خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی؛ زینب روحانی مقدم- ۱۴ خرداد غمی بزرگی را به دوش دارد چرا که یادآور روزی اندوهناک برای ملت ایران است چرا که در این روز بزرگمردی را از دست دادند که به زندگی آنان نه تنها امید بخشید بلکه آزادی و استقلال را اهدا کرد.
۴۴ سال است که از حرکت بزرگ رهبر کبیر انقلاب می گذرد اما نه تنها این انقلاب ذره ای عقب نکشیده است بلکه در راه پیشرفت و توسعه را با پیروی از آرمان های امام راحل استوار قدم بر می دارد و شاهد توسعه آن در جهان هستیم.
در شامگاه سیزدهم ۱۳۶۸ بود که رهبر کبیر انقلاب با دلی آرام و قلبی مطمئن دعوت حق را لبیک گفت و به لقاءالله پیوست و مردم ایران و آزادی خواهان جهان داغدار غم از دست دادن ایشان شدند.
*نگاهی بر سیره آفتاب طلعت ایران
در بیستم جمادی الثانی سال 1320ه.ق همزمان با سالروز میلادخجسته کوثر ولایت دخت گرامی پیامبر(ص) در شهرستان خمین در خانواده علم وجهاد و زهد و سداد فرزندی به دنیا آمد که نامش را روح الله نهادند.
دوران کودکی و نوجوانی را در دامن مطهر مادری نمونه به نام «هاجر» و نزد عمه مکرمه اش سپری کرد و در مکتب برادر بزرگوارش و دیگر اساتیدبه تعلم پرداخت. از کودکی با نبوغی سرشار به فراگیری علم دین همت ورزید و درسن 18 سالگی برای کسب معارف الهی از مکتب آیه الله العظمی حائری یزدی به حوزه علمیه اراک هجرت کرد و با فراگیری علم دین و تهذیب و تهجد در پی یافتن حقیقت ناب سر از پا نمی شناخت و از همان آغاز جوانی دل در گرو حق تعالی نهاد و از هرچه رنگ تعلق داشت فاصله گرفت به گونه ای که مورد تحسین و شگفتی استادان خویش واقع شد.
حضور متواضعانه اما حکیمانه و مدبرانه اش در دوران زعامت آیت الله بروجردی و مسائل سیاسی جاری آن زمان نوید آینده ای روشن در دل عالمان دوراندیش و فهیم حوزه ایجاد کرده بود.
امام خمینی(ره) در سال 1300 هجری شمسی همزمان با هجرت استاد عالیقدرش به قم و تاسیس حوزه علمیه به این شهر هجرت کرد. او در 25 سالگی به درجه اجتهاد نائل آمد و در 28 تا 30 سالگی آثار بزرگ و عرفانی خویش (مصباح الهدایه، سرالصلوه،شرح دعای سحر و ...) را تالیف نمود.
دفاع حماسی اش از اسلام در برابر دسیسه های استعماری که در کتاب «کشف الاسرار» متجلی شده است. ظهور بت شکنی سازش ناپذیر را در عرصه مقابله با استبداد داخلی و استعمار خارجی نوید می داد.
پس از رحلت آیت الله بروجردی(ره) فضلای جوان و خوش فکر حوزه، همچون پروانه در محفل دانش و زهدش گرد آمدند. آنان در محضر هدایت و درایت آن مرجع نامدار، شکوه احیای اسلام را نظاره می کردند.
سرانجام فریاد تاریخی و افشاگرانه اش در سال 1340 و پس از آن، آفرینش حماسه عظیم 15 خرداد 1342 و مقابله با کاپیتولاسیون و طرحهای استعماری دیگر و شکست ابهت شاهنشاهی در جبر حاکم آن زمان که تا اعماق حوزه ها نیز اثر کرده بود فضای سکوت را در هم شکست و نهضت بزرگ و اسلامی معاصر را بنیان نهاد.
سازش ناپذیری و اقتدارش در برابر حکومت شاه و تواضع و مردم محوری اش در میان توده ملت، حماسه ای عظیم در جای جای ایران اسلامی پدید آورد، که در واژه ای زیباهمچون «یا مرگ یا خمینی » تفسیر می شد.
نهضت امام خمینی با شکستن حصار تنگ حاکم بر فضای آن روز حوزه ها و حضور رهبری در متن زندگی مردم مسلمان و زجر کشیده ایران، از یک سو شکست همه تئوریها وشعارهای مبارزاتی بیگانه با فرهنگ دینی را صلا داد و از سوی دیگر روح تازه ای درکالبد فقه و فقاهت و دین و سیاست دمید.
دستگیریها و زندانها و سرانجام تبعیدش به ترکیه و عراق هرگز نتوانست در عزم راسخ او که با خدامحوری و احساس تکلیف دینی عجین و همراه بود، خلای ایجاد کند؛شیفتگان زلال کوثرش عاشقانه و مشتاقانه در راه احیاء نام و اندیشه اش به استقبال شکنجه و اسارت و شهادت می رفتند.
امام خمینی(ره) در پیگیری اهداف مقدسش در نجف اشرف با تبیین ابعاد ایده حکومت اسلامی و استمرار مبارزه با استعمار و حکومت سلطنتی، زمینه های انقلاب عظیم اسلامی را فراهم نمود و در دوازدهم بهمن 1357 پس از هجرتهای مکرر، به آغوش میهن اسلامی بازگشت و با هدایت بی بدیل خویش در روز بیست و دوم بهمن، بزرگترین انقلاب تاریخ معاصر جهان را به پیروزی رساند.
ایجاد مراکز و نهادهای حکومتی و دینی و استقرار نظام جمهوری اسلامی و فرماندهی هشت سال دفاع مقدس و هدایت و احیای روح خود باوری در نسل جوان مسلمان معاصر وایجاد روحیه ناب بسیجی، احیاء تفکر دینی در جهان معاصر، پیش بینی فروپاشی هیمنه سوسیالیزم و مارکسیسم، شکستن ابهت آمریکا در جهان، تبیین اصول ناب اسلام ومبارزه با پیرایه و زنگارهای استعماری اسلام آمریکایی، ایجاد روحیه آزادی خواهی و احقاق حق رنجدیدگان زمین و رنگین پوستان آمریکا و آفریقا و ایجاد هسته های مقاومت حزب الله در جهان و در یک کلمه «احیاء و اثبات توانایی حاکمیت دین وخدا» آثار پر برکت خورشیدی از تبار امام کاظم(ع) است که در چهاردهم خرداد1368 غروب کرد.
ایشان در طول ۱۰ سال در حسینیه کوچک جماران همچون قلبی تپنده برای مستضعفین و کانونی خروشان و فریادگر، فراسوی ماهواره ها و ابزارهای تبلیغاتی استکباری اثر گذاشت و اندیشه بشر امروز را درنوردید.(۱)
فرارسیدن ۱۴ خرداد و سالروز ارتحال امام خمینی(ره) سبب شد تا به سراغ یکی از کارشناسان حوزه دین جهت آشنایی با شخصیت و اهداف امام راحل برویم و گفتگوی خبرنگار شبستان با حجت الاسلام علیرضا زارعی-امام جمعه بشرویه- را به شرح ذیل می خوانید؛
۱-مهم ترین ویژگی شخصیت امام خمینی(ره) چه بود؟ حضرت امام رحمت الله علیه یک شخصیت بی بدیل و بی نظیر بعد از ائمه معصومین علیهم السلام بود که جامع تمام شرایط برای رهبری جهان مسلمین بودند.
ایشان در علوم مختلف از جمله فقه، اصول، فلسفه ،کلام، عرفان و تفسیر تبحر خاصی داشتند و در کنار جامعیت علمی در مسائل اخلاقی، تربیتی،اجتماعی و سیاسی جزو برترین افراد بودند.
امام راحل ویژگی ها و خصوصیات منحصر به فردی را داشتند که اگر بخواهیم بگوییم مهمترین ویژگی امام چه بود می توان به مسئله خدا محوری و توجه به مردم اشاره کرد که از مهمترین دغدغه ها و ویژگی های امام خمینی(ره) بود امام هر کاری که می کرد بر اساس تکلیف و برای رضای خدا بود و خود را در قبال خدا و مردم مسئول میدانست.
۲-چگونه شد که امام خمینی(ره) دست به انقلابی زدند که جهان را دگرگون کرد؟ یک ویژگی دیگر امام خمینی (ره) شجاعت ایشان در برابر رژیم پهلوی بود. اینکه چرا امام راحل دست به قیام زد و مردم را برای شکل گیری انقلاب دعوت کرد به این دلیل است که برای امام سخت بود که بیگانگان در امورات کشور دخالت کنند و استقلال کشور از بین برود و اعتقادات و باورهای دینی مردم را مورد هجمه قرار گیرد.
غرب امتیازات خاص و ویژهای از رژیم پهلوی گرفته بود و فساد هم در حکومت شاهنشاهی بیداد می کرد این ها عواملی بود که سبب شد امام خمینی(ره) سکوت را جایز نداند و شجاعانه اعتراض کرد و دست به قیام زدند.
۳-امام راحل برای حل مشکلات اقتصادی و معیشت مردم چه توصیه ای به مسئولان می کردند؟ امام رحمت الله قائل به جامع بودن قوانین اسلامی بود و معتقد بودند که اسلام برای جامعه در تمام ابعاد برنامه دارد.
در مباحث اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، تربیتی و اخلاقی امام راحل بر این باور بودند که این حوزه ها با هم در ارتباط هستند و از دیدگاه اسلام اعتقاد امام بر این بود که اگر مجموعه قواعد فقهی و اسلامی در مسائل اقتصادی لحاظ شود مشکلات اقتصادی به خوبی حل میشود و بی عدالتی و فقر در عرصه اقتصادی از بین می رود و توصیه همیشگی امام خمینی(ره) رفع مشکلات محرومین و مستضعفین جامعه بود
۴-نظر امام خمینی(ره) در خصوص ارتباط با غرب چه بود؟ چرا ایشان گفتند که آمریکا شیطان بزرگ است؟ با توجه به بدعهدی های مکرر غرب به ویژه آمریکا و دست درازی آنها به منافع ملت ایران امام خمینی(ره) آن ها را قابل اعتماد نمی دانست و از آمریکا تعبیر به شیطان بزرگ نمود.
۵-مهم ترین وصیت امام راحل به مسئولان کشور چه بود؟ مهمترین وصیت امام راحل به مسئولان مردم داری و خدمت به مردم است. اعتقاد امام خمینی(ره) بر این بود که مردم ولی نعمت ما هستند و مسئولین باید خدمتگزار مردم باشند و به رفع مشکلات مردم و جامعه بپردازند.
۶-امام راحل نظرشان در خصوص مقام معظم رهبری چه بود؟ آیا ایشان در خصوص رهبری آیت الله خامنه ای نظری داشتند یا خیر؟ آنچه که از خاطرات نزدیکان امام راحل و کسانی که مورد اعتماد امام بودن نقل شده است، امام بارها به صراحت به لیاقت مقام معظم رهبری حضرت آیتالله العظمی خامنهای به جایگاه امامت و رهبری اشاره فرمودند.
یک نمونه آن مرحوم سید احمد آقا نقد فرمودند وقتی که آیت الله خامنهای در سفر کره شمالی بودن در زمان ریاست جمهوری امام راحل گزارش های سفر را از تلویزیون می دیدند و استقبال مردم کره،سخنرانی ها و مذاکرات در آن سفر برای امام خیلی جالب بود آن جا امام راحل فرمودند که الحق ایشان شایستگی رهبری را دارند.
منبع؛
۱-حوزه نت
نظر شما