به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، 30 روز ماه مبارک رمضان با تمام ظرفیت ها و فرصت هایی که داشت گذشت اما یکی از متفاوت ترین وجه های این یک ماه، نقش محوری مساجد و احیا سنت های حسنه بود.
در این ماه سنت های حسنه برپایی سفره های افطاری، ضایفت افطار، کمک به نیازمندان و آزادی زندانیان جرائم غیر عمد همدلی را در بین مردم جامعه تقویت کرد و تجلی انسان دوستی و مهربانی بود.
مساجد یکی از مهمترین ارکان تحقق این سنت ها و توسعه و ترویج فرهنگ های اسلامی مثل جزخوانی قرآن و تقویت روابط اجتماعی بود که همزمانی آن با نوروز نیز تحول آفرین شد.
سیمای روشن عملی کارکردهای مساجددر این یک ماه با برگزاری رویدادهای مختلف فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی متجلی شد که بچه های مسجد محور غالب این اقدامات بودند.
کانون های فرهنگی و هنری پایگاه موثر و کارگشا در تقویت همدلی و رونق فعالیت های متعدد مساجد بودند که قرار است به آن بپردازیم.
جزخوانی قرآن و نشست های اخلاقی
یکی از برنامه های موثر و محوری که غالبا در همه مساجد برگزار می شود، جزخوانی قرآن و نشست های اخلاقی ماه مبارک رمضان است.
نشست های اخلاقی پس از اقامه نماز یومیه با حضور امام جماعت و یا روحانیون و کارشناسان مذهبی اجرا می شود.
محافل قرآنی و جزخوانی قرآن کریم امسال در راستای تحقق برنامه هر کانون یک پایگاه قرآنی شور دیگری دشت که اعضای نوجوان و جوان برپا کنندگان این مراسم ها بودند.
سرپرست ستاد فهما اصفهان در این خصوص گفت: برنامه «هر کانون یک پایگاه قرآنی» در بیش از هزار کانون فرهنگی و هنری مساجد این استان همزمان با ماه مبارک رمضان محقق شد.
به گفته محمدتقی محمدیان جزخوانی، مسابقات قرآنی، محافل انس با قرآن، تفسیر و آموزش روخوانی و اعتقادی این کتاب بزرگ از مهمترین برنامه های این طرح به حساب می آید که در هر کانون به فراخور توانمندی آن مرکز اجرا شد.
کمک به آزادی زندانیان جرائم غیرعمد
یکی از برنامه های ماه مبارک رمضان، کمک به آزادی زندانیان جرائم غیرعمد است که مساجد در این امر نیکو نقش مهمی داشته و کمک های خود را به ستاد دیه واریز کردند.
جمع آوری کمک های مردمی بخشی از این همکاری و فعالیت بود اما کانون های فرهنگی و هنری در تبلیغ و اطلاع رسانی و توسعه فرهنگ نوع دوستی در این حوزه نقش مهمی داشتند.
امام جمعه نجف آباد با بیان اینکه این امر خیر در این شهرستان اجرا شد، گفت: مساجد در تبلیغ و اطلاع رسانی جمع آوری کمک ها در جشن گلریزان موثر واقع شدند.
حجت الاسلام مصطفی حسناتی خاطرنشان کرد: برخی از مساجد حمایت های خوبی داشتند که از جمله آن مسجد امام حسن مجتبی(ع) بود که کمک های جمع آوری شده نمازگزاران به حساب ستاد دیه واریز و در برنامه یک شهر ضیافت اصفهان اعلام شد.
نمازگزاران مسجد قبا اصفهان هم با کمک 150 میلیون ریالی در این امر مشارکت داشته و کانون فرهنگی و هنری امام حسن مجتبی(ع) تیران محور اطلاع رسانی و جلب مشارکت مردمی برای جمع آوری کمک های مردمی در این شهرستان بود.
تهیه بسته های معیشتی و توزیع در بین نیازمندان
همدلی با هم نوعان و کمک به نیازمندان در ماه مبارک رمضان از گذشته مرسوم بوده و با شیوع کرونا منسجم شده و در قالب رزمایش همدلی به مرحله اجرا رسیده است.
کانون های فرهنگی و هنری مساجد محور همین برنامه ها بوده اند و از جمله مراکز فعال در این عرصه به حساب می آیند.
تهیه و توزیع بیش از یکصد هزار بسته معیشتی در استان اصفهان و توزیع آن در بین خانوارهای نیازمند از جمله اقدامات این ایام بود که بخش عمده ای از آن همزمان با سالروز شهادت حضرت علی(ع) و شب های قدر با تاسی از سنت آن امام همام انجام شد.
برپایی سفره های افطاری ساده و توزیع آب جوش نبات در این سی روز از جمله اقدامات مساجد بود که همت و اراده جوانان و نوجوانان مشهود بود.
نظر شما