افزایش ۶۰ درصدی جایزه البرز در سال ۱۴۰۲/ راهیابی دانشمندان جوان و فناوران برتر به جمع برگزیدگان البرز

ارشدی با اعلام برگزاری همایش بخش نخبگان شصت‌ویکمین جایزه البرز در روز جمعه، ۱۵ اردیبهشت، گفت: سال قبل جمع جوایز حدود چهار میلیارد تومان بود اما امسال این میزان به بیش از شش میلیارد تومان افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست خبری شصت و یکمین جایزه البرز در بخش نخبگان صبح امروز (سه شنبه، ۱۲ اردیبهشت ماه) با حضور اصحاب و رسانه های جمعی در محل بنیاد هدایت برگزار شد.

 

بنا بر این گزارش، حیدر ارشدی در این نشست خبری با اشاره به نیات خیرانه مرحوم حسینعلی البرز، اظهار کرد: ایشان قبل از وقف بنیاد البرز با اقداماتی همچون اهدای تجهیزات اتاق عمل به برخی از بیمارستان ها، کمک به زلزله زدگان فارس، ساخت آب انبار و چاه در مسیر کاروان ها و کمک به گرسنگان آفریقا و سیل زدگان پاکستان کوشیده بود تا به واسطه اموال خویش از آلام بشری کم کند.

 

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز ادامه داد: آن واقف خیراندیش در سال ۴۲ به منظور اعتلای علم در ایران تمام اموال خود را برای راه اندازی بنیاد و اعطای جایزه البرز وقف کرد و در اعطای این جایزه سن، جنسیت، جغرافیای سکونت و هیچ محدودیت دیگری را در نظر نگرفت بلکه تاکید آن مرحوم برای اعطای جایزه البرز حرکت در مسیر اعتلای علمی ایران، کاهش آلام بشری و ارتقای سطح زندگی مردم بود.

 

وی با بیان اینکه شصت و یکمین همایش جایزه البرز در بخش نخبگان جمعه، ۱۵ اردیبهشت ماه در سالن همایش های بین المللی سازمان صدا و سیما برگزار می شود، گفت: از سال ۱۳۴۲ تاکنون بنیاد البرز به بیش از سه هزار دانشجو وام تحصیلی اعطا کرده و جایزه البرز به چهار هزار و ۶۵۰ نفر اعطا شده است. علاوه بر این در طول یک دهه گذشته با برگزاری یازده همایش ملی و استانی از ۱۵۶۷ دانشمند، نخبه و دانشجو تقدیر به عمل آمده است.

 

ارشدی با بیان اینکه جایزه البرز نخستین جایزه علمی بر مبنای سنت حسنه وقف است، تاکید کرد: این جایزه بدون وابستگی به هیچ نهاد و دستگاهی و بنا بر تاکید واقف با حفظ استقلال به دارندگان شرایط اعطا می شود.

 

تغییرات جایزه البرز ۱۴۰۲

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز درباره تغییرات شصت و یکمین دوره جایزه البرز، ابراز کرد: نخستین تغییر به افزوده شدن بخش دانشمندان جوان باز می گردد. با توجه به پیشرفت جامعه نخبگانی این فرصت برای اعضای هیئت علمی دانشگاه ها با شرط سنی زیر ۴۰ سال جایزه در نظر گرفته شد که امسال به تناسب تعداد شرکت کنندگان و نیز سطح علمی آنها این جایزه به دو تن تعلق می گیرد.

 

مشارکت ۲۳۷ استاد زیر ۴۰ سال در جایزه البرز

وی ادامه داد: بیش از دو هزار و ۵۰۰ نفر در فراخوان جایزه شصت و یکم شرکت کردند که حدود ۲۳۷ نفر آنها از اساتید ممتاز هیئت علمی دانشگاه ها و زیر ۴۰ سال هستند که در کنار چهار دانشمند دیگر در روز جمعه تقدیر می شوند.

 

ارشدی در ادامه بیان کرد: افزوده شدن بخش فناوران برتر دیگر تغییر جایزه البرز در دوره شصت و یکم است. بیش از ۱۵۵ شخص حقیقی و شرکت دانش بنیان در این بخش ثبت نام کردند که از این تعداد از هشت مورد در روز همایش تقدیر به عمل می آید.

 

 

افزایش ۶۰​ درصدی جایزه البرز در ۱۴۰۲

وی از افزایش شصت درصدی میزان جایزه البرز در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: سال قبل جمع جوایز حدود چهار میلیارد تومان بود اما امسال این میزان به بیش از شش میلیارد تومان افزایش یافته است.

 

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز درباره جزییات مشارکت ها و جوایز این دوره از جایزه البرز، اعلام کرد: در همایش ۱۴۰۲ از ۶۱ نفر از نخبگان و برترین های علمی تقدیر به عمل می آید، شامل شش دانشمند، هشت مخترع و فناور، هفت نفر از طلاب، ۱۰ تن از دانشجویان علوم پزشکی و ۳۰ نفر از دانشجویان علوم پایه، علوم انسانی، علوم فنی، کشاورزی و هنر.

 

وی اضافه کرد: در بخش دانشمندان از چهار نفر با هدیه ۳۳۰ میلیون تومانی و گواهی و نشان جایزه البرز، در بخش دانشمندان جوان از دو نفر با جایزه ۲۰۰ میلیون تومانی و گواهی و نشان جایزه البرز، در بخش مخترعان و فناوران از هشت نفر با جایزه ۱۱۰ میلیون تومانی و گواهی تندیس البرز، در بخش طلاب از هفت نفر با جایزه ۷۵ میلیون تومانی و گواهی تندیس البرز و در بخش دانشجویان در رشته های مختلف با جایزه ۷۵ میلیون تومانی و گواهی و تندیس جایزه البرز تقدیر به عمل می آید.

 

ارشدی با بیان اینکه همایش دانش آموزی جایزه البرز در آبان ماه سال جاری برگزار می شود، اظهار کرد: رویکرد مردم البرز مشکل گشایی، انگیزه بخشی و تامین نیازهای برترین های علمی است لذا تلاش داریم جایزه به این سطح برسد و لذا هر سال به تناسب عمر جایزه به تعداد برترین های علمی اختصاص می یابد و بر میزان جوایز افزوده می شود.

 

وی درباره منبع درآمد بنیاد فرهنگی البرز تاکید کرد: این بنیاد موقوفه مرحوم البرز است که درآمدش را از اجاره رقبات یا همان ساختمان های خریداری شده توسط مردم البرز به دست می آورد. مازاد درآمدها نیز برای افزایش اموال موقوفه و نیز میزان جوایز سرمایه گذاری می شود.

 

ارشدی با بیان اینکه از میان نیات متنوع واقفان تنها یک درصد به وقف علمی اختصاص دارد، خاطرنشان کرد: امید است با انگیزه بخشی همایش هایی همچون همایش و اعطای جایزه البرز نیات واقفان به سمت وقف های علمی سوق پیدا کند.

 

بنا بر این گزارش، پروفسور «اسماعیل ساعی‌ور» از برگزیدگان جایزه البرز در سال ۵۶ نیز در این نشست بیان کرد: انسان های بزرگ دریافته اند که برای ماندگاری باید به جمع بپیوندند. من در سال ۵۶ که جایزه البرز را دریافت کردم، شخصا به عنوان دانشجوی کارشناسی ارشد در تبریز فقط یک استاد ایرانی داشتم و دیگر اساتید از ملیت هایی همچون هند، پاکستان و غیره بودند. مرحوم البرز در آن شرایط در فکر اعتلای علم در ایران با سنت حسنه وقف بود.

 

 

 

وی ادامه داد: با چک پنج هزار تومانی جایزه البرز ازدواج کردم و همان کمک باعث شد من در حوزه های مختلف علمی پایه گذار و اثرگذار شوم، چنانکه پایه گذار حوزه نانو تکنولوژیک در ایران هستم و امروز ایران پس از چین، آمریکا و هند در رتبه چهارم فناوری نانو در جهان است و در این عرصه به بیش از ۱۰۰ کشور صادرات  می کند.

 

پروفسور ساعی ور ادامه داد: همچنین پایه گذار صنعت تولید هیدروژن هستم. تنها سوختی که آینده را تامین می کند. علاوه بر این در سامانه تولید انرژی از مقیاس نانووات تا مگاوات نیز که دارای استفاده در پزشکی، نیروگاه ها و غیره است نیز پایه گذارم و همه این توفیقات را مرهون جایزه البرز و نیت خیر مرحوم البرز می دانم.

 

وی در پایان تاکید کرد: در پرتوی جایزه البرز هزاران چهره اثرگذار حمایت و منشأ خیرات برای جامعه شده اند و امید است برکات این نیت و خدمات تا ظهور امام عصر (عج) ادامه داشته باشد.

 

گفتنی است، در پایان این نشست از پوستر و تندیس جایزه البرز ۱۴۰۲ رونمایی شد.

 

 

 

کد خبر 1264306

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha