تکیه بانوی روشندل بر قرآن/ محدودیت هایی که پشت سر گذاشته شد

روشندلی گرچه یک معلولیت است اما می تواند جرقه ای برای حرکت، راهی برای کشف استعدادهای تازه و مسیری برای زیر پا گذاشتن موانع باشد و بانوی روشندل خراسان جنوبی با حفظ کل قرآن محدودیت ها را شکست داد و نشان داد که معلولیت محدودیت نیست.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ فاطمه رحیم زاده- روشندلی گرچه یک معلولیت است اما می تواند جرقه ای برای حرکت، راهی برای کشف استعدادهای تازه و مسیری برای زیر پا گذاشتن موانع باشد. آمار، ارقام و کارکردهای متنوع روشندلان نشان می دهد. روشندلی محدودیت نبوده و فرصتی است تا فرد، توانمندی‌های خود را بشناسد و دنیایی زیباتر برای خود خلق کند. نمونه‌های بسیاری از نابینایان و کم‌بینایان هستند که در طول تاریخ به مدارج عالیه بالایی رسیده‌اند که می توان از این روشندلان به ابن ام مکتوم موذن پیامبر اکرم(ص)، رودکی شاعر بزرگ ایرانی و ابوبصیر شاگرد عالم و وفادار امام صادق (علیه السلام) و... اشاره کرد.

 

اختراع خط بریل، تالیف و ترجمه کتاب، شعر، موسیقی و… از جمله اقدامات امیدبخشی است که توسط نابینایان صورت گرفته و می توان به عنوان نمونه به یکی از مسلمانان نابینای آمریکا اشاره کرد که ترجمه انگلیسی قرآن کریم را براساس الفبای بریل تهیه کرده و نسخه هایی از آن را برای استفاده نابینایان در اختیار کتابخانه های مختلف قرار داده است.

 

مواجه شدن با این گونه ابتکارات و نوآوری ها باعث افزایش امید در روشندلان می شود. نوآوری ها و اختراعاتی که با هوش و امید و تلاش نابینایان ساخته شده است و می توان اختراع خط بریل را یکی از مهمترین اقدامات مهم و امیدبخشی دانست که توسط نابینایان صورت گرفته و روزنه امیدی در دل دیگر روشندلان باز کرده است.

 

تلاش و امید به زندگیِ نابینایان و رشد و پیشرفت آن‌ها در زمینه‌های مختلف علاوه بر این که سبب آرامش، احساس ارزشمندی، عزّت نفس و استقلال نابینایان است بلکه می تواند درس بزرگی برای افراد بینا باشد چرا که آن ها با نداشتن نعمت بزرگی چون بینایی، ثابت کرده اند که می توانند به زندگی خودکفا و همراه با عزّت خود ادامه دهند و مدارج علمی را طی کرده و یا در عرصه های مختلف ورزشی بدرخشند.

 

افراد روشندل در استان های مختلف به موفقیت‌های چشمگیری رسیده‌اند که یکی از این موفقیت‌های درخشان، حضور پررنگ نابینایان و کم‌بینایان در عرصه‌های قرآنی است.

 

به مناسبت روز میلاد حضرت فاطمه معصومه(س) و روز دختر به سراغ بانوی روشندل حافظ قرآن کریم رفتیم و در ادامه گپ و گفت دوستانه خبرنگار شبستان با این بانوی موفق را می خوانید.

 

بانوی روشندل حافظ کل قرآن کریم است در آبان ماه سال 1382 به دنیا آمده و از بدو تولد به صورت مادرزادی از بیماری کم بینایی و نابینایی رنج می برد. او فرزند ارشد خانواده بوده و یک خواهر کوچکتر از خود نیز دارد.

 

زینب صفری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خراسان جنوبی  می گوید: من و خواهرم به طور مادرزادی با مشکل نابینایی به دنیا آمدیم از همان کودکی با کمک و حمایت خانواده به سمت و سوی قرائت و حفظ قرآن رفته و خواهر کوچکترم نیز عشق وافری به هنر دارد و به سمت دیگر رشته های هنری مانند نقاشی و... رفته است.

 

او که پایه ریزی رفتن به سمت حفظ قرآن را با حمایت خانواده شروع کرده بود، می گوید: در سن کودکی اختیاری از خود نداشته و خانواده با کمک مشاور من را به سمت و سوی حفظ و قرائت قرآن سوق دادند و الان متوجه می شوم من برای حفظ و قرائت قرآن کریم ساخته شده ام و بقیه با درایت درست و کمک گرفتن از مشاور، واسطه خوبی برای رسیدن من به این مدارج شده اند.

 

او علاوه بر اینکه حافظ کل قرآن کریم است، در رشته روان شناسی دانشگاه آزاد بیرجند نیز مشغول به تحصیل است و بارها در مسابقات مختلف قرآنی دانشگاه‌ها و روشندلان کشوری شرکت کرده است.

 

صفری با اشاره به این مهم که در هفتم مهرماه سال 1397 موفق به حفظ کامل قرآن کریم شده است، می گوید: از آنجا که این مشکل از بدو تولد همراه من بود کمتر اذیت شده و با داشته های خود از کودکی کنار آمدم و خداوند منان را شاکرم که به واسطه خانواده من را به این سمت سوق داد.

 

این بانوی روشندل ‌گریزی به زمان تحصیل می زند و می افزاید: با وجود اختراع خط بریل متأسفانه در مقطع دبیرستان حدود نصف کتاب‌ها با خط بریل چاپ نشده بود و باید CD این کتاب ها را تهیه می کردم که به علت نبود آن در بیرجند مشکلاتی را برایم به وجود می آورد و در این زمان‌ها دوستان با محبتم هوای من را داشتند و با خواندن مطالب درسی و ضبط آن به من کمک بزرگی کردند.

 

او که ترم چهارم رشته روانشناسی را در دانشگاه آزاد بیرجند می گذراند، یادآور می شود: در زمان دانشگاه هم با افراد عادی سرکلاس می نشینم و با توجه به چاپ نشدن جزوه و کتاب ها به خط بریل، دوستانم در دانشگاه مانند دبیرستان با خواندن جزوه ها و مطالب مورد نیاز در کتاب های درسی، صوت آن را در اختیار من قرار می دهند و خدا را شاکرم که دوستان خوبی سرراه من قرار داده است.

 

او با بیان اینکه در همه مراحل زندگی قرآن همراه و در کنار من بوده است، ادامه می دهد: در زمان کنکور دچار افسردگی شده و مدتی را از قرآن و همه دوست و آشنا فاصله گرفتم و بعد از آمدن نتیجه کنکور این افسردگی شدت گرفت چرا که در حالی دانشگاه دولتی و در رشته تاریخ قبول شدم که این رشته را دوست نداشتم.

 

وی می گوید: پس از قبولی در رشته تاریخ در دانشگاه دولتی، خانواده که عدم تمایل من را به رشته دیدند، پیشنهاد تحصیل در رشته روانشناسی را دادند و به این ترتیب در کنکور دانشگاه آزاد شرکت کردم و با قبولی در این دانشگاه و رشته، دوران ناراحتی و افسردگی من هم به اتمام رسید و با انرژی مضاعف دوباره به سمت قرائت و حفظ قرآن قدم برداشتم.

 

صفری که وقت و زمان خود را با قرآن و تحصیل در دانشگاه هم مشغول و پر کرده است، می افزاید: در مسابقات حفظ 5 جزو دانشگاه شرکت کرده و رتبه دوم را کسب کردم و در طول ماه مبارک رمضان هم به عنوان استاد در جلسات قرآنی حضور یافته و اغلاط شرکت‌کنندگان را اعم از افراد عادی و روشندل را برطرف می کردم.

 

از او از برنامه و اهدافش می پرسیم، می گوید: رشته روانشناسی بر روح و روان کار می کند و قرآن رابطه مستقیم با روح و روان دارد و به همین علت من در رشته روانشناسی ادامه تحصیل می دهم تا به عنوان روان شناس در جامعه بتوانم گره ای از مشکلات مردم را باز کنم و در مباحث قرآنی هم برگزاری کلاس های آموزشی قرائت و حفظ قرآن کریم در رده سنی مختلف را در دستور کار دارم و امید است در هر دو رشته قرآن و روانشناسی فرد مفیدی برای جامعه و خانواده باشم.

 

وی این نقص و روشندلی را سخت دانسته و می افزاید: با وجود سختی های فراوان با این مشکل کم کم کنار می آییم چرا که این مشکل دست خودمان نبوده و به همین دلیل نسبت به افرادی که بر اثر حادثه و... به این مشکل مبتلا می شوند، راحت تر برخورد می کنیم.

 

سفری روشندلی را محدودیت و مانع ندانسته و تأکید می کند: بسیاری از روشندلان مراحل و مدارج عالی را پیموده و در رشته های مختلف علمی و هنری حرف برای گفتن دارند.

 

 

 

کد خبر 1268011

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha