به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، «علیرضا عباس زاده» امروز(13 خرداد) در جلسه بررسی وضعیت آبرسانی به استان با اشاره به اینکه خراسان جنوبی برای تامین منبع آب استان سه منبع مهم مدنظر و در دستور کار دارد، اظهارکرد: انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس و آب های ژرف زیرزمینی سه منبع تامین آب استان است که در دستور کار قرار دارد و تاکنون اقدامات مهمی به خصوص در حوزه انتقال آب از دریای عمان و آب های رژف صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه سالانه حدود 60 میلیون متر مکعب آب از دریای عمان پیش بینی شده که در افق بلند مدت تا 180 میلیون مترمکعب قابل افزایش است، گفت: همین میزان آب از خلیج فارس نیز پیش بینی شده؛ اما در حال حاضر اولویت با طرح انتقال اب از دریای عمان است که عملیات اجرایی آن با خط انتقال 400 کیلومتری آغاز شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی در خصوص آب های ژرف زیرزمینی نیز اظهارداشت: مطالعات آب های زیرزمینی در دو فاز و با یک چاه آزمایشی در حال انجام است و مجوز چاه دوم را هم گرفته ایم.
عباس زاده با بیان اینکه آب مهمترین موضوع زیرساختی و توسعه ای استان است، ادامه داد: دولت سیزدهم تمام تلاش خود را برای تامین آب شرب و کشاورزی و صنعت، با اولویت آب شرب در استان بکار گرفته است و طرح های زیادی در حال انجام است.
وی با بیان اینکه هم اکنون حدود 400 روستای مرزی و عشایری استان با تانکر آبرسانی می شود، گفت: بیش از 100 روستا در استان در قالب جهادآبرسانی هم اکنون در دستور کار قرار دارد و پیش بینی می شود که تا پایان دولت سیزدهم کار آبرسانی به روستاهای استان به اتمام برسد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه متاسفانه خراسان جنوبی با یک خشکسالی دو دهه ای مواجه است که این خشکسالی به حالت مزمن و شدید رسیده است، اظهارداشت: برنامه های متعددی دولت سیزدهم برای حوزه آبرسانی به خراسان جنوبی در بخش های مختلف در دستور کار دارد که در سفر اول و دوم هیات دولت به استان نیز مورد تاکید بود.
عباس زاده با اشاره به طرح بزرگ تصفیه خانه فاضلاب بیرجند و اختصاص اعتبار برای این طرح در سفر اول رئیس جمهوری، افزود: این طرح با پساب 200 لیتر بر ثانیه مورد بهره برداری قرار گرفته و هم اکنون تصفیه خانه شهرهای قاین، فردوس، سربیشه و خوسف در دستور کار قرار دارد که پساب فاضلاب این تصفیه خانه ها نیز برای صنعت بسیار مهم است.
وی با اشاره به اینکه با اجرای دو طرح آب های رژف و انتقال اب از دریای عمان به استان، بخش عمده ای از کسری آب استان جبران خواهد شد، خاطرنشان کرد: اجرای این طرح ها به کاهش استفاده از آب های زیرزمینی کمک فراوان می کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه تلاش می شود تا طرح انتقال آب از دریای عمان به استان طی سه سال آینده به بهره برداری برسد، گفت: هم اکنون 400 کیلومتر از خط انتقال این طرح بزرگ در خراسان جنوبی عملیات اجرایی آن آغاز شده است و در آینده نزدیک با حضور یکی از مقامات کشوری اطلاع رسانی رسمی صورت خواهد گرفت.
نظر شما