امین قمر / شبستان / مسجد حضرت رسول رسول اکرم «ص» دزفول یکی از مساجد فعال دزفول است که اگر چه در بافت قدیم واقع نشده اما قدمتی چند دههای دارد.
این مسجد در خیابان شهید منتظری، بین خیابان هجرت و حضرت رسول«ص» واقع شده و به گفته اهالی ساخت مسجد بصورت تدریجی از سال ١٣۶١ آغاز شد و همزمان جلسات قرائت قرآن و هیأت عزاداری مسجد نیز شکل گرفت مسجدی کوچک که توسط افرادی با دلهای بزرگ اداره میشود و مساجد فعال دزفول است.
سید محمد مهدیان مسئول کانون فرهنگی هنری وصال مسجد حضرت رسول اکرم (ص) شهرستان دزفول در گفتگو با ما درباره فعالیت این مسمد میگوید : سیر جلسات قرآن مسجد تا سال١٣٧٠ کامل شد و با جذب کودکان ، نوجوانان و جوانان منطقه، جلسات قرآن در مقاطع مختلف سنی تشکیل شد.
وی میافزاید : آموزش قرآن ، بیان احکام اخلاق و امور تربیتی، اردو و برنامه های تفریحی از برنامههای روزانه جلسات قرآن میباشد.
وی در ادامه کادرسازی و تربیت نیروی مسئول جلسه را از ویژگیهای مهم جلسات قرآن این مسجد عنوان میکند و میگوید : یکی ار اقدامات انجام شده در مسجد تشکیل صندوق قرضالحسنه مسجد از سال ۷۱ در راستای کمکهای مالی به اعضای مسجد است.
مهدیان در خصوص فعالیت بسیح در این مسجد نیز تصریح میکند : در سال های ابتدایی، مسجد فاقد پایگاه بسیج بود و اعضای جلسات زیر نظر یکی از پایگاههای بسیج منطقه فعالیت میکردند تا اینکه در سال١٣٩٣، پایگاه بسیج مسجد تشکیل شد و به فعالیتهای نظامی، برنامههای فرهنگی و علمی و ... بصورت ویژه در مسجد پرداخته شد که از مهمترین آنها تشکیل گشتهای محله محور بسیج جهت امنیت منطقه، برپایی ایستگاههای صلواتی در مناسبتهای ملی و مذهبی و برگزاری احیای شب ٢۵رمضان در گلزار شهدای بهشت علی است.
مسئول کانون فرهنگی هنری وصال مسجد رسول اکرم (ص) اضافه میکند : یکی دیگر از اقدامات مهم انجام شده در مسجد تشکیل گروه جهادی مسجد است که در این راستا با شناسایی و سازماندهی حدود ٣٠خانواده نیازمند در منطقه ، متناسب با نیاز آنها بستههای معیشتی، اقلام بهداشتی و بسته های لوازم تحریر در بازههای زمانی مختلف بین آنها توزیع میکند.
مهدیان همچنین به تشکیل هیأت انصارالحجه«عج» در این مسجد اشاره میکند و میگوید : این هیات در کنار فعالیت بسیج و جلسات قرآن در برگزاری مراسمات مذهبی، جلسات هفتگی دعا و روضه در شبهای جمعه، برگزاری اعیاد و عزاداری ائمه اطهار «علیه السلام» فعالیت میکند و در واقع همراه کانون فرهنگی هنری مسجد است.
وی به سایر فعالیتهای این کانون اشاره میکند و می افزاید : تشکیل کتابخانه، برگزاری کلاسهای آموزشی، کلاسهای تقویتی درسی "با توجه به ظرفیت خوب وجود معلمان در بین اعضای مسجد" برای اعضای جلسات از برنانههای اصلی کانون فرهنگی هنری وصال است که در طول سال به صورت مستمر در حال انجام است
وی اضافه میکند : از نکات بارز مسجد حضرت رسول اکرم (ص) جذب افراد نوجوان است که قطعا تاثیرهای زیاد مثبتی در اجتماع خواهد داشت که این موضوع با هماهنگی و همکاری مستمر با امام جماعت ، بسیج و هیات امنا حاصل شده است.
مدیر کانون فرهنگی هنری وصال مسجد رسول اکرم (ص) در خاتمه بیان میدارد : متاسفانه نسل نوجوان همانند قدیم در مساجد فعال نیستند لذا ضرورت دارد با فعالیت بیشتر در مساجد این نقطه ضعف برطرف شود که خوشبختانه در مسجد حضرت رسول اکرم شاهد حضور پر تعداد نوجوانان و جوانان هستین و بسیاری از امور مسجد نیز به آنها سپرده شده که این موضوع باعث فعال شدن مسجد در منطقه شده است.
نظر شما