دستگاه‌های متولی برای رونق فعالیت‌های قرآنی در مساجد برنامه‌ داشته باشند/ با برخورد اشتباه نوجوانان را از مسجد نرانیم

حجت‌الاسلام سمیع‌زاده با بیان‌اینکه با فقر برنامه‌ریزی از سوی دستگاه‌های متولی برای رونق فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی در مساجد مواجه هستیم، گفت: متاسفانه برخی برخوردهای نادرست زمینه کمرنگ شدن حضور کودکان و نوجوانان در مسجد می‌شود.

حجت الاسلام «عباس سمیع‌زاده» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به جایگاه والای مساجد در آموزه های دینی قرآنی، اظهار کرد: کارگزاران مساجد می توانند با به کارگیری روش ها و راهکاره های مناسب و تشکیل اتاق فکر حضور کودکان و نوجوانان را برای همیشه در مساجد ماندگار کنند.

 

این کارشناس حوزه دین و استاد اخلاق با بیان اینکه باید از ابزارهای تشویقی برای جذب کودکان به مسجد استفاده کرد، گفت: باید فضا را طوری برای کودکان و نوجوانان فراهم کنیم که آنها وقتی برای اولین بار به مسجد آمدند، خاطره ای شیرین از فضای مسجد در ذهن‌شان باقی بماند. از طرفی قدیمی های مسجد با کودکان و نوجوانان باید به گونه ای برخورد کنند که آنها انگیزه برای حضور در مسجد داشته باشند.

 

امام جماعت مسجد امام رضا(ع) (واقع در خیابان کارگر، چهارراه لشکر) با بیان اینکه ایجاد خاطره های خوب برای کودکان و نوجوانان در مسجد موجب علاقه مندی آنها به حضور در خانه های خدا می شود، تصریح کرد: طرح های ابتکاری همچون «قرآن بخوانید، جایزه بگیرید»، که برای اولین بار در مسجد امام رضا(ع) اجرا و با استقبال کودکان مواجه شد در این ایجاد خاطره موثر است. بر اساس این طرح کودکان هر روز سوره هایی از قرآن کریم را که حفظ هستند، در مسجد قرائت  می کنند و به آنها جوایزی اهدا می شود و از این طریق برای حضور در مساجد تشویق و ترغیب می شوند.

 

این استاد حوزه با بیان اینکه با فقر برنامه ریزی از سوی دستگاه های متولی برای رونق فعالیت های فرهنگی و قرآنی در مساجد مواجه هستیم، ادامه داد: کار فرهنگی هزینه‌بر و زمان‌بر است و باید برای رونق فعالیت های مساجد برنامه های کوتاه مدت و بلندمدت طراحی کرد. در مسجد امام رضا(ع) در قالب طرحی کتابچه سوره های قرآن و تفسیر آنها را تهیه و میان اهالی توزیع کردیم تا در طرح ختم قرآن کریم ماهیانه شرکت کنند که خوشبختانه این طرح با استقبال اهالی محله روبرو بوده است.

 

حجت الاسلام سمیع زاده با اشاره به اینکه تعلیم و تربیت و فراگیری قرآن یکی از مواردی است که باید در مساجد مورد توجه باشد، تأکید کرد: استاد و مربی قرآن باید با مهارت های برخورد با مخاطب آشنا باشند، متاسفانه برخی برخوردهای نادرست زمینه کمرنگ شدن حضور کودکان و نوجوانان در مسجد می شود.

 

این استاد اخلاق به دیگر راهکاره های جذب مخاطب به مسجد اشاره کرد و گفت: امروز فضای مجازی به عنوان یک تکنولوژی و دانش محسوب می شود که جوانان و نوجوانان به این سمت سوق یافته اند، بنابراین ضرورت دارد که این فضاها را به فضای سالم تبدیل کنیم تا جوانان از این طریق به سمت برنامه های ما جذب شوند. متاسفانه عدم نظارت والدین در استفاده بیش از اندازه کودکان از تبلت و تلفن های همراه تبعات جبران ناپذیری در پی دارد.

 

امام جماعت مسجد امام رضا(ع) با بیان اینکه امام جماعت باید محور اصلی فعالیت های محله و مسجد باشد، خاطرنشان کرد: باید زمینه حضور همه اصناف و اقشار را در مساجد فراهم و از تخصص و توانمندی های آنها در زمینه های مختلف بهره ببریم. برنامه های مسجد باید به قدری تاثیرگذار باشد که همه اقشار اعم از کسبه، زنان خانه دار، جوانان و ... با آن همراه شوند. 

 

 

کد خبر 1263404

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha