به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، دکتر علیرضا معاف، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز هفتم خرداد در نشست تقدیر از اعضا شورای سیاست گذاری مدیران ارشد سی امین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم گفت: عید نوروز و ماه مبارک رمضان یک طراوت و شادابی قرآنی می خواست که این فضا با برگزاری نمایشگاه قرآن فراهم شد.
وی اظهار کرد: رضایت مقام معظم رهبری و آیت رییسی از وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی باعث شادی و نشاط ما شد. دیدار حضرت آقا با قرانیان در ابتدای نوروز امسال بهترین صحنه در مدت مسولیت بنده بود. معاف تصریح کرد: وظیفه دارم از آقای دکتر اسماعیلی تشکر کنم. مواجهه ایشان با مسجد، نماز و دين یک مواجهه بروکراتیک و سازمانی نیست بلکه یک مواجهه اعتقادی، دلی و از عمق وجود است، در واقع بیانشان با عملشان همخوانی دارد و بخش قابل توجهی از وعده هایشان محقق شده است.
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد در ادامه افزود: نمایشگاه قرآن هم با انضباط مالی و سرفه جویی حداکثری برگزارشد. در این راستا باید از معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت فرهنگ تشکر کنیم، همچنین برای اولین بار در امر بینالملل توانستیم به معنای واقعی بخش بینالملل را برگزار کنیم و این به خاطر تلاشهای بخش بین الملل دفتر رهبر معظم انقلاب بود که ما را بسیار یاری کردند.
وی خاطر نشان کرد: شهرداری تهران ۲۰۰ هزار افطاری صلواتی و ساده در نمایشگاه توزیع کرد. همچنین از مجموعه صدا و سیما، سازمان اوقاف و سازمان تبلیغات اسلامی نیز تشکر می کنیم. ضمن اینکه از مجموعه های مردمی و اتحادیه تشکل های قرآنی تشکر می کنیم ضمن اینکه ۷۰ درصد نمایشگاه قرآن مجموعه مردمی بود. انشالله سال آینده با کمک اتحادیه مردمی، بخش مجموعه های مردمی را توسعه خواهیم داد.
وی با بیان اینکه نمایشگاه قرآن و کتاب به خوبی برگزار شد گفت: در حال حاضر برنامه های وزارت ارشاد پر مخاطب ترین برنامه ها در کشور است. حتی مسابقات بین المللی برای ما تکلیف آور است و این برنامه ها محتوا پایه هم است. برنامه محفل جزو ۱۰ برنامه پر بیننده صدا و سیما شد و یک طغیانی بود علیه برنامه های معارفی سنتی بی مخاطب در خود صدا و سیما.
معاف تصریح کرد: با آمدن انقلاب اسلامی قرآن جزء برنامه های ساری و جاری زندگی مردم شده است. هدف ما این است که قرآن را بین مردم ببریم آن هم نه فقط بین مذهبیون لذا این کار انجام شده است. من به دانشگاهیان گفتم که با نگاه پدیدار شناختی نمایشگاه را مطالعه کنید. دکتر اسماعیلی دستور دادند که فعالیت های وزارت خانه ها در حوزه قرآن و نمایشگاه قرآن مشخص شود همچنین ایشان تاکید دارند که نسبت دستگاهها باید با قرآن مشخص شود و در این راستا کارهای نهایی تدوین آییننامه در حال انجام است.
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد گفت: ۲۵۰۰ مسجد به پایگاه قرآن تبدیل شده است، خوشبختانه انجمن نهج البلاغه، مفاتیح و صحیفه سجادیه نیز راهاندازی شده است و اتفاقات خوبی در این راستا در حال رخ دادن است. معاف افزود: طبق گزارش های واصله گفته می شود بعد این برنامه های قرآنی ثبت نام جامعه القرآن دو برابر شده است ضمن اینکه جلسات خانگی قرآن افزایش یافته است. مجموعه مشاوره های قرآن بنیان نیز از دیگر برنامه خوب ما در نمایشگاه قرآن بود.
وی راه اندازی اندیشگاه بین المللی قرآنی "حیات" خبر داد و گفت: وزارت خانه ها باید سند قرآنی داشته باشند، وزیر خارجه و وزیر کشور باید مجموعه خود را با قرآن اداره کند. الان اسناد اولیه ۵ وزارتخانه آماده شده است.
معاف بیان کرد: نمایشگاه در عین تنوع و تمرکز، نخ تسبیح دارد و آن نخ تسبیح انس مردم با قرآن است. نمایشگاه کتاب به مراتب گرایش مردم را به کتاب و کالای فرهنگی بالا می برد و نمایشگاه قرآن هم گرایش مردم به قرآن و اهل بیت (ع) را افزایش می دهد این یعنی موفقیت.
وی گفت: امروز تکلیف ما این است که قدر اعتماد رهبر حکیم، قرآن شناس، انقلاب و رئیس جمهور قرآنی کشورمان را بدانیم. اگر امسال و سال بعد در حوزه قرآن در وزارت ارشاد طراحی های لازم و بزرگ را نداشته باشیم، حتما باید در قیامت پاسخگو باشیم بر همین اساس کارهای خوبی انجام شده و گام های بلندی هم برداشته شده است که امیدواریم با عنایت خداوند و اهل بیت (ع) به نتایج خوبی برسیم.
وی با اشاره به برگزاری جلسات مستمر خادمان قرآن کریم افزود: سعی کردیم با برخی از سازمانها همچون بنیاد برکت و همراه اول مذاکره کنیم تا آنها نیز در مسیر قرآن ظرفیتهای خودشان را پای کار بیاورند تا اتفاقات خوبی رقم بخورد. معاف گفت: بعد از برپای نمایشگاه قرآن برخی از کشورهای خارجی درخواست برپایی این نمایشگاه را در کشورمان داشتند.
نظر شما