حسین کنعانی مقدم در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان با اشاره به سالروز عملیات بیت المقدس درخصوص این عملیات گفت: در آن زمان قائم مقام طرح و عملیات کل سپاه و در عملیات فتح المبین فرمانده قرارگاه فتح بودم که موفق شدیم از تنگه روابیه عبور کنیم و یکی از بزرگترین حماسه های جنگ آفریده شد و پس از آن با توجه به راهبردهایی که بنیانگذار انقلاب اسلامی در مورد آزادسازی خرمشهر داشتند عملیات با گرفتن غنیمت هایی که در عملیات فتح المبین کسب شد و پیروزی هایی که بدست امد، طراحی و اجرای عملیات بیت المقدس در دستور کار قرار گرفت.
فرمانده پیشکسوت سپاه در دوران دفاع مقدس یادآور شد: در آن زمان من مسئول قرارگاه فتح بودم که قرارگاه مشترک میان ارتش و سپاه بود و قرار بود از اروند عبور کنیم و جاده اهواز به خرمشهر را به تصرف درآورده و به سمت خرمشهر حرکت کنیم. مرحله اول عملیات بیت المقدس محاسبه عبور از اروند و مرحله دوم آزادسازی خرمشهر بود.
همکاری ارتش، سپاه و بسیج در عملیات بیت المقدس در حد اعلی بود
کنعانی مقدم خاطرنشان کرد: در این عملیات همکاری ارتش و سپاه و نیروهای بسیج در حد اعلی بود. در آن زمان سپهبد صیاد شیرازی در قرارگاه کربلا بود و در قرارگاه ما نیز سرلشکر شهید میراتی همراه من بود و توانستیم با توجه به اینکه سایر قرارگاه ها از شمال به سمت خرمشهر حرکت می کردند الحاق را انجام دهیم. با زدن پلی که از قبل شناسایی کرده بودیم و با هماهنگی هایی که با ارتش صورت گرفته بود از کارون عبور کردیم و خود را به جاده خرمشهر – اهواز رساندیم که این امر بزرگترین عبور از رودخانه در جنگ های کلاسیک قرن حاضر بود.
رسیدن به جاده خرمشهر برای فرماندهان قابل باور نبود/دو رکعت نماز شکر در جاده به جا آوردم
وی گفت: با عبور ما و دور زدن دشمن در منطقه، عراق ناچار به عقب نشینی شد و به پشت مرزها حرکت کرد. به خاطر دارم که وقتی پشت بی سیم فرماندهان قرارگاه که در آن زمان سرلشکر محسن رضایی و سپهبد شهید صیاد شیرازی بودند، اعلام کردند که ما عبور کردیم و نیروهایمان به جاده رسیدند برایشان قابل باور نبود و من در خط مقدم حرکت می کردم و در جاده تیمم کردم و همان جا دو رکعت نماز شکر به جا آوردم و به فرماندهان در پشت بی سیم اعلام کردم که ما به محل مورد نظر رسیدیم.
عملیات بیت المقدس موجب تجدید قوا و برتری ما نسبت به دشمن شد
فرمانده پیشکسوت سپاه در دوران دفاع مقدس ادامه داد: حوادث بسیار عجیبی در این عملیات اتفاق افتاد و همیشه می گویم که این عملیات مصداق آیه "وَمَا رَمَیْتَ إِذْ رَمَیْتَ وَلَٰکِنَّ اللَّهَ رَمَىٰ"، در همین عملیات دیده شد و امدادهای غیبی بسیاری در طی این عملیات و دفاع مقدس مشاهده شد که بعدها منتهی به آماده شدن، سازماندهی، تجدید قوا و آزادسازی شهر خرمشهر شد.
عملیات بیت المقدس دشمن را از خالت افندی خارج کرد
کنعانی مقدم تصریح کرد: غنایمی که در این عملیات به دست آمد و تجدید قوای روحی و جسمی که در این عملیات کسب شد؛ موجب شد تا برتری خود را نسبت به ارتش عراق به دشمن نشان دادیم. لشکرهای سپاه با سلاح های غنیمتی توانستند توان بیشتری را در عملیات های بعدی کسب کنند. گرچه بعد از آزادی خرمشهر تمام دشمنان یکدست و یکپارچه به تقویت ارتش عراق و دادن سلاح و تجهیزات مدرن (ایرباکس و موشک های فونیکس فرانسوی) و بمب های شیمیایی آلمانی عملا به دنبال آن بودند که نگذارند ما عملیات گسترده تر و موفق تری را در جبهه ها داشته باشیم اما رزمندگان اسلام ثابت کردند که می توانند این موانع را پشت سر بگذارند و در عملیات های بعدی عملا دشمن را در سپر دفاعی قرار دادند و از حالت آفندی خارج کردند.
نظر شما