به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی دفتر امام جمعه قزوین، آیتالله عبدالکریم عابدینی- نماینده ولی فقیه در استان قزوین- در جمع نمازگزاران مسجد امام هادی (علیهالسلام) مینودر اظهار کرد: بیشترین چیزی که ما از قرآن، دین و پیامبر (ص) داریم توسط امام صادق (ع) به ما رسیده است، آن دانشگاهی که حضرت ترتیب داده بودند، جمعیت زیادی که در این دانشگاه علمی حضور پیدا میکردند و از محضر آن حضرت بهره میبردند و احادیث فراوانی که از امام صادق (ع) به ما رسیده، گویای این مطلب است.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین ادامه داد: در ایام قدیم علما و بزرگان باید از کتب معتبر احادیث را نقل میکردند اما اکنون طوری شده که در گوشی های موبایل هم انواع احادیث در دسترس هستند، برخی امکانات نرم افزاری با منابع مستند و قابل اعتماد در قم تولید شده که به راحتی راهنمایی های امام صادق (ع) با زبانهای مختلف را در دسترس ما قرار می دهد و خوب است از این امکانات استفاده کنیم.
وی عنوان کرد: باید ببینیم فرق کسی که نماز میخواند و اهل مسجد است با کسی که نماز نمیخواند و اهل مسجد نیست در چیست، ببینیم فرق کسی که نماز را اقامه میکند با کسی که کاری به اقامه نماز ندارد چیست؟ خداوند در قرآن فرمود ای پیغمبر این کتابی که به تو نازل شده را برای مردم تلاوت کن و همچنین در آیه 45 سوره مبارکه عنکبوت آمده آنچه را از این کتاب به تو وحی شده است، بخوان و نماز را برپا دار، یقیناً نماز از کارهای زشت، و کارهای ناپسند باز میدارد و همانا ذکر خدا بزرگتر است، و خدا آنچه را انجام میدهید، میداند.
آیتالله عابدینی تأکید کرد: کاری که امام جماعت باید انجام دهد و کاری که مأمومین باید امام جماعت را برای انجام آن همراهی کنند، در این آیه یاد میگیریم، در این آیه خداوند به پیامبر (ص) میفرماید قرآن را برای مردم تلاوت کن، البته منظور از تلاوت فقط خواندن قرآن نیست بلکه باید به ترجمه، معنی و تفسیر قرآن هم توجه کنیم، تلاوت یعنی طوری قرآن را بیان کنیم که آدم ها به دنبال آن راه بیفتند.
وی تصریح کرد: وقتی ما قرآن را تلاوت کنیم یعنی پشت سر قرآن حرکت میکنیم، یعنی قرآن آنقدر روی ما اثر میگذارد که به محض شنیدن آن میگوییم ما میخواهیم قرآنی باشیم، وقتی تلاوت قرآن را اینگونه معنا کنیم میبینیم که ابوذر خیلی قرآنی بوده است، به محض اینکه آیات قرآن نازل میشد آرام و قرار نداشت و به سمت خانه خدا میدوید و در میان بتپرستان آیات را تلاوت میکرد، البته هر بار بت پرستان او را به قصد کشتن کتک میزدند.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین اظهار کرد: اولین آیههایی که بر پیامبر (ص) نازل شد آیات سوره علق بودند، خداوند در نخستین گفتوگو میفرماید بدانید که من خالق شما هستم، سپس خود را رب اکرم معرفی می کند، یعنی هر چه کرامت است از خداست و همه کرامت ها در خدا جمع شده است.
وی افزود: خداوند در مورد ما هم «و لقد کرمنا بنی آدم» را ذکر میکند، یعنی ای بنیآدم من تو را با کرامت آفریدم، خدا میخواهد بگوید شما مخلوق من هستید و منش من در شما قرار داده شده است، حتی وقتی میخواهد به ما چیزی یاد بدهد میفرماید این عالم مدرسه و دانشگاه است، شما هم دانشجوی این عالم هستید، باید درس کرامت بخوانید، باید به کرامت برسید، وقتی از این دنیا میروید هیچ چیز را با خود نمیبرید اما کرامت و تقوا بردنی است.
آیت الله عابدینی عنوان کرد: بنابراین قرآن آمده ما را با کرامت بار بیاورد، جهان دانشگاه است، ما آدمها دانشجوی این عالم هستیم، آمدهایم دانش بجوییم و با کرامت عالیه برویم، مدرک ما نیز کرامت انسانی است، کتاب درسی این مدرسه هم متناسب با کرامت است.
وی توضیح داد: هر آیهای در زندگی ما نباشد، تعطیل باشد یا برعکس آن آیه عمل کنیم، به همان اندازه از کرامت فاصله میگیریم، قرآن به ما گفته مبادا از یکدیگر غیبت کنید، اگر این آیه در زندگی ما تعطیل باشد و یا آیه را بخوانیم و برعکس آن عمل کنیم، این برای ما کرامت نمی گذارد.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین ادامه داد: قرآن ما را نسبت به پدر و مادر سفارش کرده است، اگر ما آیات مربوط به احترام به والدین را بخوانیم ولی به آن عمل نکنیم و فرزند خوبی برای والدین نباشیم، این خلاف کرامت انسانی است، اگر هر آیه ای را خواندیم و عمل نکردیم همان آیه ما را لعنت میکند.
وی تأکید کرد: پیامبر (ص) فرموده «رُبَّ تالِ القرآنِ و القرآنُ يَلعَنُهُ»، یعنی (اى بسا قرآن خوانى كه قرآن لعنتش مىكند)، برای مثال یک وقت ما راجع به جهاد آیاتی را میخوانیم اما نه زبان مان برای خدا حرفی میزند و نه در عمل وارد کارهای جهادی میشویم و نه پول مان را در راه جهاد خرج میکنیم.
وی اظهار کرد: فضایی که در مساجد وجود دارد، امامان جماعتی که وجود دارند، ترکیب جمعیتی که در مساجد وجود دارد، جاذبه دارد، مساجد دانشگاه تعلیم معارف الهی محسوب میشوند، مسجدیها باید با غیر مسجدیها متفاوت باشند، برای مثال صمیمت باید در بین خانوادههای مسجدی بیشتر باشد.
آیت الله عابدینی یادآور شد: امیدواریم با این برادری و صمیمیتی که بین مسجدیها وجود دارد و با انگیزه درک معارف دین کنار یکدیگر جمع میشوند، همیشه چراغ مساجد روشن و کلاس درس ایمانی و قرآنی در آنها برقرار باشد.
نظر شما