ابوالقاسم اکبری –مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان شمالی اظهارکرد: برای داشتن دانش آموزان موفق در رشته های فنی و حرفه ای، باید هنرستان ها را تقویت کنیم و مهارتی شدن را در دستور کار قرار دهیم.
وی با اشاره به اینکه رشته های نظری علم تولید می کنند و رشته های مهارتی شغل؛ بیان کرد: با اجرای طرح آینده پژوهی، رشته های منسوخ شده در استان حذف می شود.
وی گفت: طرح آینده پژوهی رشته ای با نگاه به سند تحول بنیادین، طراحی و هدایت تحصیلی متناسب با نیازمندی های کشور آماده شده است که طبق بیانات و تاکیدات مقام معظم رهبری مجموع کسانی که وارد حوزه های تحصیلی بالا می شوند، باید درصد بالایی از آنها جذب هنرستان ها شوند.
وی با اشاره به اینکه در این طرح ابزارهای توسعه، موانع و ارائه راهکارها نیز ذکر شده است، افزود: نگاه در سند برنامه ششم توسعه این بوده که ۵۰ درصد دانش آموزان به سمت رشته های فنی و حرفه ای و هنرستان ها و۵۰ درصد به سمت نظری بروند، اما در حال حاضر در کشور ۶۵ درصد نظری و ۳۵ درصد فنی هستند که میانگین استان نیز به همین صورت بوده است.
اکبری عنوان کرد: پیش بینی شده که با برنامه ریزی های انجام شده با رشد ۱۰ درصدی هدایت تحصیلی به سمت فنی و حرفه ای و هنرستان ها به جذب ۴۳ درصدی در این حوزه برسیم.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: طی سال های اخیر استقبال دانش آموزان از رشته های علوم تجربی و علوم انسانی بالا و پذیرش به شدت پایین بوده است که برای حرکت به سمت توسعه متوازن رشته ای در استان باید به سمت جذب دانش آموزان در هنرستان ها و فنی و حرفه ای ها پیش رفت.
اکبری اظهار داشت: در اجرای طرح آینده پژوهی رشته ای، متناسب با زیست بوم استان رشته های جدید ایجاد و رشته های منسوخ شده حذف خواهد شد که در سال تحصیلی جاری سعی بر این است که هدایت تحصیلی دانش آموزان مطابق با رشته های مورد نیاز استان در جهت کاهش بیکاری رقم بخورد.
وی با اشاره به اینکه در استان ۸۸ هنرستان با ۸۸ رشته فعالیت دارند، گفت: پیش نیازهایی هم وجود دارد که با حمایت صنایع از اشتغال، در جذب سرباز مهارت، سربازان به کارگیری شوند و همگی کمک کنند تا توسعه متوازن در بازه زمانی سه ساله در استان محقق شود.
نظر شما