به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی به نقل از روابط عمومی اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی، «سید محراب کلامی» امروز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: سازمان اوقاف یک سازمان فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی بوده و امروز در تمامی این حوزهها فعالیت دارد. اگر بخواهیم سازمان اوقاف را تعریف کنیم باید به وقفنامههایی که واقفان خیراندیش طی سالیان گذشته آنها را تهیه کردهاند، نگاهی بیندازیم. در این وقفنامهها موضوعات مختلف اجتماعی و اقتصادی مطرح شده و خواسته نهایی این واقفان عزیز نیز حل مشکلات جامعه بوده است.
مدیرکل بهره وری اقتصادی موقوفات متبرکه سازمان اوقاف با بیان اینکه وقف، ماندگار و جاوید است، ادامه داد: مشکلات مختلفی چون ازدواج جوانان، اشتغال و تولید در جامعه داریم که در این راستا واقفان خیراندیش از اموال و داراییهای خود میگذرند تا بخشی از این مشکلات جامعه را حل کنند و یادگاری از خود برجای گذارند.
کلامی با اشاره به شعار سال جاری تحت عنوان «مهار تورم و رشد تولید»، گفت: سازمان اوقاف به مسئله تولید و به خصوص مباحث مربوط به امنیت غذایی و کشاورزی که در زندگی مردم بسیار تاثیرگذار است، ورود کرده و در حوزههای مختلف عمرانی و صنعتی اقداماتی را انجام داده و در حال انجام است.
وی تاکید کرد: هر چقدر که درعرصههای مختلف اقتصادی و تولیدی بتوانیم اقدام کنیم، نفع آن به خود مردم و جوانان عزیز کشورمان بازمیگردد که در این راستا سازمان اوقاف کشور گامهای خوبی طی سه سال اخیر برداشته و طرحها و برنامههای مختلف صنعتی، کشاورزی و فناوری زودبازده و بلند مدت را عملیاتی کرده است.
وی با اشاره به فعالیتهای اداره کل اوقاف آذربایجان شرقی نیز اظهار کرد: اداره کل اوقاف استان با مدیریت حجت الاسلام حسینی، اقدامات مفید و موثری داشته و به خصوص با احیای موقوفات مغفول مانده در حوزه کشاورزی و باغات پربازده استان منجر به ارتقای تولید و اشتغالزایی منطقه شده است.
مدیرکل بهره وری اقتصادی موقوفات متبرکه سازمان اوقاف با اشاره به ورود اوقاف آذربایجان شرقی به بحث ساخت مساکن ارزان قیمت برای نیازمندان جامعه بر اساس نیات واقفان، افزود: پروژه سردخانه اهر که پروژهای بزرگ در زمینه اقتصادی است با همت اوقاف به زودی به بهره برداری میرسد. امیدواریم با اتمام این پروژه، مردم منطقه خودشان تاثیرات آن را در زندگی و معیشت منطقه احساس کنند.
وی با اشاره به سه شاخصه اصلی اوقاف شامل حفظ عین( نگه داشتن موقوفه)، کسب منفعت و اجرای نیت، اظهار کرد: این سه جزء مرتبط به هم هستند. اگر درآمدی از طریق موقوفه ایجاد شود، همین درآمد مستقیما در راستای اجرای نیت واقف خیراندیش صرف شده و بر اساس آن میتوان در مسیر رشد تولید و اشتغالزایی کشور گام برداشت.
وی با بیان اینکه هر یک از وقفنامهها، شخصیت حقوقی مستقل هستند و سازمان اوقاف وظیفه امانت داری از این نیات را دارد و باید تمامی نیات به درستی اجرا شوند، گفت: آذربایجان شرقی در زمینه اجرای نیات، احیای موقوفات و بهره وری از پتانسیلهای اقتصادی و سرمایه گذاری جزو استانهای موفق کشور بوده و به صورت جدی به این موارد ورود کرده و پیگیر مسائل است.
نظر شما