«دارغوت پاشا» مسجدی که روی آواره‌های قلعه قدیمی شوالیه‌های هوسپیتالر ساخته شد

مسجد دارغوت پاشا یکی از زیباترین مساجد و شاهکارهای هنری این کشور است که روی آواره‌های قلعه قدیمی شوالیه‌های هوسپیتالر که در آن هنگام بر لیبی مسلط شده بودند، ساخته شد.

خبرگزاری شبستان، جهان اسلام: طارغوت یا دارغوت پاشا سال 964 به دستور سلیمان قانونی، سلطان عثمانی برای کمک به مردم طرابلس به منظور رهایی از چنگال شوالیه های هوسپیتالر به طرابلس آمد، زیرا به او وعده فرمانروایی طرابلس را داده بود. پس از مدت کوتاهی دستاوردهای عمرانی مهمی را در این منطقه انجام داد که مسجد جامع دارغوت پاشا از جمله بناهای ساخته شده در دوران حکومت اوست.

«دارغوت پاشا» والی شهر طرابلس در سال 969 هجری مسجد جامع دارغوت پاشا را ساخت. این مسجد داخل شهر قدیمی طرابلس در نزدیکی ورودی داغوت و حمام دارغوت و مدرسه عثمان پاشا قرار دارد و مشرف به دریای مدیترانه است.

مسجد دارغوت پاشا یکی از زیباترین مساجد و شاهکارهای هنری این کشور است که روی آواره‌های قلعه قدیمی شوالیه‌های هوسپیتالر که در آن هنگام بر لیبی مسلط شده بودند، ساخته شد.

در وسط این مسجد که در مساحت مستطیلی شکل ساخته شده است، نمازخانه قرار دارد و طراحی آن به شکل A است. مساحت کلی نمازخانه 438 متر مربع است. این نمازخانه متشکل از سه بخش است.

 بخش اول پنج رواق دارد. این رواق‌ها با 20 گنبد مدور پوشانده شده اند. این گنبدها بر 12 ستون استوار شده اند. این بخش همچنین با نقش و نگارهای زیبا و آیات قرآنی مزین شده است. منبر مسجد در بالای این بخش قرار دارد.

سالن میانی این مسجد هنگام حکومت شوالیه‌های  هوسپیتالر بر این شهر کلیسا بوده است. دارغوت با تغییر در سقف و دیوارهای کلیسا، آن را به مسجد تبدیل کرد، و دو بخش دیگر را به این مسجد افزود.

دو بخش دیگر شامل سه رواق است که با 12 گنبد مدور پوشانده شده اند، این گنبد ها بر ستون های رومی قرار گرفته اند.

در جنگ جهانی دوم، این مسجد به ویژه نمازخانه آن آسیب بسیار دید. در سال 1946 «ابوزیان الشریف» پیمانکار ساکن لیبی با نظارت سازمان اوقاف این کشور آن را بازسازی و مرمت کرد. اطلاعات این مسجد به زبان عربی در یک تابوی مرمرین در بالای ورودی نمازخانه نصب شده است.

این مسجد یک گلدسته استوانه ای شکل دارد که به مرور زمان آسیب دیده و بازسازی شده است، این مسجد همچنین یک بالکن دارد.  

الميراث: جامع درغوث باشا*

آرامگاه «دارغوت پاشا» که در نبرد با شوالیه‌های هوسپیتالر کشته شد، در این مسجد قرار دارد.  این مسجد در دوره عثمانی مکانی برای مشاوره و بررسی امور داخلی کشور بود و عملکرد آن مشابه مجلس شورا بود.

تاريخ طرابلس والعائلات الطرابلسية بالصور (قبل غزو الغجر لها) - مسابقة .. يا  عارف بلاد الغير ... ومش عارف مدائن بلادك ... لو ينشدوك تحير ... على ارض من  خيرها زادك ...

کد خبر 1266713

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha