخیر است و نشانه اعتمادی است که فرانسوی ها به وی داشته اند."
هواداران نیکولا سارکوزی نیز که 27 درصد آرای دور نخست را از آن خود کرده امیدوارند با اضافه شدن آرای بیست درصدی هواداران حزب "جبهه ملی" در دور دوم پیروز شوند. یکی از طرفداران رییس جمهوری فرانسه می گوید: "فکر می کنم اکثر رای دهندگان جبهۀ ملی تمایلشان به رای دادن به نیکولا سارکوزی بیشتر از رای دادن به فرانسوا اولاند باشد."
مارین لوپن، دبیر کل حزب جبهه ملی که به داشتن سیاست‌های ضد مهاجرپذیری مشهور است، با بیست درصد آرا در جای سوم انتخابات مرحله سوم قرار گرفته است. یکی از هواداران جبهه ملی می‌گوید: "مارین لوپن تنها یکسال و نیم است که رهبری این حزب را به عهده گرفته است. این آرا نشان می دهد که برنامه های ما هواداران زیادی جذب کرده است. به این پیروزی از همان ابتدا واقف بودیم چرا که در طول مبارزات انتخاباتی مسائل مهمی را مطرح کردیم در حالی که دیگران به انتقاد و تراشیدن مشکلات بی اهمیت برای یکدیگر مشغول بودند."

در مقابل احتمال اتحاد میان حزب جبهه ملی و حزب راست میانه "اتحادیه جنبش مردمی" (یو ام پ) به رهبری نیکولا سارکوزی، احزاب چپ از هم اکنون حمایت خود را از کاندیدای سوسیالیست ها در دور دوم اعلام کرده اند.
خبرنگار یورونیوز از مقابل مقر حزب سوسیالیست ها در پاریس می گوید: "طرفداران سوسیالیست می دانند که یک مرحله مهم امروز پشت سر گذاشته شد اما دو هفته پیش رو به تلاش برای یکی کردن صدای چپ صرف خواهد شد. ضمن آنکه تنها دو هفته برای متقاعد کردن کسانی که در انتخابات مرحله نخست شرکت نکرده اند برای حضور در دور دوم باقی مانده است."

در رقابت میان این دو، اولاند نتایج انتخابات را نوعی مجازات برای سارکوزی خواند و گفت: هم اکنون زمان آن فرا رسیده تا چپگراها وارد کاخ الیزه شوند و قدرت را در دست بگیرند و قول می دهم که نرخ بیکاری کاهش و اوضاع اقتصادی بهتر شود.

این درحالی است که سارکوزی در سخنرانی های اخیر خود از رقیب اصلی اش به عنوان خطری برای فرانسه و اروپا یاد کرده و تاکید نموده است: انتخاب اولاند فرانسه را به سرنوشتی مشابه وضعیت کنونی اسپانیا که با گرفتن قروض هنگفت به دادن بهره های سنگین واداشته، دچار می کند.
به گزارش دیپلماسی ایرانی، مهم ترین متغیری که می تواند بر رفتار رای دهندگان فرانسوی تاثیر گذار باشد مسائل اقتصادی است. مدتی است که فرانسه در پرتو بحران های اقتصادی که هم در سطح جهان و هم در سطح اروپا اتفاق افتاد، دچار رکود اقتصادی شده است و از رشد اقتصادی این کشور کاسته شده است. نرخ بیکاری در این کشور بسیار بالا است و عددی نزدیک به ده درصد را نشان می دهد. قدرت خرید مردم کاهش یافته و موازنه تجاری این کشور منفی شده و دچار کسر بودجه گردیده است.

این ها مشکلات اقتصادی فرانسه است که البته دولت برای جبران کسر بودجه سیاست های ریاضتی مانند افزایش مالیات بر ارزش افزوده و حذف پست ها و مشاغل دولتی و کوچک سازی دولت و کاهش خدمات و مزایای اجتماعی را در پیش گرفته که این اقدامات نیز به مشکلات اضافه کرده و باعث نارضایتی اجتماعی بیشتری شده است.
به نظر می رسد بعضی از مسائل سیاست خارجی ، می تواند در مسائل اقتصادی داخلی تاثیر گذار باشد. به طور مثال تحریم نفت ایران روی قیمت بنزین و حامل های انرژی در کشورهای اروپایی تاثیر گذاشت.اولاند در این خصوص گفته است که من هم طرفدار وضع تحریم های سخت گیرانه علیه ایران هستم اما تنها مسئله ای که در حال حاضر می تواند وجود داشته باشد این است که اولاند در صورت انتخاب به عنوان رئیس جمهور بیشتر توجه خود را معطوف به مسائل داخلی خواهد کرد و آن جاه طلبی ها و بلند پروازی های سارکوزی را برای نقش آفرینی در مسائل بین المللی ندارد.

در نتیجه می توان انتظار داشت که در صورتی که او به ریاست جمهوری برسد نقش پیشگامی و پیشتازی سارکوزی را رها می کند و مانند سارکوزی وارد صحنه نخواهد شد. اما مواضع اصولی اولاند نیز هم سویی با اردوگاه غرب خواهد بود.

بنابراین دو حزبی که در حال رقابت هستند، در مسائل مربوط به سیاست خارجی چندان تفاوت دیدگاه ندارند.بنابراین دو حزبی که در حال رقابت هستند، در مسائل مربوط به سیاست خارجی چندان تفاوت دیدگاه ندارند. ممکن است در عمل تفاوت های جزئی داشته باشند. مثلا در مورد افغانستان اولاند گفته است که من یک سال زود تر از آن چه سارکوزی گفته بود نیروهای فرانسه را از افغانستان خارج می کنم.

یا در مورد اتحادیه اروپا و چگونگی برون رفت از بحران یورو تا حدی اختلاف نظر وجود دارد. اما این ها اختلاف نظر اساسی به حساب نمی آید. هر چند که اولاند با عضویت مجدد فرانسه در بخش نظامی ناتو در زمانی که سارکوزی فرانسه را دوباره وارد ستاد فرماندهی ناتو کرد، مخالف بود اما الان گفته است که قصد ندارد که بار دیگر فرانسه را از بخش نظامی ناتو خارج نماید.

دور دوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه روز ششم ماه می برگزار خواهد شد.
پایان پیام/


 

کد خبر 126267

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha