به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان آذربایجان غربی، حجت الاسلام حسین منافی، ستاد حوزه علمیه آذربایجان غربی ، شامگاه دوشنبه در مراسم شب شهادت امام صادق (ع) که در مسجد یازهرا (س) ارومیه برگزار شد، اظهار کرد: امام صادق را به این دلیل رئیس مذهب شیعه می گویند که تمام معارف، فقه، کلام شیعه در زمان ایشان به صورت کامل به مردم تبیین شد.
وی با بیان این که همه ائمه دارای تمام صفات حسنه بودند، افزود: امام جعفر بن محمد به صادق آل محمد معروف است و دلیل آن این است که حضرت در گفتار، رفتار، کردار و نیات خود در اوج صداقت بودند.
استاد حوزه علمیه آذربایجان غربی اضافه کرد: صداقت برای همه جوامع بشری لازم و ضروری است اما برای ما مسلمانان و شیعیان که ادعای پیروی از مکتب نورانی اهل بیت را داریم بیش از دیگران حائز اهمیت است و متاسفانه آن گونه که باید جامعه ما دارای صداقت نیست و این به دلیل ورود فرهنگ غربی به جوامع اسلامی است.
وی خاطرنشان کرد: خداوند متعال در آیه 119 سوره توبه می فرماید؛ یا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَكُونُوا مَعَ الصَّادِقِينَ و در تفاسیر و روایات شیعه از صادقین به اهل بیت پیامبر (ص) یاد شده است و حدیث ثقلین نیز بر این امر دلالت دارد و ما را به پیروی از مکتب اهل بیت دعوت می کند چرا که تنها راه سعادت پیروی از ائمه معصومین و قدم قدم همراهی با آن هاست.
حجت الاسلام منافی در ادامه به مراحل صدق اشاره کرد و گفت: اولین مرحله صدق، راستگویی در گفتار است و دروغ گناه کبیره است و از آن به کلید و ریشه دیگر گناهان یاد شده است و ائمه معصومین دوری از دروغ را مقدمه ترک گناهان کبیره دیگر بیان کرده اند و در مقابل اهل بیت به ما سفارش کرده اند که حقیقت را با صدق بیان کنید هر چند به ضرر خود شما باشد.
وی عنوان کرد: دومین مرحله صدق، در عمل و کردار است و باید همه افعال ما مطابق با حق باشد و حضرت زهرا (س) که به صدیقه معروف است از مهم ترین ویژگی هایشان صدق در گفتار و عمل بود به گونه ای که صدق و راستگویی در ایشان به قدری به اوج رسیده بود که گویا حضرت خود صدق هستند.
استاد حوزه علمیه آذربایجان غربی افزود: چون برخی از انسان ها به رزق خداوند در عمل اعتماد ندارند مدام از زندگی گله می کنند و حال آن که خداوند متعال به صراحت در قرآن کریم می فرماید؛ وَمَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلَّا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا، خداوند روزی همه جنبندگان را تامین می کند و لذا جدال و مراوده خیلی از انسان ها بر سر مال است نه رزقی که خداوند متکفل آن شده است.
وی خاطرنشان کرد: کسی که در عمل صادق باشد و به رزاق بودن خداوند اعتقاد و اعتماد داشته باشد دچار فریب کاری نمی شود و منشأ بسیاری از دزدی ها، اختلاس ها و ... همین عدم اعتماد به رزاق بودن خداوند و کسانی که شب روز با حلال و حرام مال جمع می کنند، معلوم نیست روزی آن ها باشد یا نه و چه بسا رزق آن ها نباشد و آن ها فقط حمال جمع کردن مال باشند.
حجت الاسلام منافی گفت: اگر آن چه را که انسان جمع و تناول می کند از راه مشروع و حلال نباشد صدها جلسه و کلاس معرفتی هم در او موثر نخواهد کرد و در روایات بیان شده است که روزی حلال 40 اثر در وجود انسان دارد.
وی در ادامه صدق در نیت را سومین مرحله صدق عنوان کرد و افزود: شاید برخی انسان ها در عمل و یا گفتار دچار دروغ نشوند اما در نیت های آن ها گناه رسوخ می کند و بالاترین مرحله صدق این است که انسان در نیت هم دچار گناه نشود و اهل بیت (ع) که قرآن آن ها را طاهر و مطهر می داند در نیت هم دچار خطا و گناه نمی شدند و به همین دلیل هم قرآن به ما دستور می دهد " کونُوا مَعَ الصَّادِقِينَ". و تمام ائمه در گفتار، کردار و نیت هایشان صادق بودند.
استاد حوزه علمیه آذربایجان غربی در پایان با بیان این که کردار و گفتار انسان نتیجه فکر و نیت اوست گفت: برخی از علمای شیعه به درجه ای رسیده بودند که حتی فکر گناه هم نمی کردند و لذا برای رسیدن به این مرحله باید فکرهای خودمان را اصلاح کنیم و بر اساس تفکر اهل بیت فکر کنیم و بیندیشیم.
نظر شما