به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، آیین رونمایی از نشان ملی قند پارسی صبح امروز شنبه ۲۳ اردیبهشت از سوی دبیرخانه شورای پاسداشت زبان فارسی از سوی معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آستانه روز بزرگداشت مقام حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار شد.
در این مراسم محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان فارسی و جمعی و سفرای خارجی و اهالی فرهنگ حضور داشتند.
این مراسم که با اجرای آئینی و نقالی و تلاوت کلام الله مجید و سرود ملی آغاز شد و سپس گروهی از هنرمندان افغان قطعه ای را در پاسداشت زبان فارسی اجرا کردند. سپس هر کدام از سخنرانان در اهمیت زبان فارسی و شاهنامه و شعرای بزرگ فارسی سخنانی را ایراد کردند.
در این مراسم «حداد عادل» رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به اینکه هر جا سخن از ایران و ایرانی و هویت و ملیت ایرانی است نام فردوسی در میان است، گفت: هر جا سخن از زبان فارسی مطرح می شود فردوسی بزرگ پاسدار زبان فارسی است، این برای ایرانیان مایه افتخار است که کتابی دارند با بیش از هزار سال سابقه و نزدیک شصت هزار بیت و امروز پس از گذشت هزار سال هم آن را می خوانند و می فهمند شاید چنین چیزی در سایر ملل وجود نداشته باشد که یک کتاب رابطه خود با مردم را یکسان حفظ کرده باشد.
در ادامه این مراسم از مروجان زبان فارسی با حضور محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان فارسی در جایگاه تجلیل شد.
در این روز نشان ملی قند پارسی به «حجابی کرلانگیچ» سفیر ترکیه در تهران، «رحمان علی میرزاده»، معاون وزیر فرهنگ تاجیکستان، «داود حسینی»، مدیر موسسه بهار آفرینش در کشور گینه، «آرسن آواکیان»، سفیر ارمنستان، «بلرام شکلا»، وابسته فرهنگی کشور هند، «متکان»، یونسکو ملی، «میخاییل مدروف»، دبیر اول سفارت روسیه، «گوری بایف»، رییس موسسه اکو و ناصر ابو شریف فعال فرهنگی فلسطینی اهدا شد.
در این مراسم محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در دوره اخیر موضوع صیانت و تجلیل از خط فارسی در اولویت های اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته است و به همین خاطر از زبان فارسی به عنوان نماد هویتی ایران بزرگ تجلیل می شود.
«نشان قند پارسی» از سوی دبیرخانه شورای پاسداشت زبان فارسی با عناوین خوبان پارسی گو و زبان مادری را که ملهم از بیانات رهبری در حفظ و پاسداشت این زبان به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای استقلال فرهنگی است را سرلوحه امور و برنامه های خود در سال پیش رو قرار داده و بر آن است با رویکردی آینده پژوهانه و با برنامه ریزی های هدفمند و ایجاد سازوکارهایی برای برگزاری سالانه این آیین و انتخاب برگزیدگانی از تمامی فعالان و نقش آفرینان پاسداشت زبان و فرهنگ فارسی در سطح ملی و فراملی، تجلیلی درخور به عمل آورد.
نظر شما