ایجاد جاده های فرهنگی در کشور ضروری است

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، با اشاره به جاده های مواصلاتی در کشور، گفت: ایجاد جاده های فرهنگی متعدد در کشور ضروری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، محمود عالیشوندی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، امروز (26دی) در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری میان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد و استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و کرمان جنوبی در بندر عباس، اظهارداشت: جاده های تجاری و مواصلاتی بسیاری در کشور وجود دارد و زمان آن رسیده است که جاده های ارتباط فرهنگی نیز میان استان های مختلف ایجاد شود.

وی خاطرنشان کرد: انعقاد چنین تفاهم نامه هایی می تواند زمینه ساز این نوع نگرش فرهنگی در کشور باشد.

براساس این گزارش، متن کامل تفاهم نامه فرهنگی و هنری اداره های کل استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمان، جنوب کرمان و یزد به دین شرح است: سرزمین گرانقدر و مقدس ایران با فرهنگی سترگ، تنومند و عظیم و ریشه ای گسترده شکل گرفته، بالیده بر فرهنگ جهانی سخت تاثیر گذارده است، فرهنگی که در مسیر پر پیچ و خم خود به فرهنگ غنی اسلام گره خورده و از آن سیراب گشته و هویتی اسلامی به کف آورده است، آنچه که اکنون بر عهده ماست حفظ و حراست از فرهنگ و هنر غنی اسلامی و ایرانی و تلاش در جهت اعتلای آن و برنامه ریزی و کوشش برای ایجاد تحولاتی است که از رکود جلوگیری کند و ماندگاری آن را تضمین نماید.

 

در ادامه این تفاهم نامه آمده است: فرهنگ و هنر اسلامی و ایرانی برگرفته از فرهنگ های منطقه ای و بومی است و شرایط خاص امروز سبب می شود تا فرهنگ های بومی برای حفظ خود به یکدیگر نزدیک شوند، بدون هیچ تردیدی فرهنگ و هنری که ریشه های مشترک در طول اعصار مختلف دارند می توانند با سهولت بیشتری پذیرای همدیگر باشند، فرهنگ ها را پی ریزی کنند.

 

در بخش دیگر تفاهم نامه تصریح شد: نقاط مشترکی چون شرایط اقلیمی، مذهبی، فرهنگی و اقتصادی باعث پیوندهای عمیق می شود که می تواند قابلیت ها و امکانات منطقه را در جهت توسعه فرهنگی سوق دهد.
 

بنابراین با استعانت از درگاه خداوند متعال ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد و جنوب کرمان به موجب این تفاهم نامه، تعامل و تبادلات فرهنگی و هنری را زمینه ساز بالندگی فعالیت های خود دانسته و سند همکاری متقابل را در زمینه تجربیات کسب شده، با تکیه بر نقاط مشترک و ویژگی های منحصر به فرد بومی و منطقه ای به امضا می رسانند.


براساس این گزارش، همکاری و مشارکت در برگزاری جشنواره های موضوعی خلیج فارس، برگزاری هفته های فرهنگی و هنری در طول سال به مدت یک هفته در استان های مورد تفاهم، مبادله آثار هنری و برپایی نمایشگاه های سالانه هنرهای تجسمی و حجمی، برگزاری اردوهای آموزشی و تورهای عکاسی، اعزام گروه های نمایش و اجرای عمومی تئاتر، برگزاری شب های موسیقی استان ها، اعزام شاعران عضو انجمن ها و نشست های مشترک ادبی، اعزام کاروان فعالان قرآنی استان ها برای آشنایی با پتانسیل های موجود در جهت هم افزایی فعالیت های قرآنی از جمله بندهای این تفاهم نامه است.

 

انتخاب مکانی مناسب برای برگزاری نمایشگاه و اجرای برنامه ها در خصوص فراهم آوردن تسهیلات نمایشگاهی و تبلیغات مناسب برای حضور حداکثری مردم و مخاطبان خاص توسط استان های میزبان از جمله شرایط اجرای این تفاهم نامه است.


همچنین اسکان و پذیرایی از گروه های اعزامی توسط هر استان بر عهده استان میزبان است، زمان و تعداد افراد اعزامی برای اجرای برنامه با توافق هر استان مشخص می شود، ایاب و ذهاب و اعزام گردهمایی فرهنگی و هنری از هر استان بر عهده همان استان است، معاونان فرهنگی و هنری استان ها، مسئول حسن اجرای این تفاهم نامه می باشند و این تفاهم نامه از تاریخ انعقاد تا پایان سال 90 اجرایی و پس از آن نیز با هماهنگی، قابل تمدید است.

 

در پایان این تفاهم نامه آمده است: امید است، این حرکت فرهنگی موجب تعالی و شکوفایی هر چه بیشتر فرهنگ و هنر خطه جنوب و شرق کشور باشد.

 

پایان پیام/

کد خبر 12628

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha