تأثیر زیارت امام رضا(ع) بر تربیت نسل منتظر/ زیارت فرصت ارتباط با امام زمان(عج) را به ما می‌دهد

یک کارشناس مذهبی با شرح آثار و برکات زیارت امام رضا(ع) در تربیت نسل منتظر و زمینه‌ساز ظهور، گفت: زیارت و حضور در حرم فضای معنوی‌ موردنیاز در عصر انتظار را ایجاد کرده و به ما فرصت ارتباط با امام حی در بستر انس با امام شهید را می‌دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین «سیدعلیرضا تراشیون» در گفتگو با خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان درباره تاثیری که زیارت امام رضا(ع) بر تربیت نسل منتظر و زمینه‌ساز ظهور امام زمان(عج) دارد، اظهار کرد: از مسائل بسیار مهم در تربیت، تاثیر محیط است چون محیط عاملی قدرتمند در تربیت محسوب می شود تا جایی که حتی می تواند بر ویژگی های وراثتی انسان تاثیر مثبت یا منفی و زیانبار بر جای بگذارد!

 

این کارشناس معارفی رسانه ملی ادامه داد: از شاخصه های اصلی تربیت نسل تراز و موثر در زمینه سازی ظهور، ارتباط با مکان های طاهر و پاک است لذا زیارت می تواند بستر مطلوبی برای این ارتباط با محیط های پاک و نورانی باشد از این رو، در روایات داریم به قدری تاثیر زیارت بالا است که هم در دنیا و هم آخرت روی انسان اثر می گذارد.

 

وی با اشاره به حدیثی از از امام صادق(ع) که فرمودند: زیارت علی بن موسی الرضا(ع) سعادت دنیا و رهایی از آتش دوزخ را به همراه دارد، گفت: در شرایط کنونی که استکبار می کوشد محیط های آلوده را توسعه دهد  ضرورت دارد ارتباط فرزندان‌مان را با مکان های زیارتی به ویژه حرم مطهر امام رضا(ع) که برای ما ایرانیان در دسترس است، پررنگ و قوی کنیم.

 

حجت الاسلام تراشیون تأکید کرد: آثار این زیارت بوضوح در فرزندان ما دیده می شود و تا مدت ها بُعد معنوی و اثر آرام‌بخش مکان را در رفتار خود نشان می دهند. زیارت فصلی جذاب از زندگی دینی است که سبب انس و الفت با امام معصوم می شود انسی که آثار آن در جای جای زندگی دیده می شود مثل توجه بیشتر به آخرت، اهتمام به نماز اول وقت و ... . مهم آنکه این انس به حیات ائمه(ع) محدود نیست بلکه پس از شهادت آن حضرات(ع) هم ممکن و دست‌یافتنی می شود.

 

این کارشناس حوزه خانواده و تربیت در ادامه بیان کرد: علاوه بر این، زیارت باعث می شود نماد و نمود خصوصیات اخلاقی و رفتاری امام معصوم(ع) را در زندگی های خود ببینیم؛ برای مثال ما امام رضا(ع) را با ویژگی رأفت می شناسیم، وقتی فرزندان ما در معرض این رأفت قرار می گیرند قطعاً جلواتی از آن را انعکاس می دهند و یا در روایت است که حضرت ثامن الحجج(ع) به دستگیری از فقرا اهتمام بسیار داشتند تا جایی که در روز عرفه‌ای همه ثروت خویش را به محرومان بخشیدند که این جلوات هم در صورت انس با زیارت در فرزندان ما دیده می شود و بر تربیت نسل منتظر و زمینه‌ساز ظهور کمک کند.

 

حجت الاسلام تراشیون تأکید کرد: زیارت و حضور در حرم های مطهر ائمه معصوم(ع) فضای معنوی‌ را که در عصر انتظار به آن نیاز داریم ایجاد می کند و به ما فرصت ارتباط با امام حی در بستر انس با امام شهید را می دهد.

 

عضو هیئت امنای بنیاد هدایت با اشاره به حدیثی از امام رضا(ع) درباره زیارت، بیان کرد: امام رئوف(ع) می فرمایند: هر امامى به گردن دوستان و شيعيان خود عهدى دارد كه وفاى كامل به اين عهد و به‌جاى آوردن نيكوى آن با زيارت قبور آنان است. این وفای به عهد در عصر انتظار و نسبت به امام رضا(ع) نیز ممکن است. شکل‌گیری و فراگیر شدن جریان زیارت، احساس نیاز به امام را ایجاد و فراگیر می کند.

 

حجت الاسلام تراشیون ادامه داد: وقتی انسان پا به عرصه زیارت می گذارد و با فضای زیارت مأنوس می شود رفته رفته نقش امام(ع) در زندگیش پررنگ می شود. این مسئله در عصر غیبت، معطوف به امام حی و حاضر می شود چنان که سال به سال بیشتر مسجد مقدس جمکران به جلوه گاه عهد با امام زمان(ع) تبدیل می شود. شاید دو دهه قبل دعای عهد انقدر مرسوم نبود اما اکنون انسی فراگیر با این دعا دیده می شود.

 

وی با اشاره به ایام شیوع کرونا و تجربه راه های معنوی برای مقابله با آن ویروس منحوس، خاطرنشان کرد: در آن ایام مداومت بر دعای سلامتی و فرج امام زمان(عج) نوعی احساس نیاز به امام را در مردم پررنگ کرد. زیارت در انسان احساس نیاز از انس با امام شهید را به ارتباط و الفت با امام حی منتقل می کند.

 

 

کد خبر 1270982

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha