به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی دفتر امام جمعه قزوین، آیت الله عبدالکریم عابدینی در دیدار اعضای مجمع مطالبهگران استان قزوین اظهار کرد: همه ما تحت تأثیر مطالبهگر بزرگ تاریخ اسلام و عصاره خواستههای انبیاء و ائمه اطهار (ع)، یعنی امام خمینی (ره) هستیم که در حقیقت الگوی تمام عیار مطالبهگری بودند.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین ادامه داد: در شرایطی که بوی خون کشتههای رضاخانی میآمد، شاه به امام خمینی پیغام داد و گفت اگر دست از کارهایت برنداری من چکمههای پدرم را میپوشم، یعنی ایشان را تهدید کرده بود، امام خمینی هم پاسخ داده بود اگر تو چکمههای پدرت را بپوشی، من هم ذوالفقار جدم را به دست میگیرم.
وی عنوان کرد: آن موقع امام خمینی مطالبهگری کرد، یکی از مطالبات امام مبارزه با قانون کاپیتولاسیون بود، موارد دیگری هم از این جنس وجود داشت که فریاد ایشان را بلند کرد.
آیت الله عابدینی با بیان اینکه مطالبهگر باید همانند امام خمینی به وعدههای الهی ایمان داشته باشد، بیان کرد: یکی از مواردی که در سخنرانی رهبر معظم انقلاب اسلامی در روزهای اخیر مشاهده کردیم این بود که امام خمینی انسان معتقدی بود و روی مبانی اعتقادی سخن میگفت، یعنی ایمان داشت، رهبر حکیم انقلاب در فرمایشاتی که داشتند به ایمان جهت دادند و فرمودند امام به وعدههای الهی ایمان داشت و مطالبهگر هم باید همانند امام راحل به وعدههای الهی ایمان داشته باشد.
وی تصریح کرد: در قرآن هم وعده و هم وعید داریم، هر دو این موارد واجب ضروری و لوازم کار یک مطالبهگر هستند، وعده این است که خداوند در آیه 7 سوره مبارکه محمد فرموده «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ»، یعنی اى كسانى كه ايمان آوردهايد اگر خدا را يارى كنيد ياريتان میكند و گامهايتان را استوار مىدارد، این وعده الهی است که خداوند فرموده اگر خدا را یاری کنید، خدا هم به شما کمک میکند و موفق میشوید.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین تأکید کرد: خدا به مادر موسی گفت او را به نیل بینداز، ما او را به تو باز میگردانیم، ما موسی از تو تحویل میگیریم و پیغمبر به تو بر میگردانیم، چون در راه ما تلاش کرده، او را با عزت، کرامت و قدرت به تو بر میگردانیم.
وی تصریح کرد: یک مطالبهگر اگر موسایی رفتار کند، به گونهای رفتار و زندگی می کند که همواره در دلش این است که خدایا چون این کارها مأموریت توست، به این دلیل من به دنبال آنها میروم، اگر مسئله آن قدر جدی نیست که من نباید لب به سخن بگشایم، من حق ندارم برای خودم و دیگران دردسر درست کنم و آبرویم را در معرض خطر قرار بدهم اما اگر مطلب به اینجا رسیده که من باید سخنی بگویم، به موقع و به جا میگویم.
آیت الله عابدینی افزود: اگر کسی مطالبهگری بر اساس اصول و مبانی اعتقادی داشته باشد، باید به وعدههای خدا دلخوش باشد، وعده های خدا دیدنی است که باید همیشه جلوی چشم مطالبهگران باشد.
وی توضیح داد: خداوند در آیه 16 اسراء میفرماید «وَإِذَا أَرَدْنَا أَنْ نُهْلِكَ قَرْيَةً أَمَرْنَا مُتْرَفِيهَا فَفَسَقُوا فِيهَا فَحَقَّ عَلَيْهَا الْقَوْلُ فَدَمَّرْنَاهَا تَدْمِيرًا»، یعنی چون بخواهيم شهرى را هلاك كنيم خوشگذرانانش را وا مى داريم تا در آن به انحراف و فساد بپردازند و در نتيجه عذاب بر آن شهر لازم گردد پس آن را يكسره زير و زبر كنيم.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: خداوند در این آیه میفرماید اگر ما بخواهیم جامعه ای را به نابودی بکشانیم، به زیادهخواهان آن جامعه جهت میدهیم، این زیاده خواهان شروع به سوءاستفاده از بیتالمال و زمینخواری میکنند، آن وقت آن وعدههایی که دادهایم محقق میشود.
وی تأکید کرد: خدا میگوید اینها کولهبارشان را برای فساد بستهاند، همه چیزشان را برای فساد آماده کردهاند، ما هم در را نمی بندیم و جلوی آنها را باز میگذاریم، سپس وعید ما یعنی عذاب ما نازل میشود و این جامعه را زیرورو میکنیم.؛ این وعید خداست، یعنی تهدید خداست، تعداد وعدههای خدا بیشتر از وعیدهاست، کسی که مطالبهگری میکند باید سوژهها، واژهها، نگاهها و چشماندازهایش از این وعدهها و وعیدها ساخته شده باشد.
آیت الله عابدینی در ادامه گفت: امام خمینی صداقت و صراحت در گفتار داشتند، برای مثال به شاه گفتند ای شاه، من تو را نصیحت میکنم، این جمله توأم با تهدید بود، در مرحله بعدی گفتند ای شاه، من تو را از این مملکت بیرون میکنم، یعنی هم آن تذکر و نصیحت را گفتند، هم آن تهدیدی که در نصیحت وجود داشت را در کلام دوم محقق کردند، اقدامات بعدی امام هم عملاً به فرار شاه از کشور انجامید.
وی اضافه کرد: ما اگر در مطالبهگری خودمان را بیمه خدا کنیم، معلوم میشود فقط برای رضای خدا داد زدهایم، اگر بیمه خدا شدیم دیگر هیچ نگرانی بابت آبرویمان نداریم، خدا همه چیز را حفظ میکند؛ در زمان دفاع مقدس بسیار این فرمایش امیرالمومنین (ع) را برای رزمندهها میخواندیم که حضرت وقتی پرچم را به محمد حنفیه دادند فرمودند وقتی به میدان میروی جمجمه خودت را به خدا عاریه بده، یعنی خودت را به خدا بسپار تا تو را نگهداری کند.
امام جمعه قزوین ادامه داد: در مطالبهگری هم اگر به بلوغ برسیم امیرالمومنین (ع) به ما میگوید آبرویتان را به خدا عاریه بدهید، در جنگ آگاهی بخشی و مطالبهگری، جمجمه تبدیل به آبرو میشود، اگر شما میخواهید به میدان مطالبهگری بروید آبرویتان را به خدا عاریه دهید، اگر برای خدا کاری کنیم خدا آبروی ما را نگهداری خواهد کرد.
وی ادامه داد: ما بهشدت به بصیرت برخاسته از تقوا نیاز داریم، هر کجا اشتباه می کنیم برای این است که از تقوا فاصله گرفتهایم، اگر لوازم تقوا را رعایت کنیم اشتباهات ما به حداقل خواهد رسید، خداوند میفرمایند آنهایی که اهل تقوا هستند در بزنگاهها بصیرت پیدا میکنند، اگر بصیرت پیدا نکردیم بدانیم خطایی مرتکب شدهایم.
آیت الله عابدینی اعلام کرد: باید عدالتخواهی داشته باشیم، خداوند میفرماید اگر کسی بدی کرده، شما در اجرای عدالت به بدی مبتلا نشوید، برای مثال یک نفر دزدی کرده اما دروغ نگفته است، شما وظیفه دارید جلوی دزدی او را بگیرید، نباید بگویید چون دزدی کرده پس حتماً دروغگو و فاسد هم هست، یعنی فقط همان فسادی را که مرتکب شده بازگو کنید.
وی اضافه کرد: امیدآفرینی هم یکی دیگر از وظایف ماست، اگر مطالبهگری ما با جهاد تبیین همراه شود، آن جایی که کج روی و فساد است فریاد ما بلند است اما خوبیهای نظام را هم فراوان به سمع و نظر مردم میرسانیم، چون شما مطالبهگر هستید، آن جاهایی هم که مثبت گویی دارید خیلی تأثیر میگذارد و به باور مردم مینشیند.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین با تأکید بر اینکه مطالبهگری باید به افزایش امید در جامعه منتهی شود، خاطر نشان کرد: امید را در دل مردم افزایش دهیم، همیشه رهبر را فرمانده مان بدانیم، هر کجا رهبر به ما میدان داد یاعلی بگوییم و حرکت کنیم، هر کجا ببینیم رهبر مایل نیستند ما بیشتر از این فریاد بلند کنیم، آنجا بایستیم و منتظر فرمان جدید رهبر باشیم.
نظر شما