به گزارش خبرنگار شبستان از شهرستان ملایر شهرستان ملایر به عنوان دومین شهرستان بزرگ استان همدان بعد از شهرستان همدان است که با داشتن مراکز علمی و دانشگاهی در استان سر آمد است.
شهرستان ملایر علاوه بر مراکز دانشگاهی دارای هفت حوزه علمیه از سطح یک تا سطح عالی شامل 5 حوزه علمیه برادران و دو حوزه علمیه خواهران است و تا کنون طلاب فرهیختهای از این حوزه ها فارغ التحصیل شده و در مراکز علمی، اداری، فعالیت های تبلیغی در نقاط مختلف شهری و روستایی و بخش های مختلف دستگاه قضا در حال خدمت به مردم و جامعه هستند .
حوزه علیبنابیطالب (ع) ملایر؛ دومین مدرسه حفظ تخصصی قرآن بعد از شهرستان همدان است
حجتالاسلام حسن رحیمی در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان در شهرستان ملایر با اشاره به اینکه حوزه علی بن ابیطالب به عنوان بزرگترین حوزه غرب کشور از نظر وسعت است گفت: این حوزه دارای 10 هزار و 600 متر زیر مساحت و 8 هزار متر زیر بنا دارای فاز آموزشی، خوابگاهی، سالن غذا خوری، بخش اداری و... است.
مدیر حوزه علمیه قرآنی علی بن ابیطالب ملایر با بیان اینکه این حوزه در صورت تکمیل همه فازها ظرفیت 700 طلبه را دارد و طلاب این حوزه در 6 پایه درسی مشغول تحصیل هستند افزود: طلاب در این حوزه از پایه اول تا ششم بوده که سطح یک را میگذرانند و بعد از آن می توانند ادامه تحصیل دهند.
وی افزود: این طلاب می توانند در سایر سطوح در رشته های کلام، تفسیر فلسفه و یا تبلیغ ادامه کار را داشته و یا در دانشگاه ادامه تحصیل بدهند.
پذیرش پایه های هشتم، نهم، دهم و یازدهم
وی با بیان اینکه ورودیهای این حوزه ازپایه هشتم، نهم ، دهم و یازدهم میتوانند جذب حوزه شوند تصریح کرد: طلاب بعد از 6 سال از این حوزه فارغ التحصیل شده و بیشتر طلاب در دستگاه قضا جذب می شوند که سال گذشته ده نفر از طلاب این حوزه بورسیه قوه قضاییه شدند.
مدیر حوزه قرآنی علمیه علی بن ابیطالب ملایر یادآور شد: طلاب بعد از فراغت از تحصیل نسبت به نشر برنامههای دینی، فرهنگی و مذهبی در سطوح مختلف جامعه، نهادها وادارات و... اقدام کرده و یا در مقاطع بالاتر ادامه تحصیل میدهند.
حجتالاسلام رحیمی یکی ارامتیازات مهم این حوزه را قرآنی بودن آن دانست و گفت: با یکی از دروس اصلی طلاب دراین حوزه حفظ قرآن است.
وی با بیان اینکه قبلا جای بحث مهم حفظ قرآنی در حوزه ها خالی بود و به حمد الله امروز مباحث قرآنی و حفظ قرآن در حوزه ها در حال گسترش است .
حجت الاسلام رحیمی تصریح کرد: ما با ادبیات عرب آشنایی کامل پیدا می کنیم و با فقه و اصول آشنایی پیدا می کنیم اما جای قرآن خالی بود و ما دیدیم با توجه به اینکه یکی از ارکان اصلی زندگی ما که قرآن است خلاء آن را در حوزه احساس کردیم و گفتیم ما باید این خلاء را با حوزه قرآنی ملایر پر کنیم.
وی با بیان اینکه در سال 98 مجوز حوزه قرآنی را گرفتیم و حدود سه سال است که این حوزه به صورت حوزه تخصصی در حفظ قرآن فعالیت دارد گفت: طلاب در ترم اول سال اول روخوانی و روانخوانی را فرا میگیرند.
وی افزود: در ترم دوم شروع به حفظ قرآن می کنند که بستگی به استعداد فرد دارد و ما استعدادها را ارزیابی می کنیم و طبق آن میزان حفظ را از طلاب میخواهیم.
طلابی که حافظ قرآن می شوند
مدیر حوزه علمیه قرآنی علی بن ابی طالب ملایر با بیان اینکه در طول 6 سال حفظ حداقلی برای ما 12 جزء و حداکثر حفظ کل است گفت: در این زمینه با توجه به استعداد افراد بین 15 جز، تا 25 جز را داریم و استمرار کار در حفظ قرآن امتیاز این حوزه نسبت به سایر حوزههای علمیه است.
وی با بیان اینکه این حوزه بعد از حوزه علمیه همدان دومین حوزه تخصصی حفظ قرآن است حوزه علیمه قم به دنبال این است که همه حوزه های علمیه ما قرآنی شوند.
وی با بیان اینکه ما این مجوز را از حوزه علمیه قم دریافت کردیم گفت: حوزه علمیه علی بن ابیطالب طی سالهای گذشته در سطح استان حوزه ممتاز بوده و در کشور نیز در سال 99 سوم شدیم.
حجت الاسلام رحیمی افزود: در حال حاضر حدود 85 نفر مشغول به تحصیل هستند از پایه اول تا ششم در این حوزه مشغول به تحصیل هستند.
وی با بیان اینکه در این حوزه یک طرحی با عنوان طرح تهذیب برای جذب داریم گفت: در واقع افرادی که می خواهند در این حوزه تحصیل کنند با گذراندن این طرح که شامل مصاحبه و حضور یک هفته ای برای رصد برنامه های اخلاقی و انظباطی و پایبندی به مسائل دینی است در صورت داشتن شرایط وارد حوزه می شوند.
مدیر این حوزه علمیه اضافه کرد: بعد از آن یک دوره یک ماهه تثبیتی داریم که تا اول مهر ماه از نظر درسی و علمی امتحان میشوند و اگر قبول شدند نمرات را می فرستیم که برای طلبگی نامشان صادر شود.
وی با اشاره به برنامه های فرهنگی این حوزه در مناسبت های مختلف حضور شهید گمنام آرمیده در این حوزه را مایه افتخار و مباهات در این مکان برشمرد و گفت: برگزاری یادواره ها مناسبتهای ملی و مذهبی و... ازجمله برنامه های فرهنگی است.
مدیر حوزه علمیه قرآنی علی بن ابیطالب ملایر داشتن امکانات تفریحی، ورزشی و اساتید پایه بالا و برجسته را از ثمرات این حوزه برشمرد.و تصریح کرد: در حال حاضر با کادر اداری و اساتید 14 نفر در این حوزه فعالیت دارند.
وی با اشاره به فعالیتهای فرهنگی و پژوهشی این حوزه یادآور شد: طلاب این حوزه علاوه بر تحصیل در حوزه فرهنگی و موفقیتهای زیادی داشته که نشر و چاپ مقاله، کسب رتبه در مسابقات، برنامهها و ... از آن جمله این موفقیت ها بوده است.
حجت الاسلام رحیمی با بیان اینکه بیشتر طلبه ها از شهرستان ملایر و سایر شهرستانهای استان هستند افزود: تعدادی نیز از خارج از استان در این مرکز دینی طلبه در حال تحصیل داریم.
وی کمک خیرین برای تکمیل فازهای باقی مانده این حوزه تاکید کرد و گفت: با توجه به مکان و موقعیت قرار گرفتن بخشی از محل این حوزه در خیابان قرار است چند باب مغازه بهعنوان فروشگاه و یا محل تجاری ساخته شود تا عواید و درآمدهای آن صرف هزینههای حوزه و نگهداری این مدرسه شود،
کسب رتبه های برتر علمی و پژوهشی
حجت الاسلام رحیمی با اشاره به فعالیتهای فرهنگی و پژوهشی این حوزه یادآور شد: طلاب این حوزه علاوه بر تحصیل در حوزه فرهنگی و موفقیتهای زیادی داشته که نشر و چاپ مقاله، کسب رتبه در مسابقات، برنامهها و کسب رتبه در یادواره علامه حلی و ... از آن جمله است.
مدیر حوزه علمیه قرآنی علی بن ابیطالب بر حمایت خیران از حوزهها تأکید و خاطرنشان کرد: امروز حوزههای علمیه بهعنوان مراکز نشر امور دینی و مذهبی نیازمند حمایت بیشتر هستند.
وی با بیان اینکه فاز اول این مدرسه تکمیل شده ما برای فاز دوم و سوم نیازمند همکاری و حمایت هستیم گفت: در این راستا برای رفع مشکلات اداری نیازمند همکاری شهرداری، فرمانداری، اوقاف و شرکتهای خدمات رسان برا انشعابات هستیم
در ادامه حجت الاسلام محمد کریم کریمی نیز در گفت و گو با خبرنگار شبستان از شهرستان ملایر گفت: برنامه های فرهنگی حوزه علمیه علی بن ابیطالب به صورت مشارکتی با سایر ارگانهای فرهنگی برگزار میشود که این برنامه شامل یادواره های شهدا، مناسبت های ملی و مذهبی و... بوده که با مشارکت این ارگان ها انجام می شود .
برگزاری برنامه های فرهنگی و مناسبتی
مسئول جذب حوزه علمیه علی بن ابیطالب ملایر با اشاره به برنامه ای پژوهشی این حوزه گفت: یکی از برنامه های طلاب انجام کارهای پژوهشی و نوشتن مقالات است که طلاب از سال سوم به بعد باید سالانه یک مقاله را تالیف کنند و بعد از اتمام پایه ششم نیز یک تحقیق پایانی برای دریافت مدرک سطح یک باید ارائه دهند.
وی با بیان اینکه طلاب می توانند مقالات تالیف شده خود را در جشنواره های کشوری و ملی و پژوهشی ارائه دهند و حائز رتبه شوند.
حجت الاسلام کریم کریمی تصریح کرد: طلاب ما در طی سالهای اخیر در جشنواره های مختلف از جمله جشنواره علامه حلی و علامه طباطبایی حائز رتبه های برتر شده است تصریح کرد: امسال نیز چکیده مقاله برگزیده را در جشنواره علامه طباطبایی از طلاب حوزه داشتیم.
وی با تاکید بر اینکه طلاب در این حوزه از پایه هشتم ، نهم و دهم و یازدهم در این حوزه ورود پیدا میکنند گفت: بعد از شش سال در این حوزه مدرک سطح یک می گیرندو که معادل فوق دیپلم است.
وی با بیان اینکه دانش آموزان علاقمند به حوزه علوم اسلامی و علوم انسانی میتوانند از پایه هشتم وارد حوزه علمیه شود گفت: طلاب ما با مدارکی که در حوزه میگیرند در دستگاهای مختلف استخدام و مشغول به کار شده اند.
جهاد تبیین در راستای فرمایشات رهبری توسط روحانیون و طلاب حوزه
مسئول جذب حوزه علمیه علی بن ابی طالب ملایر با بیان اینکه با تبلیغات صورت گرفته برای تحصیل در حوزه علمیه خوشبختانه خانواده ها نیز از این امر استقبال میکنند گفت: محیط حوزه محیطی با سلامت اجتماعی بالا برای تحصیل است
وی با اشاره به اولین وظیفه همه آحاد جامعه و به ویژه روحانیت اطاعت از فرامین رهبری است گفـت: با گوش فرادادن به فرامین ولی فقیه به بصیرت، روشنگری و می رسیم.
کریم کریمی با اشاره به اینکه امروز دشمن نمادهای دینی ما را نشانه رفته که مهمترین ان مسئله حجاب است گفت: طبیعتا امروز برای مقابله با دشمن مهمترین کار همان طور که رهبری فرمودند جهاد تبیین و روحانیت اولین وظیفه شان روشنگری است
وی اضافه کرد: در این راستا روحانیون و طلاب این حوزه نیز برنامه های مختلفی را با موضوعات زیاد در راستای جهاد تبیین داشته و این برنامه ها ادامه دارد.
مسئول جذب حوزه علمیه علی بن ابیطالب ملایر یادآور شد: این حوزه از طریق تبلیغ در مکانهای مختلف مانند مدارس، دانشگاه ها و... در راستای مسئله مهم امروز جامعه یعنی حجاب برنامه های مختلفی مانند پاسخگویی به شبهات، چرایی حجاب و بصیرت افزایی و... را داشته اشت.
وی با بیان اینکه برنامه های فرهنگی حوزه در دو دسته برنامه مختص طلاب و خارج از حوزه برگزار میشود گفت: برنامه های هیات های هفتگی، زیارت عاشورا درس اخلاق، اردوهای زیارتی، سیاحتی، برگزاری یادواره، شبی با شهدا، انسی با شهدا، بزرگداشت شخصیت های علمی و برنامه های فرهنگی که مختص حوزویان است
حجت الاسلام کریم کریمی گفت: برخی یادواره شهدا ،سرکشی به خانواده شهدا، برپایی ایستگاههای صلواتی و ...برنامه های فرهنگی هستند که به صورت عمومی و مشارکتی حوزه و سایر ارگانهای فرهنگی برگزار میشود.
امید آفرینی در بین مردم توسط طلاب و روحانیون
وی به شعار مهار تورم اشاره کرد و گفت: در این راستا نیز اولین وظیفه طلاب جهاد تببین است چرا که در شرایط اقتصادی امروز دشمن به دنبال یاس و ناامیدی بین مردم بوده و باید ایجاد امید را در بین مردم داشته باشیم.
مسئول جذب حوزه علمیه علی بن ابیطالب ملایر تببین شاخصه های و ملاکهایی که برای افزایش و بهتر شدن وضعیت اقتصادی تعریف شده وکه رهبری در بیانه گام دوم نیز این راهبردها را اشاره کرده از وظایف طلاب دانست و تصریح کرد: طلاب باید این راهبردها را تبیین و تشریح وگفتمان سازی کنند تا برای مسئولین ما الگو باشند ومسئولان ما نیز به نحو احسن به عمل کنند.
اجرای طرح رحله در تابستان
وی در پایان با اشاره به برگزاری طرح رحله در سالهای گذشته در این حوزه گفت: طرح رحله یک طرح کوتاه مدت ۴۵ روزه برای حفظ قرآن در دوره تابستان است که برای افراد بالای 12 سال تا ۲۲ سال در حوزه علی بن ابیطالب(ع) امسال نیز این طرح برگزار می شود.
ثبت نام حوزه علمیه علی بن ابیطالب تا ۲۰ خرداد ماه ادامه دارد.
حجت الاسلام کریم کریمی همچنین به ثبت نام حوزه های علمیه در سال تحصیلی جدید(1403-1402) اشاره کرد و افزود: ثبت نام برای علاقمندان در این حوزه تا 20 خرداد ماه سال جاری تمدید شده است که علاقمندان می توانند با برای ثبت نام به این مرکز دینی در میدان جهاد ملایر خیابان پیوند کوچه وحدت مراجعه کنند.
نظر شما