به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، علی اصغر جعفری، جانشین هماهنگ کننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس امروز (یکشنبه سی و یکم اردیبهشت) در نشست خبری اعلام برنامه های چهل و یکمین سالروز آزادسازی خرمشهر گفت: دفاع مقدس در کنار سختی ها و خسارت ها؛ دستاوردهای بزرگی داشته است که هر روز این دستاوردها بیشتر خود را نشان می دهد. از جمله این دستاوردها تثبیت انقلاب، امنیت پایدار، خودکفایی و اعتماد به نفس ملی، دشمن شناسی، دشمن ستیزی، رشد فضایل اخلاقی، تقویت و ارتقای مهرورزی و تعلق ملی، الهام بخشی ملت های ستمدیده، پیشرفت صنعت دفاعی، رشد و بالندگی علمی، تولد فرهنگ بسیجی و مدیریت جهادی، تحقق عدالت و مبارزه با فساد است.
وی با بیان اینکه حضور زنان و ارتقای جایگاه ملت ایران در میان ملت های جهان از دیگر دستاوردهای دفاع مقدس است، گفت: حضور موثر ملت ایران در تمام صحنه های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در دفاع مقدس و آزادی خرمشهر یکی از بزرگترین دستاوردهای عزت و شکوهمندی ملت ایران است.
جعفری تصریح کرد: سوم خرداد پس از 578 روز اشغال خرمشهر پر شکوه ترین قله افتخار است. خرمشهری که صدام اعلام کرده بود اگر ایران آن را پس بگیرد، کلید بصره را به آنها می دهد و امام فرمود خرمشهر را خدا آزاد کرد. آزادی خرمشهر آزادی یک شهر نبود بلکه آغازی برای شکست های دشمن و پیروزی های متوالی رزمندگان و پایان توهم اقتدار حامیان دشمن بود.
وی اظهار داشت: ملت ایران نقش برجسته ارتش، بسیج، سپاه، مردم خوزستان و مدافعان خرمشهر را فراموش نمی کنند. زنده نگاه داشتن آزادسازی خرمشهر یک حماسه ملی و تاریخی است. از باب تکلیف از سال 99 ستادهای بزرگداشت دفاع مقدس تشکیل شد و از سال 1400، 507 ستاد دفاع مقدس تحت عنوان ستادهای ملی مناسبت دفاع مقدس کار خود را در زمینه بزگداشت این روز ادامه دادند.
جعفری ادامه داد: در حال حاضر 477 ستاد در کشور، 18 ستاد در نیروهای مسلح، 28 ستاد در سازمان های کشوری، 31 ستاد در استانداری ها و 400 ستاد در شهرستان های کل کشور مسئول راهبری و هدایت برنامه های ملی دفاع مقدس و مقاومت هستند که در سال 1402، 43 برنامه ملی از طریق ستادهای مرکزی به این ستادها اعلام شد.
وی تصریح کرد: تا امروز در سامانه یکپارچه برخط ستادها 100 برنامه محوری برای گرامیداشت سوم خرداد از طریق دستگاه ها ثبت شده و 1200 فعالیت را شامل می شود که البته در سال گذشته بعد از آمار پیش بینی شده برای اجرای برنامه ها در سالروز آزادی خرمشهر پس از پایان تعداد برنامه ها بیش از آمار قبلی اعلام شده بود.
وی گفت: برنامه های شاخص سالروز آزادی خرمشهر 100 برنامه و 1200 فعالیت است که نسبت به آمار اعلام شده 30 درصد رشد را داریم.
وی در مورد دسته بندی برنامه های سوم خرداد افزود: 275 رونمایی از کتاب در کل کشور، 188 مراسم یادبود خانواده ایثارگران، 73 نمایشگاه کتاب از گرافیک و خوشنویسی، 105 نشست و گردهمایی تخصصی در حوزه دفاع مقدس و تبیین معارف دفاع مقدس برای نسل جوان، اعزام پیشکسوتان به مساجد و مدارس، 280 مراسم شعر و خاطره، 10 اجرای نمایش و تئاتر خیابانی در خرمشهر، 20 نماآهنگ و کارهای کوتاه به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر برگزار می شود.
جعفری اظهار کرد: سوم خرداد؛ روز مقاومت است و بر همین اساس تبیین نتایج عملیات بیت المقدس، تجلیل از حماسه آفرینان این پیروزی و تبیین پایداری مردم دزفول از دیگر برنامه ها برای گرامیداشت این روز به شمار می رود.
وی در مورد برنامه های بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در سوم خرداد افزود: برگزاری دومین جشنواره ملی پرچمداران انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت، اختتامیه پنجمین جشنواره ترنم فتح، اختتامیه اولین دوره جشنواره ترنم حماسه، تولید و انتشار مجمعه عکس سوم خرداد از مقاومت تا پیروزی، تولید و ارایه اولین مجموعه پوستر دفاع مقدس، منتخب پوسترهای جنگ سال 59 تا 67، برگزاری نشست های گروه های اندیشه ورز در گروه تخصصی موسیقی و فیلم، آیین رونمایی از 200 عنوان کتاب تولیدی، سازمان نشر آثار و ارزش های مشارکت روحانیت در دفاع مقدس، برگزاری کنگره شعر شهدای دانشجو، برگزاری نشست خاطره نگاری دفاع مقدس با حضور پژوهشگران و خاطره نگاران دفاع مقدس، برپایی نمایشگاه کتاب دفاع مقدس به منظور معرفی تازه های نشر دفاع مقدس در تمامی استان ها از جمله برنامه های بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس است.
وی برپایی نمایشگاه کتاب دفاع مقدس، برگزاری سومین نشست تخصصی سبک زندگی جهادی ویژه دانشجویان، نشست خاطره نگاری دفاع مقدس با حضور پژوهشگران، مراسم تجلیل از خانواده های شهدای فعال در فرهنگ ایثار و شهادت، آیین رونمایی در کتاب مادر که می شوی، برگزاری اردوهای فرهنگی ویژه دختران شهدای مدافعان حرم، مراسم تجلیل از پیشکسوتان روحانی عرصه مقاومت، دیدار با خانواده شهدا، جانبازان، روحانیون و پیشکسوتان دفاع مقدس، همایش حرکت ورزشکاران با ویلچر از مسجد جامع خرمشهر تا یادمان شهدای گمنام را از دیگر برنامه های بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس برشمرد.
جعفری در مورد برنامه های ارتش در سالروز آزادسازی خرمشهر با اشاره به برگزاری مراسم ویژه روز دزفول توسط تیپ 292 در این شهر گفت: مراسم ویژه بزرگداشت سالروز عملیات بیت المقدس و آزادسازی خرمشهر در خوزستان، تجلیل از خانواده های معظم شهدای عملیات بیت المقدس و مدافعان حرم، تشریح عملیات بیت المقدس در تمام یگان های ارتش، سخنرانی فرماندهان نظامی پیش از خطبه های نماز جمعه و تبیین نقش ارتش در عملیات بیت المقدس در صبحگاه یگان های ارتش با عنوان ارتش و آزادی خرمشهر از برنامه های ارتش جمهوری اسلامی ایران در این روز است.
وی با اشاره به برنامه های سپاه پاسداران در این روز اظهار کرد: مراسم شکرگزاری نیروهای مسلح در مرقد مطهر، برگزاری حلقه های صالحین تبیین آثار و دستاوردهای دفاع مقدس، مراسم شب خاطره و روایتگری دفاع مقدس، گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر در پادگان ها و نواحی، پایگاه های بسیج و نشست های بصیرتی و جهاد تبیین با موضوع دفاع مقدس از برنامه های سالروز آزادسازی خرمشهر است.
وی گفت: در همین راستا فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران نیز با برگزاری مراسم ویژه سوم و چهارم خرداد با حضور فرماندهان انتظامی، دیدار و تجلیل از خانواده معظم شهدا و جانبازان، پخش مارش آزادی خرمشهر ساعت یازده در مراکز آموزشی و انتظامی، اجرای نهضت خاطره گویی با حضور فرماندهان و برپایی نمایشگاه عکس دفاع مقدس؛ این روز را گرامی می دارد.
وی در مورد برنامه های قوه قضاییه در سالروز آزادی خرمشهر گفت: قوه قضاییه نیز در این روز با برگزاری نشست تخصصی نقد فیلم سینمایی غریب و روز سوم، تجلیل از ایثارگران شاغل در قوه قضاییه، بررسی فتح خرمشهر در ابعاد فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در سطح ایران و بین الملل، برگزاری محفل خاطرات شهدا با حضور راوی دفاع مقدس سالروز آزادی خرمشهر را گرامی می دارد.
وی گفت: برگزاری مراسم تجلیل از ایثارگران حاضر در عملیات بیت المقدس و خانواده های آنها، برپایی نمایشگاه عکس فتح خرمشهر، برگزاری مسابقات ورزشی و اکران فیلم غریب در شهرک های مسکونی یاد و خاطره سوم خرداد نیز از برنامه های وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر است. همچنین وزارت کشور، بنیاد شهید و امور ایثارگران، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت بهداشت، وزارت تعاون، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت ارتباطات، وزارت ورزش، وزارت نیرو و ... این روز را با اجرای برنامه هایی گرامی می دارند.
جعفری در مورد برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه تجسمی به مناسبت سوم خرداد، عطرافشانی گلزار شهدای هنرمند، جشنواره شعر و ادبیات عاشقان سرخ، عصر شعر مقاومت و تجلیل از خبرنگاران ایثارگر از برنامه های این وزارتخانه در سالروز آزادسازی خرمشهر است.
جعفری با بیان اینکه برنامه های گرامیداشت سوم خرداد به صورت گسترده در کل کشور برنامه ریزی شده است، گفت: برنامه های سوم خرداد به صورت مجزا در 31 استان کشور نیز پیش بینی شده است و تمامی سازمان ها و نهادهای عضو در ستاد مرکزی در اجرای این برنامه ها همکاری و مشارکت دارند.
نظر شما