دهه کرامت؛ موسم شادی‌های مومنانه با گره‌گشایی‌ کریمانه

حجت‌الاسلام احمدی نوشت: در مکتب اهل بیت(ع)، محبت و کمک به مومنین و گره‌گشایی از مردم نیز موجب شادی و نشاط درونی در انسان می‌شود و دهه کرامت موسم ترویج این شادی‌های مومنانه است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام «مهدی احمدی»، معاون فرهنگی آستان حضرت فاطمه معصومه(س)، پیرامون شعار دومین روز دهه کرامت با عنوان «شادی و نشاط مومنانه، گره گشایی کریمانه» یادداشتی را در اختیار خبرگزاری شبستان قرار داده است که متن آن در ادامه می آید:

 

در اسلام به موضوع شادی تاکید شده است و ایام الله همچون دهه کرامت می تواند نقطه عطفی در پیوند بیشتر مردم با سبک زندگی شاد، مومنانه و بانشاط باشد، طوری که انسان ها ضمن اینکه بانشاط هستند، از دستورات دینی و احکام الهی نیز تخطی نکنند.

 

شادی‌ای که در فرهنگ غربی ارائه می شود، انسان ها را از حقایق غافل می کند و آنها برای فرار از مشکلات دنیوی، به لهو و لعب، گناه و شادی های دنیوی که غفلت‌زا است، پناه می برند و در نهایت چنین شادی‌ای مشکلاتی نیز برای انسان به وجود می آورد و موجب می شود که از فطرت اصیل خود دور شود. شادی هایی از این دست کاذب است که غم روی غم می افزاید، در این باره در حدیثی از امام علی(ع) آمده: «چه بسا لذت هایی که پیشیمانی به دنبال دارد».

 

برخی از شادی ها که در جامعه ما برپا می شود، با مداحی، شعر و ادبیات و هنر همراه و با محوریت اهل بیت(ع) است، این شادی مومنانه نشان می دهد که اهل ایمان و دین انسان های خشک و اهل حزن و غم نیستند، بلکه دارای انگیزه و کنش اجتماعی، متصل به دریای شادی آور خدا و اهل بیت(ع) هستند، از طرفی نامگذاری روزهای دهه کرامت می تواند، این بستر را فراهم کند که بدانیم کمک کردن به همنوع صرفا مخصوص این ایام نیست، بلکه باید در طول سال مورد توجه و مستمر باشد.

 

در مکتب اهل بیت(ع)، محبت و کمک به مومنین و گره گشایی از مشکلات مردم نیز موجب شادی و نشاط درونی در انسان می شود و مناسبت‌های مذهبی همچون دهه کرامت ضمن اینکه زمینه‌ساز انتقال سیره و سبک زندگی اهل بیت(ع) در دستگیری از محرومان است، بهانه ای برای شناخت و ترویج معارف ائمه اطهار(ع) بویژه امام رضا(ع) و حضرت فاطمه معصومه(س) است.

 

در ایام دهه کرامت باید موضوع معرفت افزایی و ایجاد نشاط و شادابی بویژه در میان جوانان مورد توجه باشد. افرادی که اهل مسجد هستند، در کنار ارتباط عمیقی که با خدا برقرار می کنند، می توانند بر اساس آموزه های دینی در پرتو خدمت کریمانه شادی و آرامش را به دیگر خانواده ها هدیه دهند و با تقویت روحیه نشاط، شادابی و خلق خاطره خوب از این ایام در افکار عمومی و جامعه اثرگذار باشند.

 

شادی را باید از پیامبر(ص)، امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) آموخت که باوجود سختی های متعدد در زندگی با نشاط و شادی زندگی می کردند و فعالیت های اجتماعی اثرگذار داشتند و این ایام خجسته و مبارک فرصتی است که این مفاهیم و ارزش ها را به مردم تبیین کنیم.

 

تدارک اردوهای تفریحی و زیارتی به ویژه برای نوجوانان، اجرای برنامه های مفرح، ایجاد حلقه های معرفتی برای نوجوانان و جوانان، راه اندازی مراکز خیریه در این ایام از ضرورت هایی است که باید در مساجد به ویژه در مناسبت هایی همچون دهه کرامت انجام شود.

 

کد خبر 1268228

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha