لزوم مطالبه گری اهل قلم در قانون جوانی جمعیت/ ضرورت حمایت از مادران شاغل برای افزایش باروری در کشور

دکتر نخعی با تاکید بر برداشتن بارهای بر زمین مانده در خصوص جوانی جمعیت؛ مطالبه گری توسط رسانه ها را مهم خواند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ دکتر نوذر نخعی، ظهر شنبه (۲۰ خرداد) در نشست گفتگو محور جوانی جمعیت که با حضور کارمندان بیمه سلامت استان و جمعی از خبرنگاران برگزار شد؛ گفت: وقتی موضوع جوانی جمعیت می شود، سوال عده ای این است آیا پرداختن به این موضوع ضرورت دارد یا خیر؟ پس اولین مسئله اقناع مخاطب فارغ از جنسیت و سن او است.

 

 

استاد پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه بر اساس بررسی های انجام شده ایران و کره جنوبی در سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۵۰ با سرعت بیشتری روند پیری جمعیت را طی می کنند؛ علت این اتفاق در ایران را به دلیل قانون تنظیم خانواده و تغییر و تبدیل های اجتماعی و تغییر نگرش‌ها دانست.

 

 

 

وی با بیان اینکه برخی مسئولیت این اتفاق را متوجه وزارت بهداشت می دانند در حالیکه وزارت نقش کاتالیزور را انجام داد و اگر ورود نمی کرد با تاخیر انجام‌ می شد اما با ورود وزارت بهداشت سریع تر و با قدرت بیشتر اتفاق افتاد؛ اظهار کرد: شروع این مسئله درست بود اما ادامه آن با این سرعت کار درستی نبود.

 

 

دکتر نخعی افزود: در حال حاضر ۱۰ درصد جمعیت کشورمان سالمند است و بر اساس پیش بینی ها ۲۷ سال دیگر به ۳۱ درصد می رسد و اکنون فقط ژاپن بالای ۳۰ درصد جمعیت آن پیر است.

 

 

 

وی درباره راهکار وضعیت پیش آمده با این تذکر که جوانی جمعیت باید از مسیر خانواده محقق شود؛ افزود: حمایت از خانواده غالباً در مسائل حمایتی دیده شده در حالیکه در کشورهایی که وضع بهتری نسبت به ما دارند و کشورهای رده اول اقتصادی هستند، مشکل سالمندی دارند و امروز ژاپن و کره جنوبی به صراحت می گویند نتوانستیم آنگونه که باید و شاید موفق شویم.

 

 

 

دکتر نخعی با تاکید بر اهمیت اقدامات نرم افزاری در خصوص جوانی جمعیت بر ضرورت مطالبه گری توسط اهل قلم و رسانه ها تاکید و بیان کرد: یکی از راه های افزایش بارداری این است فرد تجربه مثبتی و رضایت‌بخشی از زایمان اول داشته باشد.

 

 

وی در همین رابطه نقش بیمه‌ها را مهم خواند و سپس به چالش‌های دیگری نظیر میزان مرگ ناشی از حوادث ترافیکی به ویژه در استان کرمان و شتاب افزایشی سزارین اشاره کرد.

 

 

استاد پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اهمیت حمایت از مادران شاغل از قبیل فراهم آوردن شرایطی چون مهدکودک و اتاق شیر و... این امر باعث انگیزه بیشتر برای بارداری بعدی و پیشگیری از سندروم کم مادری و مشکلات بعدی دانست.

 

 

وی با انتقاد از ارائه آمارهای بدون پشتوانه علمی از جمله در طلاق، سقط جنین و... نسبت به مطالبه گری از ۱۹ عضو ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تاکید و بیان کرد: رسانه ها همچنین صدای  زوج های نابارور و کسانی که دنبال فرزندخواندگی هستند را به گوش مسئولین برسانند.

 

دکتر نخعی با اشاره به اینکه مداخلات امروز برای فرزندآوری علوم‌انسانی است نه علوم‌پزشکی؛ در خصوص غربالگری دوره بارداری و نگرانی هایی که در این زمينه وجود دارد؛ اظهار کرد: یکی از گروه های اثربخش در این زمینه متخصص زنان هستند‌.

 

 

وی در پایان میزان اثربخشی اقدامات انجام شده برای جوانی جمعیت را نیازمند ارزیابی دقیق دانست و افزود: کرمان جزو استان هایی است که آمار موالید در آن مقداری بالا رفته است اما شیوع ناباروری در استان ۱۴ درصد است.

کد خبر 1272324

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha