به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، کانون های فرهنگی و هنری مساجد در سطح شهرها و روستاهای کشور ظرفیت و فرصت خوبی برای شکوفا شدن استعدادهای نوجوانان و جوانان مسجدی فراهم کرده است، فرصتی که در صورت استفاده درست و حمایت از سوی مسئولان دستگاه های مختلف اجرایی، می تواند آینده درخشانی را با محوریت مسجد برای آینده سازان این کشور رقم بزند.
خراسان جنوبی یکی از استان های کم برخوردار و مرزی کشور است که با وجود کمبود امکانات و زیرساخت ها در بخش های مختلف، اما فرزندان کانون و مسجدی در مناطق مختلف استان به ویژه مناطق روستایی و مرزی با ابتکارات جدید توانسته اند کانون های فعال و پرنشاطی را راهبری کنند و جمعیت زیادی از نوجوانان و جوانان را به سمت این کانون ها بکشانند.
یکی از این کانون های روستایی که با وجود جمعیت کم روستا، اما برنامه هایش هرگز متوقف نشده و همچنان باشکوه برگزار می شود، کانون فرهنگی و هنری «شهید علیزاده» روستای خونیک علیای نهبندان است. خونیک علیا روستایی در دهستان شوسف بخش شوسف شهرستان نهبندان خراسان جنوبی است که طبق سرشماری سال 1395 جمعیتی بالغ بر 202 نفر دارد.
«محمدعلی علیزاده» مدیر کانون فرهنگی و هنری «شهید علیزاده» روستای خونیک علیای نهبندان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خراسان جنوبی با اشاره به برنامه های سالانه این کانون، گفت: برنامه های سالانه کانون شهید علیزاده حول محور گرامیداشت تمام مناسبت های ملی و مذهبی و فرهنگی است و هر برنامه ملی و مذهبی و فرهنگی که در پیش است، در روستا اجرا می شود.
وی با اشاره به اینکه روستای خونیک علیای نهبندان 5 شهید را تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران کرده است، افزود: یکی از برنامه های ثابت کانون شهید علیزاده، برگزاری یادواره شهدای روستا است که هر سال برگزار می شود.
مدیر کانون «شهید علیزاده» خونیک علیا با بیان اینکه علاوه بر برگزاری مناسبت ها، برنامه هایی مانند مسابقات مختلف کتابخوانی، نقاشی و خاطره نویسی نیز برای کودکان و نوجوانان روستا داریم، ادامه داد: جلسه جزء خوانی هفتگی قران کریم توسط بانوان روستا هر هفته در روزهای دوشنبه ویژه بانوان برگزار می شود.
علیزاده تعدادی اعضای کانون روستا را 24 نفر دانست و گفت: علاوه بر این 10 نفر نیز به زودی به این اعضای اضافه خواهند شد.
وی یکی از مهمترین مشکلات روستای خونیک علیا را عدم آنتن دهی تلفن همراه و اینترنت عنوان کرد و اظهار کرد: اهالی روستا از تلفن خانگی برخوردار هستند اما اینجا اینترنت وجود ندارد و این باعث شده تا در خیلی از مسابقات از جمله «مدهامتان» و ... نتوانیم شرکت کنیم.
مدیر کانون فرهنگی و هنری «شهید علیزاده» روستای خونیک علیای نهبندان با اشاره به اینکه شغل اهالی این روستا کشاورزی و دامپروری در حد خرد است، گفت: یک گروه اشتغالزایی تحت عنوان «هستاک» مخفف هفت ستاره پرتلاش و کارآفرین ویژه بانوان روستا شکل گرفته است که این گروه مشاغل خرد خانگی را دنبال می کنند.
علیزاده با اشاره به اینکه این گروه در زمینه صنایع غذایی محلی به ویژه کشک زرد و سفید، ترشیجات و کره و ... فعالیت دارد، تصریح کرد: بازار فروش محصولات این گروه به دلیل ارگانیک بودن بسیار خوب است، به طوری که حتی از تهران و مشهد سفارش داشتیم و از صدا و سیما هم یک برنامه مستند از همین فعالیت ها تهیه کردند.
وی پیشنهاد داد: کمیته امداد امام خمینی(ره) بجای واریز نقدی کمک معیشت به خانواده های تحت پوشش، به آنها امکانات و زمینه فعالیت را بدهد و از در انتها محصولات آنها را خریداری و از محل فروش محصولات به حساب این خانواده ها واریزی باشد، بسیار موثرتر خواهد بود.
مدیر کانون فرهنگی و هنری «شهید علیزاده» روستای خونیک علیای نهبندان با اشاره به اینکه تاکنون هیچ امکاناتی از مرکز استان دریافت نکردیم، گفت: تمام امکانات و تجهیزاتی که کانون دارد را خودمان تهیه کردیم؛ اتاق و میز و صندلی و ... را صفر تا صد خودمان تهیه کردیم لذا انتظار داریم با توجه به فرسوده شدن امکانات کانون، امکانات بهتری به ما بدهند.
علیزاده با تاکید مجدد بر لزوم رسیدگی مسئولان به موضوع اینترنت و تلفن همراه در روستا، گفت: مسئولان گفتند به روستایی که 20 متقاضی داشته باشد اینترنت می دهیم؛ اما خونیک علیا با بیش از 20 خانوار جمعیت متاسفانه اینترنت ندارد.
وی یکی از مهمترین مشکلات کانون های روستایی در شهرستان ها را سختی تهیه کردن محصولات فرهنگی عنوان کرد و گفت: شهرستان نهبندان یک فروشگاه محصولات فرهنگی که بشود محصولات آذین بندی مناسبت های مختلف را تهیه کرد ندارد و ما از بیرجند و مشهد اینها را تهیه میکنیم، اگر به صورت متمرکز اینها تهیه و در اختیار کانون ها قرار بگیرد بهتر است.
نظر شما