خبرگزاری شبستان- خراسان شمالی؛ مرضیه مهربان
نشست مسئولان روابط عمومی ادارات فاروج طی چند روز گذشته در حالی برگزار شد که سال گذشته در چنین نشستی صحبت از بهبود شرایط کاری این نیروها با برنامه ریزی هایی که قرار بود اتفاق بیفتد و.... بود که البته آن برنامه ها به برگزاری یک دوره آموزشی خبر نویسی محدود شد.
امسال روابط عمومی دو دستگاه براساس معیارهایی که بسیاری از مسئولان روابط عمومی نسبت به آن، تیم ارزیابی و... بی اطلاع بودند انتخاب شدند، انتخابات شورای هماهنگی روابط عمومی ها در همان جلسه برگزار و افرادی هم انتخاب شدند تا سالی پر از برنامه برای روابط عمومی ها پیش بینی شود.
یکی از مسئولان روابط عمومی ادارات فاروج که خواست نامی از او برده نشود، گفت: روابط عمومی ها واحد مهمی در تصمیم سازی و اطلاع رسانی هر سازمان هستند که از آن به عنوان قلب سازمان نام برده می شود اما، شرایط حاکم بر روابط اداری در شاکله دستگاه های اجرایی به گونه ای است که کارایی تکالیف روابط عمومی در حد و قواره آن نمی شود.
وی گفت: روابط عمومی ها بیشتر فعالیت تبلیغی یک سویه ای دارند و شاکله اداری کمتر ملزم به پاسخگویی به افکار عمومی و رسانه ها است.
این کارشناس حوزه روابط عمومی با اشاره به اینکه اهالی روابط عمومی به عنوان پل ارتباطی میان مردم، رسانه ها و مسئولان نقش مهمی در ایجاد آرامش، امیدواری و دلگرمی در جامعه دارند، بیان کرد: روابط عمومی ها ویترین و قلب تپنده هر سازمانی است که نقش محوری در حیات و پیشرفت مجموعه دارد و بهره گیری از افراد متخصص در این حوزه برای کارآمدی هرچه بیشتر آنها در اطلاع رسانی و برقراری ارتباط با مردم و جامعه امر ضروری به شمار می رود.
وی افزود: نگاه مدیران به جایگاه روابط عمومی ها کلیشه ای شده که باید این دید سنتی حذف شود.
این کارشناس حوزه روابط عمومی اظهارکرد: روابط عمومی ها کمتر وارد وادی کار علمی شده اند و روزگارشان را روزمره می گذرانند، روابط عمومی ها هیچ گاه با نگاه تخصصی دیده نشده اند و مدیران نگاه راهبری به روابط عمومی را باور ندارند که این چالشی مهم است.
وی گفت: آموزش مستمر و کارا حلقه گمشده روابط عمومی ها است و این مولفه نیازمند نگاهی عملیاتی و جدی است.
یکی دیگر از مسئولان روابط عمومی دستگاه های اداری فاروج گفت: بسیاری از مسئولان روابط عمومی در سطح دستگاه های شهرستان دارای چند پست سازمانی هستند و با این شرایط نمی توان انتظار زیادی از آنان داشت.
اکبر ساده با اشاره به اینکه علاوه بر روابط عمومی، فعالیت های مربوط به سه پست دیگر را نیز انجام می دهم، افزود: حمایت مدیر دستگاه شرایط را برای کار تسهیل کرده است اما با توجه به پراکندگی فعالیت ها در همه شاخص های مربوط به روابط عمومی، نمی توانم فعالیت داشته باشم.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته هم شورای هماهنگی روابط عمومی ها تشکیل شد اما در عمل اتفاقی نیفتاد، گفت: امیدواریم صحبت های مطرح شده در جلسه امسال خروجی داشته باشد.
ساده از نحوه انتخاب روابط عمومی برتر، ارزیابی، هیات ارزیاب و.. اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: طی سال پیامی مربوط به انتخاب روابط عمومی برتر یا شاخص های معرفی شده در این حوزه به اداره ارائه نشده است.
یکی دیگر از مسئولان روابط عمومی ادارات فاروج گفت: باید برای حفظ جایگاه روابط عمومی ها هم عملکرد مدیران تبیین و هم عملکرد مجموعه روابط عمومی بیان شود.
وی که خواست مصاحبه اش بدون ذکر نام باشد، افزود: مناسبات کاری در روابط عمومی ها سنتی است و با فناوری اطلاعات نوین فاصله دارد و باید با هزینه خود، بسیاری از فعالیت ها را انجام دهیم.
این کارشناس حوزه روابط عمومی با بیان اینکه تولید محتوا در روابط عمومی ها کمتر مدنظر است و باید روابط عمومی ها از جایگاه تریبون مدیران خارج شوند، گفت: شرکت روابط عمومی ها در نشست های متعدد، انجام تشریفات، ساخت نماهنگ، تکریم ارباب رجوع و حقوق شهروندی فرصتی برای روابط عمومی برای مهارت افزایی باقی نمی گذارد.
وی افزود: همراهی و تعامل مدیر با روابط عمومی از مولفه های موفقیت است در صورتی که روابط عمومی تلاش کند اما مدیر اعتقادی به فعالیت روابط عمومی نداشته باشد همه تلاش ها بی اثر باقی خواهد ماند.
این کارشناس حوزه روابط عمومی گفت: ارتباط با رسانه باید توسط روابط عمومی ها حفظ شود و این درحالی است که برخی دستگاه های اجرایی برای ارتباط با رسانه ملاحظاتی را مورد توجه قرار می دهند.
وی اظهارداشت: کار در روابط عمومی منحصر به وقت و زمان خاصی نیست و فعالیت شبانه روزی در این مسئولیت نیازمند افرادی قوی با برنامه ریزی مدون است.
وی بیان کرد: مدیران روابط عمومی ها باید اطلاعات و تخصص فعالیت دراین حوزه را داشته باشند و مکمل موفقیت روابط عمومی اطلاعات مدیران دستگاه های اجرایی است.
این کارشناس حوزه روابط عمومی گفت: دیدگاه مثبت مدیران به روابط عمومی، کار این مجموعه را تسهیل کرده و سرعت می دهد در غیر این صورت باید انرژی روابط عمومی صرف آگاه سازی مدیر شود.
یکی دیگر از مسئولان روابط عمومی دستگاه ها بااشاره به اینکه جز روابط عمومی در پنج پست دیگر نیز باید فعالیت می کنم، گفت: فشارکاری بالا، حقوق کم، پایین بودن سواد رسانه ای مدیران و انتقاد پذیر نبودنشان، کار در جایگاه روابط عمومی را فرسایشی می کند.
وی با اشاره به اینکه انتشار خبرهای فقط خوب، بی احترامی به افکار عمومی و مردم است، بیان کرد: مطرح نشدن ضعف ها، سرعت پیشرفت کارها را کُند می کند.
وی عکاس خطاب شدن روابط عمومی از سوی مدیر را، ناشی از ناآگاهی بعضی مدیران از جایگاه این بخش عنوان کرد و افزود: در چنین فضایی فعالیت ها کارآمد نخواهد بود.
یکی دیگر از مسئولان روابط عمومی دستگاه های اداری شهرستان هم که به فعالیت خود نمره 14 تا 15 می دهد، گفت: حداقل های لازم را برای کار روابط عمومی داریم و مثل بسیاری از دستگاه های دیگر غیر از فعالیت در این حوزه پست دیگری هم دارم.
این کارشناس حوزه روابط عمومی که با وجود فعالیت نزدیک به یک سالش در پست روابط عمومی، شناخت کاملی از خبرنگاران سطح شهر نداشت و از خبرنگار صدا و سیما به عنوان خبرنگار شهرستان یاد کرد و گفت: تاکنون خودم خبرهای منتشر شده خبرنگار دومی که با وی بیشترین تعامل خبری داریم را ندیده ام اما همکاران رویت کرده اند!
وی افزود: مدیردستگاه همکاری زیادی با روابط عمومی دارد.
مدیر روابط عمومی فرمانداری فاروج هم گفت: روابط عمومی ها علاوه بر انتشار عملکرد سازمانی باید رسالت مجموعه خود را برای مخاطبان تبیین کنند.
مرتضی شیخ با اشاره به اینکه بیشتر مسئولان روابط عمومی شهرستان مشکلات مشترکی از جمله چند پستی بودن دارند و بسیاری از آنان فعالیتشان محدود به انتشار خبر برنامه های مدیران است، افزود: اینکه یک نفر هم مسئول گرفتن عکس، نوشتن متن خبر و.. باشد شرایط کار را سخت می کند.
وی افزود: روابط عمومی هم هنر و هم علم است و باید مهارت های بسیاری برای فعالیت موثر این بخش کسب شود.
وی با اشاره به اینکه حلقه مفقوده روابط عمومی ها بخش آموزش تخصصی است، گفت: در نشست روز روابط عمومی های شورای هماهنگی این بخش با برگزاری انتخابات تشکیل و با پیگیری روند فعالیت این شورا امیدواریم روزهای خوشی پیش روی این بخش باشد.
شیخ گفت: در حوزه آموزش کم کار کردیم وروابط عمومی ها نسبت به حوزه کاریشان توجیه نیستند که امیدواریم با شروع فعالیت شورای هماهنگی شاهد برطرف شدن این نقص ها باشیم.
وی با بیان اینکه زیرساخت ها برای ارتباط مردم و دستگاه ها فراهم نیست، افزود: این ضعف ارتباطی، فرصت نقد منصفانه، ارائه پیشنهادهای موثر را گرفته و معیوب بودن چرخه ارتباطی در بهبود عملکرد دستگاه ها هم اثر گذار بوده است.
روابط عمومی را با ارتقای جایگاه دریابیم
یک عضو هیات علمی و مدیر گروه ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی گفت: روابط عمومی در ایران هنوز به بلوغ و پختگی نرسیده و نسبت به مناسبات روز دنیا کاستی هایی دارد که باید با حمایت و ارتقای جایگاه به آن کمک شود تا بتواند به عنوان عنصر مهم و اثربخش در توسعه پایدار نقش آفرینی کند.
بهاره نصرتی افزود: اطلاع رسانی، تبلیغات محیطی، نصب اقلام تبلیغی و انتشار مقاله از فعالیت روابط عمومی ها نیست و انجام این امور منسوخ شده و حتی داشتن سایت، ایمیل و روزنامه کار تزئینی و در شمول وظایف روابط عمومی ها قرار نمی گیرد.
وی اظهارداشت: روابط عمومی های کشور نیازمند پوست اندازی و دگردیسی هستند زیرا که این حوزه در زمان طلایی رشد دچار روزمرگی و فرصت سوزی شده و در حاشیه غفلت بوده است و یکی از تحولات این است که روابط عمومی ها به عنوان وظیفه مدیریتی محسوب شوند و جایگاه ابزار و تکنیک نداشته باشند.
عضو هیات علمی و مدیر گروه ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی گفت: نگاه مدیران به روابط عمومی ابزاری است و به اصطلاح «روابط عمومی چی» هستند.
وی اظهارداشت: برای معرفی جایگاه روابط عمومی لازم است مدیران دستگاه ها در نشست های تخصصی شرکت و از اهمیت جایگاه روابط عمومی ها آگاه شوند.
عضو هیات علمی و مدیر گروه ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی افزود: روابط عمومی ها در ایران یک سویه هستند در حالی که این جایگاه در سایر کشورها دوسویه تعریف شده و باید روابط عمومی ها مخاطب محور و و پژوهش محور باشند.
وی اظهارداشت: حوزه روابط عمومی باید خلاق و نوآور باشد و با داشتن حق تصمیم گیری، موفقیت های برجسته ای را کسب کند.
تماس خبرنگار خبرگزاری شهرستان با فرماندار فاروج برای تشریح نحوه انتخاب روابط عمومی های برتر، برنامه شهرستان برای ارتقا فعالیت ها در این بخش و.... بی پاسخ ماند.
نظر شما