به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، سید مجید امامی- دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور- امروز (۱۵ اردیبهشت) در سخنرانی قبل از خطبههای نماز جمعه بیرجند اظهار کرد: حوزه و دانشگاه با بهرهگیری از میراث حدیثی و سیره امام صادق(ع) میتواند به اصالت و جایگاه خود برسد.
وی با بیان اینکه حوزه و دانشگاه وابستهترین نهادها به مکتب امام صادق(ع) هستند، ادامه داد: حوزه تمدنی و فرهنگی بزرگی را در خراسان جنوبی شاهد هستیم که بین سیستان و خراسان بزرگ قرار داشته و از هر دو ظرفیت بهرهمند بوده است.
امامی افزود: این خطه بخش مهمی از حوزه فرهنگی خراسان بزرگ بوده که تدین و عشق مردم به اهل بیت(ع)، هنر و موسیقی آن همه باید در کنار همدیگر دیده شود، تا محرومیتهای حقیقی که به نظر ما مرومیت فرهنگی و هویتی است رفع شود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور متذکر شد: قبل از اینکه منابع به استان محروم کمتر یا بیشتر برسد، خودمان هستیم که با باورمندی و اعتماد به نفس میتوانیم توسعه و پیشرفت را در جمهوری اسلامی ایران رقم بزنیم.
وی با بیان اینکه آغاز قصه پیشرفت در خراسان جنوبی زمانی است که اعتماد به نفس و هویت آن احیاء شود، گفت: مقام معظم رهبری در بیانات ابتدای سال جاری خودشان بر مسئله اعتماد به نفس و امید تاکید داشتند.
امامی توضیح داد که حتی اگر به دلایل خارج از اراده ما از جمله خشکسالی، تحریمها و شرایط اقلیمی نتوانیم برخی مشکلات کشور را حل کنیم اما قطعا ۵۰ درصد مشکلات کشور با اعتماد به نفس، اراده و تلاش جهادی قابل حل است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به اینکه باید تعبیر محرومیت و عقبماندگی از روی خراسان جنوبی برداشته شود، تصریح کرد: باید از مرکز نمایندگان و مسئولان از حق استان دفاع کنند اما حق خراسان جنوبی در همین منطقه است و نباید به این تعبیر که ما محروم یا عقبمانده هستیم به سمت استیفای اینحقوق حرکت کنیم چرا که این موضوع تاثیر روانی بر مردم و مسئولان میگذارد.
وی به ظرفیتهای مختلف خراسان جنوبی از جمله معماری و آثار تاریخی، محصولات استراتژیک کشاورزی و معادن اشاره کرد و گفت: خراسان جنوبی نه تنها استان محرومی نیست بلکه عمق فرهنگ تاریخی دارد، محروم من مدیر و مسئولی هستم که نتوانستهام از این ظرفیتهای غنی به نفع آینده و مردم استان استفاده کنم.
امامی بیان کرد: محروم مسئولانی هستند که نتوانستهاند بین این ظرفیتها بالقوه با نیازهای استان رابطه برقرار کنند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در ادامه خاطر نشان کرد: نامگذاری پنج روز در تقوم رسمی کشور به عنوان پنج محصول راهبردی کشاورزی که نمادی از فرهنگ تولید و فرهنگ بومی مردمان ایران زمین است در دستور کار قرار دارد.
وی با تأکید بر اینکه زعفران یکی از این پنج محصول راهبردی است، افزود: در خراسان جنوبی در فصل برداشت محصولات استراتژیک جشنوارههای مختلفی برگزار میشود که البته در زمینه فرهنگسازی و معرفی کم است لذا نامگذاری روز زعفران در تقویم رسمی کشور بهانهای برای ارتقای نشاط اجتماعی و عدالت فرهنگی است.
امامی در ادامه با اشاره به مسائل فرهنگی و اجتماعی کشور تصریح کرد: ما بعد از ۱۵۰ سال مواجهه نامتناسب با تمدن غرب که به ناحق خودش را عالمگیر کرد و به هر دلیلی به اعتبار بالایی رسید باید به دنبال استقلال و ترویج تمدن اسلامی باشیم.
وی با بیان اینکه آرمان انقلاب اسلامی شامل دو بخش آزادی و استقلال است، افزود: بنیاد خانواده در دل تمدن غربی جایگاه اصلی ندارد اما در انقلاب اسلامی خانواده در محوریت زندگی اجتماعی قرار دارد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به اینکه اگر حیا را از جامعه گرفتید، دچار آسیبهای زیادی خواهیم شد، گفت: اگر جمهوری اسلامی ایران وظیفه دارد به حوزه عفاف، حیاء و نمادهای عفاف که حجاب است بیش از گذشته بپردازد به خاطر یک لجباری کور نیست بلکه به خاطر مقابله با بنیان ضدخانواده تمدن غربی است.
امامی ادامه داد: دشمن به دنبال نابودی بنیان خانواده است پس بر همین اساس سیاستهای خانواده به سمت سیاستهای حجاب حرکت میکند اما در این زمینه کمکاری، عقبماندگیها و رهاسازی داشتیم و متاسفانه نتوانستهایم در نظام تربیتی کشور به خوبی و نیکی گرایش و علاقه به حجاب را جابیندازیم.
وی عنوان کرد: سیاست کلی نظام جمهوری اسلامی ایران این است تا آنجایی که این پدیده سیاسی است حتما با قانون، ملاحظه، مدیریت و احترام به قانون و فرهنگ عمومی و حقوق فرهنگی شهروندان دنبال کند و فعالیتهای مختلفی در این حوزه انجام شده است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با تاکید بر جهاد تبیین در حوزه فرهنگ به خصوص حجاب و عفاف، تصریح کرد: باید در این خصوص میدان فرهنگسازی و اقناع عمومی جدی گرفته شود.
امامی با بیان اینکه مسئولان و نخبگان استان در شورای فرهنگ عمومی و در دستگاههای اجرایی باید پاسخگو باشند، افزود: ما باید با همافزایی و کنار گذاشتن موازی کاری، پاسخگو باشیم نه مطالبهگر.
وی ادامه داد: درست است که منابع محدود و نامتوازن است، اما همه باید بدانیم که مسئول هستیم، در خصوص مسئله کمحجابی حتما خانواده، مسجد و محله ایرانی میتواند تبیین و فرهنگسازی کند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تأکید کرد: همه ما باید در یک سنگر به داد خانواده ایرانی برسیم و یکی از سیاستهای جدی ما در زمینه زیست بوم فرهنگی، توجه و عدالت فرهنگی و تمرکززدایی فرهنگی است.
وی از برپایی نمایشگاه کتاب در هفته آینده به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی کشور خبر داد و گفت: این بزرگترین نمایشگاه کتاب در غرب آسیا است که در این نمایشگاه دعوت به حجاب را مدنظر قرار دادهایم.
نظر شما