عملیات بیت المقدس اراده جمهوری اسلامی را به دشمن تحمیل کرد

امیر مسلمی با بیان اینکه عملیات بیت المقدس اراده جمهوری اسلامی را به دشمن تحمیل کرد، گفت: این عملیات اولین گام شکست سنگین دشمن بود.

امیر سرتیپ دوم حسین مسلمی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در مورد عملیات بیت المقدس گفت: یکی از دورانی که ما در طول دوران گام اول انقلاب داشتیم، دوران دفاع مقدس بود که دارای افت و خیزهای زیادی بوده و روزهای خوش و تلخی را در خود جای داده است که در روزهای خوش بخش هایی از کشور آزاد شده و به آغوش کشور بازگشته و روزهای تلخ نیز جمع کثیری از نیروهای مسلح را از دست دادیم.

 

 

معاون پژوهش و تولید دانش دانشگاه دافوس آجا افزود: یکی از آن برهه ها عملیات بیت المقدس بود که برای کشور ما از چند جهت  قابل بحث است که یک بخش آن نظامی است که در دانشگاه های نظامی و مراکز مربوطه مورد مطالعه قرار گرفته و ابعاد مختلف نقاط قوت و ضعف آن مورد بررسی قرار می گیرد. بخش دیگر مربوط به کشوری و غیر نظامی است که باید درس آموزهایی را از آن داشته باشیم.

 

 

امیر مسلمی تصریح کرد: هر عملیات نظامی بخشی را در خود نهادینه دارد که بخش درس آموخته ها و مدیریت دانش است و ما با بررسی این عملیات از نگاه امروز به دیروز نگاه می کنیم و با دانش امروز دیروز را نقد و مورد واکاوی قرار می دهیم اما با تمام وجود می خواهیم بگوییم که آن روزها این عملیات چه دستاوردهایی و چه درس آموزه هایی را در خود داشته و ما چگونه باید این مسیر را ادامه دهیم تا اشتباهات را تکرار نکنیم و بعضی نقاط ضعف و کاستی ها را تکرار نکنیم و نقاط قوت را پر رنگ کنیم.

 

 

وی اظهار کرد: قبل از این عملیات تعداد زیادی عملیات انجام شد و توانست اراده جمهوری اسلامی ایران را به عراق تحمیل کند. عملیات هایی مانند فتح المبین، طریق القدس، شکست حصر سوسنگرد یا عملیات کرخه کوک و سایر عملیات ها که باعث شد اراده ملت و جمهوری اسلامی ایران به اراده تهاجمی عراق تحمیل شود و این گونه نیست که فکر کنیم یک باره در دفاع مقدس اراده ایران به دشمن تحمیل شد.

 

 

معاون پژوهش و تولید دانش دانشگاه دافوس آجا گفت:  در طول جنگ عملیات های مختلفی مانند شکست حصر سوسنگرد و سایر عملیات ها شکل گرفت تا در نهایت به پیروزی در عملیات بیت المقدس ختم شد. کشوری که تهاجم می کند باید با آمادگی بالا منتظر باشد زیرا رژیم بعث عراق با چراغ سبز آمریکا و دولت های منطقه وارد این جنگ شد و این چراغ سبز برای او قوت قلبی بود که در شعار خود می گوید که ظرف یک هفته کار را تمام می کند و در همان لحظه عملیات کمان 99 انجام می شود و 140 فروند پرواز انجام می شود و بحث آمادگی و چابکی برای عملیات سریعا پای کار می آید و در همان جا رژیم بعث متوجه می شود که در بد مخمصه ای افتاده است به همین خاطر از نیمه اول مهر ماه 59 عراق زمزمه های صلح را سر می دهد و به عناوین مختلف و با واسطه هایی همچون اردن خواهان صلح است. این امر موجب می شود که متوجه شود که اراده نظامی عراق در جنگ شکست خورده است.

 

 

وی خاطر نشان کرد: با انجام عملیات های مختلف، ضعف عراق نگرانی برای جهان ایجاد می کرد و دشمنان نتیجه را شاهد هستند که اقدام آنها نتیجه ای در از بین بردن ایران ندارد و در عملیات بعدی شکست حصر سوسنگرد آزاد می شود.

 

 

امیر مسلمی با اشاره به شرایط ابتدای پیروزی انقلاب و آغاز جنگ افزود: ماموریت اولیه ارتش بازدارندگی دارد یعنی آمادگی برای دفع هرگونه تجاوز که شامل آموزش، تجهیزات و سازماندهی است. انقلاب اسلامی بنا به برخی شرایطی که رخ می دهد، سازمان ارتش دچار نقص می شود و این موضوع موجب نقص نیروی وظیفه و انتقال برخی افراد می شود و در چند دوره آزمایش ها و رزمایش ها انجام نشده و هنوز در سیاستمداران اجماعی برای ماندن و رفتن ارتش نبود که با فرمان روح بخش امام ه به ارتش جان دیگری به ارتش دمیده شد اما تصمیم گیری ها آن قدر قدرتمند نبود.

 

 

وی گفت: با این شرایط ایران وارد جنگ می شود و در طول جنگ ارتش یک ماموریت دارد و ابتدا باید جلوی تجاوز را بگیرد، در این زمینه نیروی هوایی اقتدار خود را به جهان نشان می دهد که هنوز من آمادگی و چابک های نیروهای ایران را دارم و نیروی دریایی نیز در هفت آذر همین اقدام را انجام می دهد؛ بنابراین نیروی زمینی با تمام تجهیزات شروع به بازسازی می کند و در مناطق مختلف از تجاوز جلوگیری می کند و منطقه را تثبیت می کند و در گام دوم ارتش موفق می شود و اما در ماه مهر 59 جبهه ها تثبیت می شود و از دیگر تجاوزها تا حدود زیادی جلوگیری می شود.

 

 

امیر مسلمی گفت: عملیات بیت المقدس از این جهت مهم است که اولین گام یک شکست سنگین به رژیم بعث است. وقتی خرمشهر آزاد می شود در ساختارهای نظامی علاوه بر اینکه کشتارها و اعدام هایی را  انجام می دهد، یک تجدید نظر شدید می کند.

 

 

وی ادامه داد: موضوع مورد بحث اکنون این است که اراده جمهوری اسلامی ایران بر اراده رژیم بعث تحمیل می شود و صدام به میز مذاکره نگاه می کند و این باز پس گیری خرمشهر از جهاتی این موضوع را ثابت می کند و وقتی این اراده تحکیم و تثبیت می شود در تمام ابعاد وارد می شود و بعد قدرت اقتصادی مردم سازماندهی و با اقتصاد دفاعی و فرهنگ دفاعی تشکیل می شود.

 

 

معاون پژوهش و تولید دانش دانشگاه دافوس آجا تصریح کرد: بنابراین وقتی صحبت از آن می شود که چرا عملیات بیت المقدس برای ما مهم است و ما به عنوان هفته مقاومت و پیروزی از آن یاد می کنیم برای این است که ما دوره ای را از شروع تجاوز عراق تا اشغال برخی مواضع و شهرها گذرانده ایم و تا متوقف شدن دشمن و بیرون راندن آن درس های بسیاری را آموخته ایم.

 

 

وی اظهار داشت: ابتدا ما همیشه باید بدانیم که در مظان تهدید هستیم و به علت برخورداری از یک فرهنگ قوی که نسبت به منطقه داریم ، خواهان برتری در منطقه هستیم و دوم وجود منابع ایران است که همیشه چشم طمع دشمنان به آن بوده است. این منابع انسانی، طبیعی و انرژی است.

 

معاون پژوهش و تولید دانش دانشگاه دافوس آجا اظهار کرد: برخورداری ایران از موقعیت ژئوپولوتیک در حوزه بحری و بری برای ما یک موقعیت ممتازی را ایجاد کرده است که باید به آن توجه کرد و در میان تمام کارشناسان ژئوپولوتیک نگاه می کنیم در بحث داخلی و صاحب نظران خارجی همگی اتفاق نظر دارند که ایران از نظر ژئوپولوتیکی شرایط خاصی را دارد بنابراین ما همیشه برای حفظ این موقعیت برتر ژئوپولوتیک و حفظ منافع ملی و غنی ایرانی اسلامی باید یک اراده ملی داشته و اراده پشتیبانی از این ذخایر را به یاد داشته باشیم.

 

ادامه دارد.....

کد خبر 1268571

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha