«سید هامون قراب»، مدیر بخش فروش مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی در حاشیه سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب در گفت و گو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان گفت: امسال با چهار عنوان کتاب جدید به نام های چاپ سنگین، پنجمین همایش زبان ها و گویش ها، شرح تاریخ یمنی، خلاصه الاخبار و فضایل بلخ در نمایشگاه کتاب حضور پیدا کردیم ضمن اینکه 100 سالگی مجله توفیق را نیز چاپ کردیم و در غرفه ما موجود است.
وی با بیان اینکه در نمایشگاه بین المللی کتاب امسال با بیش از 80 عنوان حاضر شدیم، تصریح کرد: مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی، مرکز پژوهش های ایرانی اسلامی است که در حوزه علوم انسانی فعالیت می کند و یک مرکز بسیار حائز اهمیتی می باشد و اساتید بزرگی که در زمینه های مختلف در کشور فعالیت می کنند در این مرکز عضو هستند. همچنین این مرکز بیش از نیم قرن است که فعالیت های فرهنگی می کند و بار فرهنگی کشور به دوش این مرکز است.
قراب با بیان اینکه نبود کاغذ و عدم تخصیص بودجه مهمترین مشکلات ما در حوزه نشر است، اظهار کرد: دولت می بایست کاغذ خوب و با کیفیت در اختیار ما قرار دهد، این در حالی است که ما خودمان به صورت آزاد و کاغذ گران قیمت تهیه می کنیم. با توجه به زحماتی که اساتید فرهنگی عضو در این مرکز برای فرهنگ این کشور متحمل می شوند ، می طلبید که دولت نیز همکاری های لازم را با ما داشته باشد.
مدیر بخش فروش مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی با بیان اینکه ما در سال، حداقل 10 عنوان کتاب جدید چاپ می کنیم، افزود: قاعده امر اینجاست که درخواست هر ناشر بزرگی مانند مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی، همان داستان کاغذ است که کاغذ با کیفیت و با هزینه خوب در اختیارش قرار بگیرد تا بتواند تحقیقات اساتید بزرگی که در این مرکز فعالیت می کنند را چاپ کند.
وی افزود: کتاب های دایره المعارف یک تفاوت عمده با سایر کتاب ها دارد، اینکه بسیار زیبا چاپ می شوند .یعنی در شان آن نویسنده، مولف و جامعه به چاپ می رسند. با توجه به اینکه بحران کرونا آسیب های زیادی به فعالیت های فرهنگی همه نهادها و دستگاه ها وارد کرد ولی مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی در زمان بحران کرونا هم فعال بود و نمونه اش کتاب هایی است که چاپ شدند.
قراب با اشاره به استقبال مردم از غرفه مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی بیان کرد: با توجه به اینکه افراد خاصی مخاطب مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی هستند بر همین اساس همه ساله پیگیر این مرکز می باشند ؛ ضمن اینکه جلد بیست و پنجم دایره المعارف بزرگ اسلامی و جلد هفتم دانشنامه فرهنگ مردم به ترتیب در تیر ماه و مهر ماه یا آبان ماه رونمایی خواهد شد که این هم یک رویداد بزرگی محسوب می شود. دانشنامه فرهنگ مردم کتاب بسیار خوبی است در صورتی که هر ایرانی بخواهد فرهنگ عامه کشورش را بداند، این کتاب، کتاب بسیار مناسب و خوبی است؛ مثلا اگر بخواهد بداند معنای شب چله چیست یا نوروز چیست، این کتاب کمک بزرگی می کند.
وی افزود: آنچه باعث همبستگی یک کشور می شود، آداب، رسوم و فرهنگ آن سرزمین است؛ بنابراین کتاب فرهنگ عامه ما یا همان دانشنامه فرهنگ مردم باید در کنار شاهنامه در منزل هر ایرانی باشد.
وی با بیان اینکه نمایشگاه امسال به نسبت سال گذشته کم رونق بود، گفت: شاید نمایشگاه کتاب دارد یک پوست اندازی می کند. نوع دانشجویان و جوانان فرق کرده است و با توجه به اینکه بسیاری از ناشران نیز در نمایشگاه امسال شرکت نکردند، این امر مقداری از رونق نمایشگاه کاسته است.
نظر شما