نگاه عمیق و دقیق اسلام به مسئله حفظ حرمت دختر نگاهی انکار ناپذیر است

حجت الاسلام عرب خراسانی با بیان اینکه حضرت معصومه(س) به ما آموخت که جایگاه عظیم مقام یک دختر در قبول ولایت چگونه است گفت: نگاه عمیق و دقیق اسلام به مسئله حفظ حرمت دختر یک نگاه انکار ناپذیر است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان،  حجت الاسلام احسان عرب خراسانی_معاون آموزش حوزه علمیه گیلان در جشن ولادت حضرت معصومه(س) که از سوی هیات خادمین الرضا(ع در مهدیه رشت برگزار شد اظهار کرد: شخصیت حضرت معصومه(س) بدون شک شخصیتی تکرار نشدنی و کم نظیر در عالم اسلام است.

وی با اشاره به اینکه چهار امام معصوم در شأن، مقام و فضایل حضرت معصومه(س) زبان به مدح و ستایش باز کردند، گفت: سالیانی پیش از به دنیا آمدن این دختر بزرگوار، امام صادق(ع) فرمود «برای خدا بر روی زمین خانه‌ ای است و آن در مکه است، برای پیغمبر خانه ای در روی زمین است که آن در مدینه و مسجد النبی است و برای ما اهل بیت هم حرمی است که در قم قرار خواهد گرفت، در آینده بانویی از من در آنجا به خاک سپرده خواهد شد که هرکس به زیارت او برود خدای متعال بهشت را بر او واجب می کند».

حجت الاسلام عرب خراسانی با بیان اینکه امام کاظم(ع) دخترش فاطمه معصومه(س) را «فداها ابوها» صدا می کردند،  افزود: این نوع کلام و عمق این عبارت و جمله عاطفی مشخص می کند که این نگاه یک پدر به دختر نیست بلکه نگاه یک امام معصوم و کسی که تمام عالم و تمام هستی فدای اوست، در مورد دختر بیان شده است.

وی اذعان کرد: امام رضا علیه السلام نیز وقتی زبان به توصیف خواهر بزرگوار خودش فاطمه معصومه سلام الله علیها باز میکرد به خصوص در زیارتنامه معروفی که از این امام عزیز به دست ما رسیده، می بینیم که مقام و جایگاه شفاعت را به این بانوی بزرگوار نسبت می دهند.

حجت الاسلام عرب خراسانی با تاکید بر اینکه غیر از وجود نازنین قمر بنی هاشم ابوالفضل العباس و این بانوی بزرگوار حضرت فاطمه معصومه(س) کسی را نداریم که اهل بیت نسبت به آنها زیارتنامه مخصوص خوانده باشند تصریح کرد: با توجه به اینکه صدها امامزاده واجب التعظیم در روی زمین به خاک سپرده شده اند که ملجا و پناهگاهی برای اهل ایمان به حساب می آیند اما در بین همه این امامزادگان واجب التعظیم فقط ۲ امامزاده هستند که امام معصوم در رابطه با آنها زیارتنامه خوانده اند.

وی اضافه کرد: وقتی امام صادق(ع) وارد بر شریعه فرات شدند و میخواستند که وارد حرم عمو جانشان قمر بنی هاشم شوند آن زیارت نامه معروف را خواندند و برای حضرت فاطمه معصومه(س) نیز برادر بزرگوارش امام رضا(ع) وقتی زیارت نامه معروف را برای ایشان میخواند که پر از فرازهای بلند و رفیع دارد که از مهمترینش همین فراز مهمی است که فرمودند«یا فاطمه جان تو برای برادرت امام رضا(ع) فردای قیامت شفیع باش چرا که شأن تو در پیشگاه خدای متعال مقام و جایگاه بلندی دارد».

حجت الاسلام عرب خراسانی اظهار کرد: در روایات وارد شده آمده است که امام جواد(ع) بارها نسبت به رفتن به زیارت عمه جانشان فاطمه معصومه سلام الله علیها تاکید می کردند و این از بلندترین تعابیر ممکن است که یک امام معصوم در شأن و مقام یک امامزاده بیان کرده باشند.

وی در ادامه در خصوص جایگاه فاطمه معصومه(س) بیان کرد: اهل قم در برهه‌ای از تاریخ خودشان به استقبال حضرت فاطمه معصومه(س) رفتند که بیشترین حساسیت را نسبت به ورود غریبه ها و ورود ناشناس ها به شهرشان از خودشان نشان می دادند.

حجت الاسلام عرب خراسانی با بیان اینکه اهل قم برای دختر موسی بن جعفر سنگ تمام گذاشتند گفت: هنوز بعد از گذشت ۱۴۰۰ سال ما روز ولادت و روز ورود خانم فاطمه(س) به قم را جشن گرفته و گرامی می داریم.

وی افزود: هر ساله اهالی قم روز ورود آنحضرت به قم را با شاخه گل هایی که در دست دارند با نیت و انگیزه اینکه در یک همچین روزی بانوی مجلل فاطمه معصومه(س) شهر ما را نورانی کرده است مزین می کنند و این حضور را قدر و حرمت میگذارند.

حجت الاسلام عرب خراسانی اظهار کرد: این دختر پاک موسی بن جعفر سلام الله علیه، به ما درس آزادگی و ولایتمداری داد و به ما آموخت که جایگاه عظیم مقام یک دختر در قبول ولایت چگونه است.

وی با اشاره به اینکه، در عرصه‌ای که امام رضا(ع) را به اجبار از مدینه به طوس بردند حضرت معصومه(س) وظیفه خودش دانست که به قصد رسیدن و نفس زدن در رکاب امام زمان خودش هجرت کند ولی متاسفانه قسمت نشد و میانه راه آن اتفاقی که نباید افتاد.

حجت الاسلام عرب خراسانی در ادامه به جایگاه و نگاه عمیقی که اسلام به یک دختر عنایت کرده اشاره کرد و گفت: در آیات قرآن اشاره شده که برهه‌ای از تاریخ زنان و دختران کوچکترین اهمیت و جایگاهی در بین اعراب جاهلی نداشتند و از عادت های زشت و ناپسند جاهلیت این بود که دختران خودشان را زنده به گور می کردند.

وی با تاکید بر اینکه در چنین عصری، جامعه اسلام حرف از آزادی و معنویت زنان زد که جاهلین عرب کمترین احترام و حرمتی برای دختر و زنان قائل نبودند، گفت: خوشبختانه امروز در برهه‌ای از زمان زندگی می کنیم که مردان ما وقتی بشارت به دنیا آمدن یک دختر به آنها داده می شود از خوشحالی سر از پا نمی شناسند ولی در گذشته مردان از شدت عصبانیت نمی دانستند که با ننگ دختر دار شدنشان و کنایه های دیگران چکار کنند و برای داشتن و یا زنده به گور کردن دخترانشان مردد بودند.

 حجت الاسلام عرب خراسانی با اشاره به اینکه حتی برای وضع حمل بانو خدیجه(س) نیز زنان اعراب به کمک نیامدند و در عوض خداوند بهترین و پاکترین زنان بهشتی را از عالم بالا و امداد غیبی برای به دنیا آمدن حضرت زهرا(س) به کمک خدیجه(س) فرستاد، افزود: خداوند فقط در همین حد اکتفا نکرد و در شأن و مقام و منزلت حضرت زهرا(س) سوره با عظمت کوثر را نازل کرد که به تعبیر علامه طباطبایی معنای کوثر معنای عمیقی است که در واژه نمیگنجد و بهترین و نزدیکترین معنی آن این است که«خیر کثر» گفته شود.

وی فرزند دختر را هدیه ای از سوی خداوند توصیف کرد و ادامه داد: نگاه عمیق و دقیق اسلام به مسئله دختردار شدن یک نگاه انکار ناپذیر است.

حجت الاسلام عرب خراسانی با بیان اینکه در روایات بسیاری بر حفظ حرمت دختر در خانه تاکید شده است، اظهار کرد: دختران ما این ظرفیت و قابلیت را دارند که الگویی برای همه عالم باشند، همچنان که قرآن برای اهل ایمان از همسر فرعون، برای مومنین چه مرد چه زن از مریم به عنوان الگو و اسوه نام برده است.

وی خاطر نشان کرد: باید بتوانیم امانتداران خوبی در حفظ و نگهداری دخترانمان باشیم و همواره این مقام و جایگاه و الگو بودن دختر در جامعه حفظ شود.

حجت الاسلام عرب خراسانی تصریح کرد: دختران ما این ظرفیت را دارند که در آینده مادرانی شوند که محور و کانون اصلی خانواده به حساب آیند.

کد خبر 1268136

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha