فرهنگ سازی    پرداخت زکات برای مردم  در جامعه امروز امری ضروری  است/ پرداخت ۵ میلیارد تومان زکات در ملایر در سال گذشته

حجت الاسلام ارزنده گفت: امروز وظیفه روحانیون و مسئولان این است که بیشتر به تبین و فرهنگ سازی پرداخت زکات بپردارند.

به گزارش خبرنگار شبستان از شهرستان ملایر،‌حجت الاسلام محمد علی ارزنده  امروز پنج شنبه در شورای زکات شهرستان ملایر با اشاره به امر مهم زکات در قرآن کریم اظهار کرد: زکات یک امر واجب و مهم در دین اسلام است.

امام جمعه ملایر با بیان اینکه در بسیاری از موارد این واجب به  فراموشی سپرده  می شود.گفت: امروز وظیفه روحانیون و مسئولان  این است که بیشتر به بحث  پرداخت زکات بپردارند و این مسئله و واجب مهم را برای مردم تبیین و تشریح کنند.

حجت الاسلام ارزنده ضمن تقدیر از خدمات کمیته امداد استان همدان و شهرستان در راستای فرهنگ سازی و جمع آوری زکات گفت: باید  بتوانیم تبیین مسئله زکات را به صورت چهره به چهره توسط مسئولان و مبلغان و روحانیون داشته باشیم تا فردای قیامت در مقابل خداوند مسئولیت نداشته باشیم.

 

 وی گفت: اگر در تبیین مسئله زکات کوتاهی کنیم  فردای قیامت در مقابل خدا و مردم مسئول هستیم که چرا نتوانسته  به خوبی این مسئله را برای مردم و جامعه تشریح کرده باشیم.

 امام جمعه ملایر یادآور شد: اگر در کشور اسلامی زکات به درستی پرداخت شود محرومیت و فقری در جامعه نخواهیم داشت و لذا از اعضای شورای زکات  و روحانیت می‌خواهیم جهادی وارد کار شوند و در تبیین و فرهنگ سازی مسئله مهم زکات از هیچ کوششی دریغ نکنند.

 ۳۲ آیه قرآن درباره زکات است

حجت الاسلام علی خورشید نیز با اشاره به اینکه در قرآن کریم  32آیه قرآن در  خصوص زکات آمده است گفت: جلسات شورای زکات شهرستانها نشئات گرفته از شورای زکات استان ها و جلسات استان نیزنشات گرفته  از مرکز است

رئیس اجرایی زکات کمیته امداد استان همدان افزود: کمیته امداد به عنوان دبیر شورای زکات است و ثبت و ضبط و احصا زکات جمع آوری شده توسط این نهاد انجام می شود و سایر نهادهای عضو شورای زکات وظایف خود را دارند.

 وی زکات را یک وظیفه شرعی دانست و تصریح کرد: زکات بحث اداری نیست قانون زکات که در سال 90 تصویب و ابلاغ شد و وظایفی را در راستای فرهنگ سازی و ترویج فرهنگ زکات بر عهده ادرات قرار داد تا بتوانند این مهم شرعی را بیشتر ترویج و تببین کنند.

 

حجت الاسلام خورشید با تاکید بر مطالعه  قانون زکات توسط اعضای شورای زکات یادآور شد: امروز باید این مسئله پیگیری شود که چقدر دستگاه های عضو شورای زکات  به وظایف خود عمل کرده اند و پیگیری شود که مصوبات جلسات با جدیت پیگیری شود.

 وی با بیان اینکه به  فرهنگ زکات باید از تریبون های نماز جمعه و سخنرانی روحانیون  بیشتر پرداخته شود تاکید کرد: بحث تشویقی زکات از سوی دولت نیز پیگیری و پرداخت شود. 

وی گفت: ما موارد  و موضوعات  مطرح شده  در خصوص زکات از شهرستان ها  در استان همدان حمایت و پیگیری می‌کنیم.

   پرداخت تشویقی‌های زکات پیگیری شود

حسین فارسی نیز با بیان اینکه ملایر در حوزه زکات در استان حرف برای گفتن دارد گفت: همه تلاش ها در حوزه زکات انجام شده ونقاط ضعفی هم  وجود دارد.  

معاون سیاسی اجتماعی فرماندار ملایر با بیان اینکه در سال های گذشته بحث تشویقی زکات در روستاها به خوبی پرداخت می‌شد گفت: طی سالهای اخیر تشویقی به روستاها نرفته و حتی بحث اصل زکات نیز با تاخیر به روستاها برگشته و در پروژه ها و برنامه های آن روستا صرف شده است.

  وی یادآور شد: مجموعه ادارات شهرستانها و بخشداران در خدمت مردم هستیم و در راستای سیاستها انجام وظیه می‌کنیم.

وی با تاکید براینکه برای طبق قانون اعتبارات  شهرستان ها از استان تعریف شده است گفت: تشویقیها باید از سوی مدیران کمیته امداد از استانداری پیگیری شود تا ما نیز در شهرستان بر اساس قانون و اختیارات بتوانیم  تشویقی های زکات را  در روستاها داشته باشیم.

  فارسی  یادآور شد: مجموعه ادارات شهرستانها و بخشداران در خدمت مردم هستیم و در راستای سیاستهای تبیینی شورای زکات تلاش خود را خواهیم داشت.

 ملایریها سال گذشته بیش از ۵ میلیارد تومان زکات پرداخت کردند

علی خراسانی  نیز در  با اشاره به اینکه  در حال حاضر 9 هزار و 211 خانواده  زیر در قال  16 هزار و 588 نفر زیر پ.شش کمیته ماداد ملایر هستندد گفت: این خانوادها از خدمات مختلف درمانی، مسکن، فرهنگی، وام های خود اشتغالی و... استفاده می‌کنند.

مدیر کمیته امداد ملایر به فعالیت های کمیته امداد ملایر در حوزه زکات اشاره کرد و گفت: در سال گذشته  تعداد 578 مودی زکات در شهرستان شناسایی وتعداد عاملین تشویق شده و مویدان  نیز 125 نفر بوده است

وی تعداد عاملین زکات در روستاها را نیز 172 نفر دانست و افزود: 700 کیسه جمع آوری زکات نیز توزیع شده است  و تعداد 25 مبلغ افتخاری همکاری و  تعداد چهار مبلغ هم که عملکرد بهتری داشته اند تشویق شده اند

وی با بیان اینکه از 205 روستای فعال شهرستان 95 روستا قابلیت پرداخت زکات را داشته است افزود:در بخشها  و شورای شهرستان نیز 5 جلسه زکات طی یک سال گذشته برگزار شد و تعداد 10 مرکز نیکوکاری نیز در حوزه زکات در شهرستان فعالیت  دارند .

خراسانی واز پرداخت 5 میلیارد  و 120 میلیون تومان زکات در سال گذشته در ملایر پرداخت شد گفت: برنامه پیش بینی شده  4 میلیارد و 200 میلیون توملن بود که بحمد الله ار برنامه پیش بینی شده بیشتر بود که این میزان شامل زکات واجب به صورت نقد و کالا ، زکات مستحبی ، زکات فطریه و زکات پروژه بوده است.

 وی با بیان اینکه هزینه کرد این زکات در همان روستاها  صورت گرفته افزود: این زکات درحوزه های محرومیت زدایی ، مسکن، لوازم ضروری منزل برای خانواده‌های نیازمند، بسته معیشتی،امور درمانی،  امور عامل المنفعه و... هزینه شده است.

 

خراسانی ضمن تقدیر از ادارات و نهادهای همکاری کننده در راستای  فرهنگ سازی زکات گفت: امیدواریم امسال نیز بتونیم در راستای فرهنگ سازی و تبیین زکات با همکاری اعضای شورای زکات گام های بهتری برداریم.

کد خبر 1271201

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha