توصیه های امام علی (ع) در خطبه عید سعید فطر

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان خطبه امام علی (ع) در روز عید سعید فطر به تبیین توصیه های امیرالمومنین در این خطبه پرداخت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی بعد از ظهر امروز(پنجشنبه ۳۱ فروردین ماه) در سخنرانی بعد از نماز عصر در حرم مطهر حضرت معصومه(س) با بیان اینکه ان شالله خداوند توفیق درک رمضان  را در سال های آینده به همه ما بدهد گفت: امروز به مناسبت روزهای پایانی رمضان و عید فطر به خطبه حضرت علی(ع) در روز عید فطر می پردازیم.

 

وی با بیان اینکه حضرت علی(ع) در مناسبت های مختلف خطبه دارند اما برخی در نهج البلاغه نیامده است افزود: شارحین نهج البلاغه بیان می کنند که  خطبه 28 و 45 و حکت425 درباره عید فطر است و احتمالا هرسه یک خطبه بوده که سید رضی در این سه بخش  تقسیم کرده چون نهج البلاغه منتخب فرمایشات حضرت علی(ع) است.

 

این استاد حوزه با بیان اینکه یکی از کارهای خوبی که راجع به نهج البلاغه انجام شد تکمیل نواقص آن در کتاب«تمام النهج البلاغه»است که دوتا سه برابر نهج البلاغه فعلی است.این کتاب توسط نوه آیت الله سید عبدالله شیرازی تالیف شده که نسخه ای از این کتاب تحویل ریس وقت سازمان ملل شد و در کتابخانه سازمان ملل قرار گرفت.

 

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی ادامه داد: در این کتاب خطبه 34 خطبه عید فطر است و نویسنده هم تاکید کرده و خطبه کامل حضرت در عید فطر آمده است. من امروز این خطبه را به چند قسمت تقسیم کرده و ارائه می کنم.

 

وی تصریح کرد: معمول است که قبل از سخنرانی خطبه ای می خوانند و امام علی(ع) اینگونه شروع کرد: شکر خدایی را که از رحمتش مایوس نیستیم و غرق در نعمتش هستیم، خدایی که آسمان های هفت گانه و زمین را آفرید. شهادت می دهیم پیامبر رسول، نبی و امین بر وحی خداست بعد فرمود: ایها الناس دنیا محل زندگی است اما دار بقا نیست و دار فناست. دنیا هم شیرین است و هم خرم و سرسبز است اما گول نخورید، سعی کنید بیشترین توشه را برای آخرت جمع کنید و مراقب باشید، زحمت بکشید اما بیش از نیازتان به سختی نیفتید، به کمی دنیا راضی باشید و مرکب دنیا را محکم نچسبید.

 

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به روایتی در این خصوص گفت:  کسی خدمت امام صادق(ع) رسید و گفت خیلی دنیا را دوست دارم.امام فرمود چه می کنی؟ گفت وقتی پول دارم ازدواج می کنم و به همسر و بچه خرجی می دهم و رسیدگی می کنم، به مردم رسیدگی می کنم و صدقه می دهم، امام فرمود اینکه گفتی دنیا نیست این کارها از آخرت است.

 

وی با اشاره به روایت دیگری گفت:  امام علی از جمل که بر می گشت در راه به دیدن یکی از یاران خود در بصره رفت که خانه بزرگی داشت. امام فرمود با این خانه چه می کنی؟گفت زندگی می کنم امام فرمود از این خانه در راه خیر و انفاق استفاده کن.بعد گفت برادر من عکس من است و خانواده خود را رها کرده و شب ها در بیابان و قبر می خوابد.امام با برادر به تندی و شدت برخورد کرد و گفت زهد به در قبر خوابیدن و گوشه گیری نیست.

 

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی در ادامه این بحث بابیان اینکه 5چیز از دنیا بد و ناصواب است گفت: اول طغیان، مثل فرعون که طغیان و سرکشی کرد.دوم تکاثر، انباشتن ثروت و به دیگران ندادن کسانی را داریم که صدها میلیارد ارث می گذارند اما وراث حاضر نیستن حتی هزینه نماز و روزه اورا پرداخت کنند.

 

وی غرور را سومین مورد عنوان کرد و گفت:غروز باعث می شود گول دنیا را بخوریم همانند عمرعاص که در سال های آخر عمر گول دنیا و معاویه را خورد و عاقبت خود را به دنیا فروخت محمدابی بکر و مالک اشتر و عمار یاسر را به شهادت رساند و قرآن را بالای نیزه کرد.

 

استاد حوزه علمیه جلوه کردن دنیا در چشم انسان را چهارمین مورد عنوان کرد و افزود: پنجم بخل است، بخاطر دنیا احتکار کردن و زراندوزی، افتادن به جان مردم و منابع کشور و..

 

وی به ادامه خطبه اشاره کرد و گفت: امام در خطبه عید فطر فرمود این دنیا میدان آمادگی است اما روز مسابقه روز قیامت است و برنده به بهشت و بازنده به جهنم می رود. همانندکسانی که در مسابقات بین الملی شرکت می کنند اما قبل از آن اردوی آمادگی دارند تا به مسابقه اصلی برسند.

 

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی به سفارش سوم امام اشاره کرد و تصریح کرد: عید فطر را خدا قرار داد، در این روز خدا را تسبیح کنید و گناه نکنید و تزرع و توبه کنید و به سوی خدا بازگردید.

 

وی ادامه داد:  انسان هایی که در این ماه رمضان خدمت کردند در این روز جایزه می گیرند و کسانی که به بطالت گذراندند ضرر می کنند.

 

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی تصریح کرد: امام علی در ادامه فرمود امروز مثل روز قیامت است و بهتر است این کارها را انجام دهید: روز عید فطر که از خانه بیرون می آیید فکر کنید خانه قبر شماست و از قبر  به سمت خدا بیرون آمده اید. وقتی به مصلی رسیدید فکر کنید محشر است و بعد از خروج از مصلی فکر کنید باید از محشر به جهنم یا بهشت بروید.

 

وی به ادامه خطبه اشاره کرد و افزود: به یکدیگر رحم کنید و عاطفه داشته باشید. به هم مهربانی کنید،کم فروشی و ظلم و را کنار بگذارید.خدا را اطاعت کنید و واجبات خدا را انجام دهید.

 

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی افزود: امام در اینجا 5 توصیه برای اطاعت از خدا عنوان کرد: نماز، زکات ، روزه ، حج خانه خدا و احسان و رسیدگی به همسر.متاسفانه برخی اهل ایمان و عبادت هستند اما همسر آنها از آنان ناراضی است.

 

کد خبر 1262837

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha