دانستنی های جالب درباره حج ایرانی ها در سال ۱۴۰۲

مدیرکل دفتر برنامه ریزی پذیرش و اعزام زائرین حج و عمره سازمان حج و زیارت، آخرین وضعیت اعزام حجاج ایرانی در سال ۱۴۰۲ را در سرزمین وحی را تشریح کرد.


به گزارش خبرگزاری شبستان، «حمیدرضا آذرپی»  اظهارداشت: امسال تعداد 87 هزار و 550 زائر ایرانی با احتساب عوامل اجرایی حج با استفاده از توان داخلی و پروازهای شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران(ایران ایر) به عربستان اعزام می شوند. 


 این مقام سازمان حج و زیارت گفت: در سالهای اخیر با هدف افزایش سهم اعزام حجاج، بتدریج از شمار عوامل اجرایی کاسته شده است. 


مدیرکل دفتر برنامه ریزی پذیرش و اعزام زائرین حج و عمره یادآور شد: با وجود کاهش شمار عوامل اجرایی، بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت به جد تلاش می کنند کیفیت خدمات فرهنگی، وضعیت تغذیه و دیگر خدمات ویژه ای که در حوزه های مختلف به زائران ایرانی حرمین شریفین ارایه می شود، حفظ شده و حتی ارتقاء یابد. 


*وضعیت پروازها 
آذرپی درباره وضعیت اعزام زائران ایرانی به سرزمین وحی گفت: امسال حجاج ایرانی از طریق 21 ایستگاه پروازی به عربستان اعزام می شوند که از میان آنها، دو ایستگاه قشم و چابهار امسال اضافه شده است. 


وی ایستگاهها را شامل تهران، اهواز، ساری، یزد، کرمان، رشت، اردبیل، تبریز، زنجان، شیراز، مشهد، اصفهان، زاهدان، چابهار، بندرعباس، قشم، بیرجند، ارومیه، بوشهر، گرگان و همدان برشمرد. 


آذرپی یادآور شد: اگرچه ایستگاه های قشم و چابهار هر کدام یک پرواز به سرزمین وحی دارند اما موجب شده اند حجاج ایرانی از طی صدها کیلومتر مسافت برای اعزام رها شوند. بطور مثال، فاصله چابهار تا زاهدان حدود 650 کیلومتر است که طی این مسیر، علاوه بر خستگی زائران و همراهان آنها و استهلاک خودروها، خطرات زیادی برای آنان در بر دارد. 
به گفته مدیرکل دفتر برنامه ریزی پذیرش و اعزام زائرین حج و عمره ، امسال ترمینال سلام فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) تهران با اعزام حدود یک سوم مجموع زائران ایرانی حج از طریق 126 پرواز ، بیشترین تعداد زائران را به سرزمین وحی منتقل می کند. 
وی افزود: زائران یادشده از 8 استان تهران، البرز، قم، قزوین، سمنان، مرکزی، لرستان و کرمانشاه و همچنین کاروان های شهرستان کاشان از استان اصفهان هستند. 
این مقام سازمان حج و زیارت گفت: پس از تهران، فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد مشهد با 49 پرواز از استانهای خراسان رضوی و خراسان شمالی و فرودگاه بین المللی شهید بهشتی اصفهان با 33 پرواز از استان های اصفهان و چهارمحال و بختیاری در رتبه های دوم و سوم بیشترین میزان اعزام زائران در میان 21 ایستگاه پروازی قرار دارند. 
وی افزود: برای اعزام حجاج ایرانی امسال بطور کامل از ظرفیت ناوگان هوایی داخلی استفاده می شود و در مجموع 387 پرواز رفت و 387 پرواز برگشت کار انتقال آنها را انجام خواهد داد. 
آذرپی خاطرنشان کرد: پروازهای رفت حجاج به سرزمین وحی از سوم خرداد تا اول تیرماه صورت می گیرد و پروازهای برگشت نیز از 13 تیر تا سوم مرداد انجام خواهد شد. 
مدیرکل دفتر برنامه ریزی پذیرش و اعزام زائرین حج و عمره یادآور شد: درحال حاضر، پروازهای ایران از طریق دو فرودگاه مدینه و جده صورت می گیرد اما به دنبال آن هستیم تا با کسب موافقت شرکت هواپیمایی عربستان سعودی و شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، از فرودگاه طائف هم در آینده استفاده کنیم. 
*زائران زن بیش از زائران مرد 
این مقام مسئول در سازمان حج و زیارت گفت: امسال، 54 درصد از کل زائران ایرانی خانه خدا را زنان و 46 درصد را مردان تشکیل می دهند. 
وی افزود: همچنین جوانترین زائر امسال یک نوزاد دختر 9 ماهه از کرمان و مسن ترین آنها یک مرد 111 ساله از کردستان است. 
آذرپی بیشترین زائران را از نظر استانی به ترتیب 12 هزار و 500 نفر در قالب 93 کاروان از استان تهران ، 9 هزار و 900 زائر در قالب 75 کاروان از استان خراسان رضوی و تعداد 7 هزار و 400 نفر با 55 کاروان از استان اصفهان  برشمرد. 
به گفته وی ، کمترین تعداد زائر هم از استان کهگیلویه و بویراحمد در قالب یک کاروان با 115 نفر ، استان ایلام 135 زائر در قالب یک کاروان و استان چهارمحال و بختیاری با 360 زائر در قالب سه کاروان هستند.

کد خبر 1269488

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha